Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@petkasv No, elastik by byl asi na vázání u ní lepší, ale je mi líto na to střihat lille a další látky za 400 metr:( Možná obětuju nějakého Voldemorta😀 Jinak délka musí být cca 3m, ten první byl 2,2 m a je to krátké, nenavážeš nic. Ten druhý je 3,3 m a mohl by být kratší. Zkosené konce jsem dělala u toho 1., ale blbě se to obrubuje, tak jsem se na to vyprdla, ono to není u tohohle potřeba. A má cedulku na středu šátku 😀 😀 😀
Se 3m uvážeš DH i KsK 😀, jo a šířka musí být dost velká podle toho, co tam holky budou vázat, jasmí má to malé miminko a šířku 35 cm.
@crawler soutěž dobrá, já se tentokrát nezúčastním, 14 dní nebudu doma. A stejně by mě hned všichni poznali, můj sklad už tu proběhl několikrát a nikdo větší mít nebude 😀
@caramilla nevím, jestli to víš, ale dají se pořídit dětské šátky 😉 Některé firmy je vyloženě prodávají anebo se dá koupit nějaký bazarový šátek a rozstříhnout podélně. Tuším, že Didymos dřív prodával skoro u všech šátků i dětský, teď už jsem ho dlouho neviděla, ale tolik to už nesleduju.
Poprvé od toho rozdělení jsem se odhodlala přihlásit na SK koníka... Pochopila jsem, že koki_melo tu uzávěrku posunula, což mě moc těší, neb můj super projekt (teda pořád doufám, že to nedopadne blbě) stále vzdoruje došití, i když chybí opravdu jen malounko...
@papajka7 Ta mikina je krásná! Přesně moje barvy... takovou bych si taky nechala líbit.
@sufik1 Hm, pláťáky - do těch se taky musím pustit. Báš tu má jen teplé tepláky, což na léto není ono... a v kraťasech pořád padá, odírá si kolena a béká...
@bordino Máš krásnou profilovku.
@stassy Neskutečně vám to sluší! Překrásné kostými i pupík (gratuluji).
@katkaela Ta růžová tunika a pruhaté legínky se mi moc líbí, to jsou přesně moje barvy...
@kuna prosímtě tryskomyš. To jsem šila na ty boskovice. ještě bude jedna várka lištičkové kolekce (6 triček, dvě mikiny, čtvery tepláky). A teď se z toho šílenýho tempa léčím, bo jsem kapánek zkolabovala. Už týden jsem zpocená, kašlu, zvracím, nemluvím 😝 😝 😝 😝 😝
A nejhorší je, že ještě do konce týdne mám jedny kalhoty a 5 tašek a jsem nějak se mi do toho nechce. Dneska jsem teda zprasila 4 trička a jedny podkoleňáky, bo paní odlítá na dovču a potřebuje to... A mý děcka nemají co na sebe, tak jsme střihla ještě něco pro ně...
A to jsem si říkala, jak bude klídek. Jenže ty lidi už měsíc odháním, že boskovice a teď jsem v háji úplně stejně 😝
ženský jak to děláte, že to zvládnete dlouhodobě??????? Já mám pro změnu (spíš teda permanentně) stop stav a stejně nestíhám. Asi budu muset zdražit 😝
@anastazieb jojo vím, já jsem číhala na natibaby, co měly mít isatky, ale asi se rozebraly, než je vůbec zveřejnily, tak jsem si řekla, že než 800 za dětský šátek, že ho ušiju Jasmínce sama. Navíc mě včera překvapila "akutností" s jakou ten šátek potřebuje 😀 Já myslím, že u těch dětí je jedno, že to je z tenulinkého plátna 😉
@caramilla tak to určitě je 😉 , jen že jste třeba mohly mít stejný. Ale je jasný, že dávat prachy za hedvábný dětský šátek je zbytečný 😀
@anastazieb no, jako u mě člověk nikdy neví, že 😀 Ono kdyby Jasmínka nosila tolik jako já ,tak bych i dala, ale ona si to nechá navázat, nosí tak 15 minut a pak jí to překáží a chce to sundat. A podle mě jí to taky brzo přejde. I když dneska se šátkem absolvovala celý kostel 😀
@stassy Gratuluji a krásný pupik. Ty jsi hubeňour tobě pupek moc sluší. A neodpustím si otázku (asi se Tě tak ptá každý), kolik máte v plánu ještě dětí? A to já nesnáším, když se mě každý ptá jestli bude i páté, ale asi ten počet 4 dětí tuto otázku evokuje. A tipuji holčičku, vy umíte krásné holky.
