Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@crawler Ty natištěné na bavlně vypadají odolně,akorát netuším,jak dobře budou držet. V nejhorším je obšiju. Ty jakoby kreslené drží dobře. Testovací kousek jsem vyprala v pračce na 40 a drží. Jen budou možná na elastickém matroši trochu praskat. Chce je to ale vyzkoušet na konkrétní látce. Už jsem odtamtud objednávala dřív a na bambusu pohoda a na bílém jednolícu šly okamžitě dolů- ale ne úplně. Takže nově ušité veci vypadaly rázem jako totálně oprané. Sice mi vrátili peníze,ale hadříky to nezachránilo... Teď to vypadá,že už drží.
Trénujeme na dovolenou 😀
Jasmínka se dneska omotávala punčocháčema, tak jsme zjistily, že i miminko je nošenec a potřebuje šátek (já o tom, že bude nosit taky jsem snila už dlouho, ale nechávala jsem to na ní, až přijde sama, přišla a do 15ti minut měla šátek hotový 😀 😀 😀 ) Ono ti jinak nešlo, ona tak strašně chtěla! 😀 (Je to jen "výšiv", potřebuje delší, ale to až po dovče).
Jinak dneska mám totálné den párák (DP?), šila jsem bráchovi a klukům třika a párala jsem pánský výstřih 15x a dětské každé jen 3x. U prvních 3 párání jsem byla trpělivá, 4 - 10 jsem nadávala fakt sprostě a házela věcma, a od 10 párání už jsem se jen hystericky cynicky smála... neskutečné, co se může zk... na jednom debilním výstřihu. Pak jsem šila s sebou na dovolenou kapucu k bundě na nošení pro malého, bojím se ji vyzkoušet... není čas předělávat. A ve finále jsem to dorazila overalkem do šátku z merina, tolik sprostých slov, přešívání a párání jsem snad v životě nezažila, šila jsem ho asi 4 hodiny. A párat to tenulinké merino ze ŠD je fakt masakr! 😝 Overálek jak šitý speciálně pro DD 😠
@kuna ; @kamishek No, vzpomněla jsem si na to, jak jsem tu psala, že když je den P, tak toho nechám a jdu spát. Jenže to nejde, pokud člověk odjíždí na dovolenou, posílá stroje na servis a musí našít s sebou fakt nezbytné věci a dárek ke 30. narozeninám pro bráchu, ono to nešlo jinak. Ale fakt to bylo mučení. Jediné, co jsem dneska neskur. byl ten šátek pro Jasmínku 😀 Ještě na seznamu do zítra je deka z lamy do kočárku (je hrozná zima a jedeme na vysočinu, má být ráno 5 nad nulou a zavinovačka z peří je malému po zavinutí tak nad kotníky 😀 V pracovně mám bordel v několika vrstvách na sobě, fakt síla 😝
3 hodiny jsem dneska šila s malým v šátku... ještě teď mi obě děti nespí, manžel někde paří a Kraštof má nějaký divný režim, mína spala po obědě, tak si hodinu hrála ve vaně, teď Jasmínka ukládá Kryštůfka, vypráví mu pohádku a zpívá mu, leží tam vedle sebe v naší posteli a jsou k sežrání 😵
No teda Stassy!!! Moc gratuluju, moc vám to sluší!
dekuji 🙂
@kuna termin mam 3.rijna, ackoliv pupek mam jak kdyby byl za mesic 😀 (uz par lidi na me soustrastne koukalo, kdyz jsem jim to rekla 😀
@sinala ano, ano, lidi na nas koukaji jak na magory. tak mladi a uz tolik deti 😀 😀 😀
@lip72 ja bych takove saty nosila klidne kazdy den, obzvlast na detech mi prijdou nadherne, pri kazdem pohledu na holky se rozplyvam, jak jsou krasne a saty jim slusi 🙂
@stassy gratulace k pupíku, no to jsme se dlouho neviděly....
sluší vám to.
Tak to už se ani do porodky nikam nezapisuj, to zas bude rychlovka doma jako minule...
Pupík teda pěkný, fakt to nejsou dvojčata??, A bude to kluk neb holka??? Nějak si toho raubíře v vám neumím představit...
koukala jsem, že letos vychází na stejný termín i slavnosti v Krumlově i Kutný hoře. My jezdili do Krumlova, ale co máme děti, tak to nějak nedáváme...

@kuna
😀 😀 😀