icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kamishek
22. jún 2014

@sufik1 @zuzkasim je fakt, že nevím, jak je to s tím přihlašováním teď, já se tam zaregistrovala už před pár lety... ale jestli se tam @jitu22 registrovala nedávno mailem, tak to nějak jít musí 😅
@zuzkasim můžeš si vytvořit až 4 tajné nástěnky, které nevidí nikdo kromě tebe

vondandy
22. jún 2014

@papajka7 , mikinu zeru...

jitu22
22. jún 2014

@zuzkasim mně to přes mi šlo. Nebaví mě prpojování všeho se vším a nebaví mě, když na mě na fb vyskakuje, že si někdo něco přilípnul na nástěnku. Dala jsem si proklik na blog, takže když to někoho bude zajímat, najde to. Ale nebude to obtěžovat ty, které to nezajímá.
Když zakládáš novou nástěnku, můžeš si zvolit, jestli bude veřejná nebo skrytá. A můžeš si na blog vložit html formulku, která usnadní pinování, nebo jinou, která to zakáže. Jen jsem ještě nevykoumala, kam do toho kódu blogu se to má vkládat. Můj html vrchol jsou proklikávací obrázky a ikonky 😎

laeela
22. jún 2014

@papajka7 tak tá je prekrásna. 😵

caramilla
22. jún 2014

@papajka7 ta je božská 😵 😵 😵

Jasmínka potřebovala širší a delší šátek, z toho včerejšího jí miminko v kostele prý padalo 😀

alenf
22. jún 2014

Dievočky dokončila som Vikuške zase z teplejšej teplákoviny a úpletu z moraviatexu mikinku a 2x tepláky.Tie prúžkové som už minule fotila,teraz som ich doložila ako ukážku kombinácií 😉

macin73
22. jún 2014

@alenf to lemování je super!!!

palosek
22. jún 2014

@papajka7 barva, střih, vzhled...uou...to můžu...krása 😵 😵 😵

monr
22. jún 2014

@stassy gratulujem, to je fakt obrovské odtajnenie, 😉

crawler
22. jún 2014

Holky,jen ta ze srandy - budeme rády,když se zúčastníte i vy z SK - jen je to trochu komplikovanější s tím přehlašováním, ale jukněte:

TIPOVACÍ SOUTĚŽ SYSEL:

Návrh,jak by to mohlo vypadat - žádné uzávěrky - prostě kdo chce, tak mi kdykoliv pošle fotky na email: bakesova.eva@seznam.cz - klidně jednotlivě - koláž z nich udělám. Já fotky/koláž vložím do alba zde na MK a rovnou pod fotku budeme tipovat čí je to sysel a můžeme i odůvodnit - např. "myslím si, že je to Crawler, protože tam je neskutečný bordel a žádná látka není úhledně poskládaná" A jakmile se někdo trefí, tak bych napsala koment, že je uhodnuto. Nic víc...Co myslíte? Nijak bych to nekomplikovala - jen sranda a jde o to zjistit, která z nás má systém - kdo má chaos a kdo toho má víc a mít možnost svým drahým mužům ukázat většího sysla a tím ospravedlnit opětovný debet na účtu 😀

album zde: https://www.modrykonik.cz/blog/crawler/album/sy...

crawler
22. jún 2014

@elentari
@jitu22 týjo, takto je pro mě totální novinka - úžasné, tak hned na to půjdu - to bude nesmííírně užitečný :-O 😵😵😵

crawler
22. jún 2014

@sinala 😀 já poté,co jsem u mudry viděla hubené,tak jsem si říkala díky Bohu, že ty moje jedí, jak protržený - mělo to vykulený oči, výrazný kolena a lokty -což neznám - obě moje děti měly vždy všude faldíky a pneumatičky - no prostě to hubený nevypadalo zdravě a miminkovsky...😲

crawler
22. jún 2014

@papajka7 tak ta je nááádherná 😵😵 je to tyrkys nebo smaragd? takou bych brala taky 😵

alenf
22. jún 2014

@papajka7 velmi pekná,dáko letím na takuto farbu už hodnú chvílu:D!

ucitelka70
22. jún 2014

@papajka7 nádherná mikča...

zuzimia
22. jún 2014

@alenf
Krásne! Veľmi pekne vsetko vypracuvas. Inak super napad na jednu bundu dvoje teplakov, aj ja som tak sila vlani dievcatam a velmi sa mi to osvedcilo. Predsa len ta bunda dostane zabrat ovela menej. A aj ta farebna kombinacia je perfektna.