@jacky3022 Tak to jsi trumfla i nás a to jsem myslela, že větší otesánek než náš Vojta být nemůže. Taky přibíral 0,5 kg týdně, 8 kg měl ve 3 měsících, 10 kg měl na 7 měsících a v roce 13 kg. Ve 2 letech 18 kg a 100 cm - dokonce pod ním praskly i golfky, se nedivím, když měly psáno nosnost 15 kg a já na ně dávala i nákup. Pak byl ve školce hodně nemocnej a vypadal jak z koncentráku. Velkej už zůstal má 192 cm.
Teď mi naše Lucka, která má 8,5 kg a 72 cm v 7 měsících připadá hubená.
@mooncaa my si deti neplanujeme, ony se nam planuji samy 😀 ja mela vnitrni pocit, ze jeste nemam odrozeno, ze jeste jedno ditko by u nas byt melo. jen jsem necekala, ze opet tak brzo 🙂 (rozestup mezi druhou a treti je 20 mesicu, ted bude 25 mesicu). nicmene budeme muset vazne vyresit otazku antikoncepce do budoucna, protoze pate dite uz fakt ne.
a kdo tipoval dalsi holku, ma bod 😀 u nas proste kluk byt nemuze 🙂
@sufik1 hele, já mám stabilně vytištěných ca 20faktur,co je třeba ušít bo je to zaplacené. Nyní jsem teprve došila květnové - mám to takhle rok - což už považuju za dlouhodobost a lze to zvládnout jedině, když: povzneseš se nad termíny a nebude Ti trapně, když se 3*omluvíš, že nestíháš, když budeš mít automaticky nastavenou prodlouženou dobu dodání na 2-3 týdny a když budeš dostatečně spát. Takhle to praktikuju já a ještě jsem se nehroutila a snad ani hroutit nebudu - stále si dělám čas na zábavu = čtení, koníkání tady na diskuzích,ale občas pro dobrý pocit, si dám třeba 8 hodin u stroje - děti si vezme tatínek - ale to jen fakt třeba 1*za 3týdny 😉
Ahoj, muzu mit na holky, co sijou softshelky prosbu? Mam tu letni soft a chci usit miminu vetrovku. Bude to jen jedna vrstva, lemovat chci lemgumkou. Ale zasekla jsem se na zipu, mohl by mi prosim nekdo vyskladat na latku a vyfotit, jak se v takovem pripade a kdy nasije zip? Myslela jsem ze bundu olemuju a pak zip prisiju zespodu, ale to mi pak na licu budou videt stehy...Muzu to schovat pod stuhu, ale nevim, jestli ji nasivat nejak v jednom kroku se zipem nebo potom a jestli tam pak neni lemgumka zbytecna....
Vim, ze @terezita uz to ma vymakane, ale nevim, jestli jeste bude mit cas tu sedet...
@vondandy a co tu? http://tafanas.blogspot.cz/

@crawler taky mám pocit, že oplácanější miminka vypadají zdravěji 😉 A hlavně, když onemocní, neodrazí se to na nich tak rychle jako na hubených ☹ Nejstarší a nejmladší měly v 1/2 roce 7,5kg a prostřední 9,22 😅 A to nejstarší už kojená nebyla, ty mladší obě byly, D teda nejvíc, vše ostatní odmítala.
@sinala A není nezdravě hubený 😀 😀 😀