icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kuna
20. jún 2014

@laeela a co by v té tabulce přesně bylo? Nick, jaký stroj a třeba výhody-nevýhody? Možná nejdřív zadej formát a my ti to pak můžem přesně podle zadání poslat, ať to pak jen překopíruješ a nemusíš info hledat v textu.

sinala
20. jún 2014

@sufik1 tak abych Tě ještě více zmátla já mám nastavení napětí zleva: teplákovina batani 8-6-/-3, viskoza 5,5-4-/-6,5 úplety typu batani 7,5 -5,2-/-6 a diferenciál na 1 u viskozy i méně a přítlak podle tloušˇ'tky materiálu.

anastazieb
20. jún 2014

@kamishek a když ti ta dvojjehla zlobí, máš tu stretch? Protože normální dvojjehla mi třeba neprovazuje skoro vůbec úplet. Teď jsem pořídila tu stretch 80 Veronicu, celokovovou dvojjehlu, jak jednou psaly holky a testuju, zatím to vypadá dobře 😉

kamishek
20. jún 2014

@anastazieb jj, všechny moje dvojjehly jsou stretch... mám akry i schmetz... ale jehlou to nevím, jestli bylo, když jeden rukáv ok, skoro bez problému, a druhý rukáv jsem přešívala a párala komplet asi 4-5x 😠 resp. nejdřív jsem začala tím špatným, pak se na to vybodla, prošila ten dobrý, a pak se zase mordovala s tím špatným 🙄 na tu veronicu se budu muset podívat, ani nevím, kde bych ji sháněla

sinala
20. jún 2014

@kamishek mám doma ještě nějaké dvojjehly Veronika, mohu jednu poslat, jen teda není nová 🙂, pošťák k nám přijde asi v neděli🙂

kamishek
20. jún 2014

@sinala tak jestli ti nebude chybět, tak bych ji vyzkoušela 🙂 je to stretchová?

laeela
20. jún 2014

@kuna já myslím, žeby úplně stačil nick a přesný typ stroje - strojů. Ono jde spíše o to, že když někdo uvažuje o novém, nebo řeší nějakou opravu, doplnit příslušenství, tak jukne do tabulky a ví konkrétně na koho se může obrátit o radu nebo se zeptat, jak je spokojený se strojem, případně optat na nějaké konkrétnosti na stroji.
To si myslím já. Podle mého je zbytečné sepisovat nějaké výhody - nevýhody, protože je to jednak hodně individuální, jednak málokdo měl šanci vyzkoušet několik strojů.
A jestli někdo měnil stroj, tak tam případně může napsat, že původně měl takový a pak koupil makový a proč.

laeela
20. jún 2014

Tak jsem nakoukla na Fleru na Caramillu a padla na prdel. Se těště až to sem dá. 😀

sinala
20. jún 2014

@kamishek jj stretchová 😀

stassy
20. jún 2014

prosím, netušíte některá, jaký je postup při šití tašitčky Tascheli od FM? mám doma střih, ale už nemůžu dohledat návod. předem díky.

terezita
20. jún 2014

@stassy dej mi minutku 😉 mam podle toho penezenku a slouzi naprosto skvele 😵
@laeela haha, no nenavlikla bych to na sebe.. ale na nasich zavodech bych byla in 😀 😀 😀

mamata
20. jún 2014

babulky, z čeho ušít pytlík na věci z plavání, aby přežil asi 7 hodin s mokrými věcmi??

zuzkasim
20. jún 2014

@mamata Tý jo, já děti naučila, ať si plavky zabalí do ručníku a bylo to v igelitce. Nezasmrádlo ani za dva případy, kdy si můj šikula zapomněl plavání ve škole do druhého dne...

laeela
20. jún 2014

Já dnes došila malé tričko, od včerejška jsem se trápila, jakou dát látku na lemy, nakonec padla volba na drobné puntíky, ale spíše ze zoufalství, látek hromady a nemohla jsem nic kloudného najít. 🙂
Ale špatné to není, aspoň dle mého vkusu.
Výraz, co mě zas fotíš, pusa od jahod a jako vhodné pozadí mrtvý tatínek. 😀

mamata
20. jún 2014

@zuzkasim jj, taky to ve školce tak dělala, ale když igelitku má každý 😉 😀

mamata
20. jún 2014

@laeela pěknýýý a co to tam je u první fotky za žabky a hvězdičky??

laeela
20. jún 2014

@mamata jo, to se tam ještě válí Filip, tričko jsem dávala asi před měsícem.
Jinak tašku bych udělala z PUL-u, jak se dělá na mokré plenky.

mamata
20. jún 2014

@laeela a ten PUL to vydrží bez igelitky?? nebo by tam byla lepší?

laeela
20. jún 2014

@mamata nezkoušela jsem, ale myslím, že ano, když se z něj dělají kalhotky na mokré plínky, a vydržej i celou noc 🙂

anastazieb
20. jún 2014

@mamata taky bych šila z PULu, nebo já jsem si šila pytel na mokré plíny z nepromokavé podložky z Ikea.

caramilla
20. jún 2014

@laeela tý jo, to triko je překrásný a fotka vtipná 😵

já vím, že je dneska DD, ale fotily jsme včera a šila jsem předevčírem. Nestíhám, každý druhý den se hroutím, tak nedočítám. 14 budeme na dovolené, tak se nebudu ozývat, ale snad budu žít.

Tak trocha anorexie od Caramilly 😀 Plus Natibaby Nelumbo Blue 😀

caramilla
20. jún 2014

jo a ještě soutěž: 3měsíce - 6,8 kg, 61 cm

koki_melo
20. jún 2014

SOUTĚŽ WEEKLY UPDATE:

Ženy vzhledem k tomu, že se flákáte 😝, rozhodla jsem se po poradě soutěž o týden prodloužit a uzavírku fotek posunout na neděli 29. 6. Krom toho, že se flákáte, tak budu týden mimo civilizaci bez netu a neměla bych jak vložit fotky. Aktuálně je zasláno 20 fotek z 38 nominací, takže by stálo za to počkat na (skoro) všechny.

A k zaslanému materiálu...máte se na co těšit!

koki_melo
20. jún 2014

@caramilla Legoše nádhera, ale ten šátek...ten teda fakt je!!!

Nohy ségry nekomentuju a vzpomínám, že jsem kdysi taky měla takovýdle brnkadýlka 😉 . No jo...

papajka7
20. jún 2014

@caramilla ta satka je waaau,nadherna 😵 leginy na tych nohach su dobreee 😉

caramilla
20. jún 2014

@koki_melo jo, já jsem taky v 18ti měla takový kůlky do plotu 😀 A teď jsem krev a mlíko, no, nebo špek a mlíko? Nebo jenom špek? 😀

argo1
20. jún 2014

@laeela Tričenko super. Já nejdřív myslela, že je to tílko na tričku 😎 Fotopozadí nápadité 😀

@caramilla Tak dospělácké legíny z ozubených kol by mě nenapadly ani náhodou, ale na takových brčkách (tvých i ségry) vypadají skvěle!!!

koki_melo
20. jún 2014

@laeela to tričko je FAMÓZNÍ!!!

sinala
20. jún 2014

@caramilla no tak zrovna se dívám na ty nohy a máš je skoro stejné jako sestra 😀 , jsi nějak zhubla nebo je máš vykojené 😀 😀 😀 ( jako ty nohy)

kuna
20. jún 2014

@laeela tríčo je parádní!

@caramilla tyjo, to je nádhera, já chci taky takové nohy a legíny 😀 😀 😀