Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@anastazieb já jsem to zkoušela rovnou, ale mám to křivý 🙂. Takže našívám líc na líc. Třeba ty župany jsem našívala na rovnostehu, právě abych mohla mít širší lem, než na OL a navíc na OL by byl ten steh tuhý, jak píšeš. Ale teď jsem šila fleecovou mikinu a tam mi ten tužší OL steh vyhovoval, protože se mi to okolo něj líp obtočilo 😉
@jieff jo, přehnu proužek (od oka 😅 ) a přišiju rovnostehem...(a pak z rubu odstřihnu). ale s tím přišitím nejdřív lícem k lícu a pak až teprv prošití zeshora to vyzkouším 😉
Tak jsem si právě dala repete těch tučňákových kaťat pro prcka... ten první pokus opravdu vyšel obrovitánský, místo vel. 62 je to tak 74-80... tak jsem to dnes střihla bez přídavků, ale zase jsem dvakrát párala a přešívala sed (ten předek bude trochu kratší, než dle střihu), tak jsem na to zvědavá, jestli to bude vůbec co k čemu... Zkusím pak vyfotit na modelovi 😵. Ale jako moc ty střihy z Ottobre nechápu. Kalhoty mi vždy vyjdou obrovské (no vždycky... dělala jsem asi čtvrtý typ), tričko mi naopak vyšlo tak tak dle deklarované velikosti... 😕
@sufik1 no asi ano... tak jsem schválně teď vyfotila obě ušité verze stejného střihu - jednou střiženo se švovými přídavky (max 1 cm, spíš méně), jednou střiženo bez přídavků... ta druhá verze jakžtakž velikostně odpovídá, prckovi je teda ještě velká, ale on má teď overal tak 56 - má dlouhé nohy (body má ještě 50)
@macin73 já mám z Ott. stejný dojem, kalhoty obrovské a tričko jen tak tak, spíš menší. Ale já teda stříhám všechno bez přídavků. Takže te´d, když někdy náhodou potřebuju nějakou novou velikost trička, tak třeba na velikost 104 stříhám i 128, aby to vycházelo podle šířky.
@anastazieb tak to jsem klidná, že nejsem sama... už jsem si říkala, co dělám blbě 😝
@anastazieb @macin73 no ja som zase šila body vel. 56 a vyzerá ako kupovaná 68 😝
@kuna @anastazieb a holky díky za tip na lemovanie, doteraz som prúžok na tretiny prešívala dvojihlou, ale s tým rovným pružným stehom to vyzerá o dosť lepšie aj z rubu. 😉
Zdědila jsem nějaké látky, které nevyužiju - neměl by někdo zájem? Bohužel nevím přesně, co jsou zač...
Kostkovaná látka - asi trochu s vlnou, takové to na skládané nebo jiné "teplejší" sukně, vesty.... je to šíře 150 a je toho 115 cm.
Šedá - něco podobného, typ jako na sako, kalhoty...trochu štípe. Je to šíře 150, délka 130 cm.
2x úplet, pravděpodobně bavlna a něco umělého k tomu - oboje je šíře 140 a délka 140 cm.
Vše daruji za poštovné, případně za čokoládu... Kdo má zájem, hlaste se 🙂
ja mam zaujem
baby z coho sijete detom haremky?a mate aj daky strih?dakujem
@macin73 taky mi z Ott. vychází žtřička jsou úzká. Vojtovi šiju trika podle střihu na mikinu a sedí dokonale (v jednom s posledních dílů - mikina s citronem). Ale on je pupkáč. Body naopak spíš velká (dlouhá), ale to beru jako plus. Mám dlouhotělce v látkových plínkách, tak je dlouhé body výhoda. A kaťata spíš větší. Všechno stříhám s přídavkem 7mm na OL, jinak mi přijde, že se mění proporce střihu. Přeci rozdíl mezi tričkem ve dvou velikostech není 1cm do všech stran. Takže spíš vybírám velikost podle potřeby a stříhám s přídavky, aby to vyšlo tak, jak to má být.
Ahoj, tak jsem se potrapila se zipem a nakonec jsem ho vyresila tak, ze jsem zip polozila na olemovanou bundu a zakryla stuzkou. Kdyby potvora soft nepruzil a lemgumka mi ho miiirne nekrabatila, tak jsem se i u krku strefila. Takhle mi to o par mm ujelo, ale snad to nikdo zkoumat nebude. Nakonec jsem i prestala resit, ze budou videt svy od zipu na spodu bundy, protoze ac mam tri holky, tak nevlastnim ruzovou nit 😎 Bunda je podle Ottobre 1/2014 c. 8 vel. 80. Predni dil jsem strihla rovne. Modelka spi, ale hned jak bude svolna, tak ji to vyzkousim, jak vse sedi. Jeste jednou diky za rady a hlavne inspiraci a motivaci, ze kdyz to vsechny davate levou zadni, tak to musim zvladnout taky, ikdyz mi to trva dva dny.
Starsim holkam jsem usila saty oblibeneho strihu. Aby si je poznaly, tak ma kazda jinde kapsy. Tem obrovskym knoflikum se nedivte, tak to dopada, kdyz date diteti vybrat, jake knofliky tam chce 😅
Zareaguju s několikadenním zpožděním (to je děs, když na chalupě není PC s internetem 😀 )
@caramilla @vondandy To je ták hezký, když i dcerenky nosí (sourozence, panenku) 😵 😵 😵
@crawler Krásný soft komplet. A prosím tě ta látka modrá se stavebními stroji (Fanouškovo triko), ta už se asi sehnat nedá, co?
@petkasv Páči sa mi kojotriko, střih je z Ottobre? Myslíš, že by to fungovalo i na velké poprsí? Ten výstřih je hodně hluboký a při popoběhnutí, aby nevyskočilo ňadro ven .... 😀
@lip72 Povedené tašky!
@jieff Toníkovy nožky i šicí výtvory jsou parádní, obzvláště ten komplet by byl s miminkem k pomuchlování 😵
@kuna Návod na lemování je super, to se budu hodit....někdy, až budu šít 😀 Mikina jako vždy precizní! 🙂
@anastazieb @macin73 Velikost triček z Ottobre mi taky přišla užší, tak jsem ráda, že si nemusím říkat, že mám doma tlusťochy 😎 Ale kalhoty docela seděly....

@anastazieb jak rovnou? To si zahneš (přežehlíš?) proužek a bez přišití líu na líc to přišiješ sakumprdum a hotovo? Jestli to dobře chápu, tak smekám, to já bych měla jak když pejsek čůrá...