Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@kamishek a když ti ta dvojjehla zlobí, máš tu stretch? Protože normální dvojjehla mi třeba neprovazuje skoro vůbec úplet. Teď jsem pořídila tu stretch 80 Veronicu, celokovovou dvojjehlu, jak jednou psaly holky a testuju, zatím to vypadá dobře 😉
@anastazieb jj, všechny moje dvojjehly jsou stretch... mám akry i schmetz... ale jehlou to nevím, jestli bylo, když jeden rukáv ok, skoro bez problému, a druhý rukáv jsem přešívala a párala komplet asi 4-5x 😠 resp. nejdřív jsem začala tím špatným, pak se na to vybodla, prošila ten dobrý, a pak se zase mordovala s tím špatným 🙄 na tu veronicu se budu muset podívat, ani nevím, kde bych ji sháněla
@kuna já myslím, žeby úplně stačil nick a přesný typ stroje - strojů. Ono jde spíše o to, že když někdo uvažuje o novém, nebo řeší nějakou opravu, doplnit příslušenství, tak jukne do tabulky a ví konkrétně na koho se může obrátit o radu nebo se zeptat, jak je spokojený se strojem, případně optat na nějaké konkrétnosti na stroji.
To si myslím já. Podle mého je zbytečné sepisovat nějaké výhody - nevýhody, protože je to jednak hodně individuální, jednak málokdo měl šanci vyzkoušet několik strojů.
A jestli někdo měnil stroj, tak tam případně může napsat, že původně měl takový a pak koupil makový a proč.
Tak jsem nakoukla na Fleru na Caramillu a padla na prdel. Se těště až to sem dá. 😀
prosím, netušíte některá, jaký je postup při šití tašitčky Tascheli od FM? mám doma střih, ale už nemůžu dohledat návod. předem díky.
babulky, z čeho ušít pytlík na věci z plavání, aby přežil asi 7 hodin s mokrými věcmi??
Já dnes došila malé tričko, od včerejška jsem se trápila, jakou dát látku na lemy, nakonec padla volba na drobné puntíky, ale spíše ze zoufalství, látek hromady a nemohla jsem nic kloudného najít. 🙂
Ale špatné to není, aspoň dle mého vkusu.
Výraz, co mě zas fotíš, pusa od jahod a jako vhodné pozadí mrtvý tatínek. 😀
@mamata taky bych šila z PULu, nebo já jsem si šila pytel na mokré plíny z nepromokavé podložky z Ikea.
@laeela tý jo, to triko je překrásný a fotka vtipná 😵
já vím, že je dneska DD, ale fotily jsme včera a šila jsem předevčírem. Nestíhám, každý druhý den se hroutím, tak nedočítám. 14 budeme na dovolené, tak se nebudu ozývat, ale snad budu žít.
Tak trocha anorexie od Caramilly 😀 Plus Natibaby Nelumbo Blue 😀
jo a ještě soutěž: 3měsíce - 6,8 kg, 61 cm
SOUTĚŽ WEEKLY UPDATE:
Ženy vzhledem k tomu, že se flákáte 😝, rozhodla jsem se po poradě soutěž o týden prodloužit a uzavírku fotek posunout na neděli 29. 6. Krom toho, že se flákáte, tak budu týden mimo civilizaci bez netu a neměla bych jak vložit fotky. Aktuálně je zasláno 20 fotek z 38 nominací, takže by stálo za to počkat na (skoro) všechny.
A k zaslanému materiálu...máte se na co těšit!

@laeela a co by v té tabulce přesně bylo? Nick, jaký stroj a třeba výhody-nevýhody? Možná nejdřív zadej formát a my ti to pak můžem přesně podle zadání poslat, ať to pak jen překopíruješ a nemusíš info hledat v textu.