petkasv
22. jún 2014

Já vám sem hodím ve zkratce taky nějaké počiny 😀
@caramilla jak dlouhé má Jasmí šátky? a není to elastik 😀 má sešikmený konce?? Musim našít holkám, R. strká panenky za triko a hlídá jestli se nedusí 😀 😀

alenf
22. jún 2014

@zuzimia Ďakujem,no mala som doma omylom kúpené 1,5metra ružovej teplej teplákoviny,mne sa to velmi nehodilo,tak som si vravela,že Viki by este takú "cukríkovú" farbu mohla v pohodke a mala som aj tie prúžky,tak som to skombinovala.Síce je to trošku väčšie,lebo som dala do dlžky všade aj4-5cm naviac-bude mať súpravku teda na jeseň už nachystanú🙂

jemi
22. jún 2014

@koki_melo díky za posunutí, právě jsem se začetla do diskuse abych zjistila, do kdy je to potřeba poslata, zda to mám ted večer ušít(vymyšleno už teda mám). Ale dnes jsme se vrátili ze stavěni stanu na tábor /já tedy spíš hlídala děti/ ale stejně zápřah, navíc manžel jel hned do práce, takže děti uložit, vše vybalit...
@caramila tak to ty proužkaté legíny musím ušít- 1 konfekční velikost navíc se hodí 🙂 a nevíš ty ozubené kola mají zeštíhlující efekt i na tričku...?

alenf
22. jún 2014

Baby na stránke krasne latky
http://www.krasnelatky.cz/krasnelatky/eshop/3-1...
sú tie plátna a viete mi povedať aké sú kvalitovo,stálofarebnosť,akú teplotu znesú 40-60stupnov či aj viac?Budem Vám vďačná za každú odpoveď,potrebujem to zistit?Ďakujem🙂)))

crawler
22. jún 2014

Také něco vložím -

soft komplet - a poslední centimetry sloníků - pokud má někdo navíc aspoň 0,5m - beru všema 10ti!
merino komplet- tyhle proužky jsem šila už několikrát a vždycky se zapřísahám,že už nikdy více - je absolutně nemožné je spasovat a strášně se to kroutí😝 navíc při šití se člověk rozšilhá a vidí pruhy ještě hodinu poté😝
triko - v našich lipkách

kuna
22. jún 2014

@papajka7 nádhera, povedla se ti!

@macin73 krásný, na ty miminka se tak hezky šije 🙂. A tříkroký cikcak jsem taky milovala, než jsem se skamarádila s dvojjehlou. Hlavně je výhoda, že se nemusí předělávat jehla, přidávat nit...prostě přecvakneš a jedeš 🙂

@sufik1 tyjo, ty jsi tryskomyš 🙂

ad pinterest - já ho mám taky ráda, ale spíš očumuju ostatní a nějak si zapomínám ukládat. Jinak se taky přihlašuju přes email, stejně jako některé z vás nesnáším propojení FB se vším ostatním. Tuhle jsem si dělala nákupní seznam IKEA a to na dotykovém mobilu. Asi jsem se někde překlikla a u jedné rohožky dala, že se mi to líbí a nasdílela to na FB. Ani bych to nevěděla, ale za dva dny se mě zeptala ségra, proč na FB obdivuju ikeáckou rohožku za 40 korun 😀

kuna
22. jún 2014

@crawler krásné, hlavně ta softka se mi líbí! I když mě by bylo sloníků do kapuce líto, ale vypadá to suprově. Já zrovna šiju mikiny a přemýšlela jsem, co je to za léto, když všichni namísto šatiček šijou teplé věci 😀

kuna
22. jún 2014

@alenf krásné a dokonalé jako vždy 🙂
@petkasv bodýčka super!
@caramilla Jasmínka je už zasloužilá nosnice 🙂

alenf
22. jún 2014

@crawler tiež by som chcela tak pekne ušiť soft komplet,tíííško závidím ako to vieš:D!!!Krása! 😉

alenf
22. jún 2014

@kuna 🙂

crawler
22. jún 2014

@kuna 😀 no taky jsem myslela, že počínaje dejme tomu dubnem přestanou lidi soft a merino objednávat - nechápu 😅 asi se letos nejezdí k moři,ale ´na severní točnu?

@alenf no prosím Tě- co bys neušila!náhodou jsem s bundou měla pěkné lapálie a není to rozhodně pintlich - to ale fotka neodhalí😉

alenf
22. jún 2014

@crawler vzdy ked si poviem,že urobím aj Viki taký dáky komplet zo softu tak premýšľam koľko roboty s tým je a vyrastie to za 2-3 mesiace.Tak sa k tomu dáko neviem dokopať,koľko ti to trvalo cca?

vondandy
22. jún 2014

@crawler , do souteze o sysla se milerada zapojim, muzete pak obdivovat meho supertolarantniho manzela, ktery ten bordel blahosklonne prehlizi a jeste mi servisuje stroje...

baarca
22. jún 2014

@stassy Moc gratuluju a držím palce. Břicho neřeš, to ti, kdo neměli více těhotenství, nepochopí. Mně taky pořád v práci říkali, jak mám obří břicho (no, v poměru k mým 159cm a 47kg výchozí váhy), ale teďka se zas diví, jak mám malé bříško a kde že to mimino je.