icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

alenf
25. jún 2014

to je daň zato,že chceme mäkučké,teplučké,huňatučké mikinky:D!Ale čo je všetko za tým pokým sa to dostane do finálnej podoby netuší asi nik kto s tým nerobí 🙄

mahafi
25. jún 2014

@kuna je to krásné.. ten koment i ty věci 🙂, jsem hledala někde kilometrové náplety 😀 a taková krásná mikina 🙂. taky jsem šila amdelnce tričko a mikinu (je to nepublikovatelné 😀) a taky jí to je obojí obří v ramenou.... :-/ (ještě, že to je jen z dadky... 😀). a jedny kalhoty bude mít tak za rok, dva 😀 a to jsou to jen 98 😀.

danielahe
25. jún 2014

@kuna moc dekuji 🙂 , ja dostala od mamky teplakovinu, co se mi moc nelibila barva ani matros, tak jsme se to snazila schovat a pak uz jsme zacala mit i pocit, ze je to preplacane 😀 , ale ve finale jsem spokojena, na pisek budou dobre,ale prcek si bude muset pockat, teplakovina je teplejsi 🙂
A mikiny jsu super 🙂

laeela
25. jún 2014

@danielahe mě se ta tvoje teplákovka líbí moc. 🙂

crawler
25. jún 2014

tak to byla rychlovka, tak tu máte 3.sysla:)

https://www.modrykonik.cz/blog/crawler/album/sy...

bury
25. jún 2014

@zuzkasim - jojo, starší bonzuje 😉 akorát byl zrovna ve školce. Asi poslední školka tento rok, protože problil noc a blinká půlka školky 😝 Ale máš pravdu, jsou to malý bonzáci 😵 🙂 to je ale dobře - hlásit se to musí 🙂

piecee
25. jún 2014

holky co Terezita ....už jsou nějaké zprávy o miminku?nebo jsem to propásla?🙂

katka82
25. jún 2014

Tak se jdu zase jednou vysemenit 😉 😀 trošku jsem si zašila na holčičky 😉 6x šatičky,6x tričko a 6x legínky a pak ještě 2x tepláčky 🙂
a pak ještě jedno vlajkové tričko 🙂 jen teda si myslím že ta bílá a červená jsou obráceně,ale kamarádka to chtěla takle 😉

betelgeuzz
25. jún 2014

@katka82 Pěkné. A vlajka je opravdu naopak 🙂

katka82
25. jún 2014

@piecee jj včera v 10 se na vedleší diskusi objevilo: Zdravím a hlasim ze orlik vyletl z břicha dnes vnoci v 1,41 a o par gramu temer dal 4kg metu 😊 jmenuje se šimon.

katka82
25. jún 2014

@betelgeuzz že jo,tak to jsem měla pravdu 😀 ale hold prání zákaznice je přání zákaznice 😉

betelgeuzz
25. jún 2014

@katka82 ono je to vyloženě předepsané, jak to má být. vím, že jsme to kdysi hledali v zákonu, když jsem byla u organizace voleb http://cs.wikipedia.org/wiki/Vlajka_Českosloven...

katka82
25. jún 2014

@betelgeuzz díky 🙂 si právě už delší čas říkám proč když je vlajka svisle tak z jakého důvodu je vlastně otočená na rub 🙂 jj opět když mam nějakou otázku tak se časem najde odpověď 😀

katka82
25. jún 2014

A pak ještě něco pro Honzíka k narozkám mikča a boxerky 🙂 a jako bonus mátové sušenky 😉 jsou fakt luxusní 😵 recept tu http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=92682 😉

danielahe
25. jún 2014

@laeela jak uz jsem psala vyse, dostala jsem latku od mamky a potrebovala jsem se ji zbavit 😀 , jsem rada, ze se to povedlo 🙂 😉
@katka82 ty jedes 😵 😵 😵 , matove susenky vypadaji luxusne a oblecky povedene 😉

petkasv
25. jún 2014

@katka82 vlajka je dobře, protože červená musí být pod bílou, protože červená by se mohla vpít do bílé - a vypadalo by to jako když teče krev 🙂 máš to takhle dobře, pokud otáčíš vlajku ve směru hodinkových ručiček 😉

kuna
25. jún 2014

@petkasv nene, je to špatně. Pokud vlajka visí, tak se nejen otočí ve směru hodinových ručiček, ale i kolem své osy a barvy jsou pak prohozené, červená je pak vpravo a bílá vlevo. Pokud je vlajka vodorovně, potom je bílá nahoře a červená dole. @katka82 má pravdu, ale tak bude to nosit kamarádka (či její rodina)

petkasv
25. jún 2014

@kuna ty bláho 😀 😀 😀

kuna
25. jún 2014

a můj den blbec pokračuje (myslím včera to párání, absenci zipu...). Taky to máte tak, že skoro odmítáte něco koupit s tím, že to ušijete? Já pořád říkám, to ušiju, legíny ušiju, tepláky ušiju...šít nestíhám všechno a výsledek je, že dítě nemá žádné legíny 😀. A já doma nemám látky na legíny (pružné, jednobarevné). Tak jedu do obchodu, koupím s těžkým srdcem 😀 oblečení v H&M, přijdu k autu a defekt 😀. Znalecky jsem to omrkla 😀, usoudila, že kousek to autoservisu to dojedu, tam mi pán řekl, že má plno, ale poradil pneuservis poblíž. Penuservisácký pán byl ochotný, milý, rychlý, opravil (byl tam hřebík) a řekl si jen o 120,-, tak jsem mu mileráda vrazila dvě stovky a domů nakonec odjela jen s půlhodinovým zpožděním. Jsem zvědavá, co se vyvrbí dál 😀.

katka82
25. jún 2014

@kuna no tak ono je to tričko pro postiženou holčičku na vozíku 😉 takže to zase taková tragoška nebude 😀
@petkasv jj to jsem si taky myslela dokud jsem nezačala sledovat svisle visící vlajky 😀
pěkně je to popsané tady v článku: http://www.ceskavlajka.mysteria.cz/obsah_prikla... 🙂

laeela
25. jún 2014

@katka82 ty kráso, perfektní. 😵

katka82
25. jún 2014

@laeela děkujuuuu 🙂

zojec
25. jún 2014

@kuna super mikiny.. :D inak ani ja uz nenakupujem na pol metra.. ak, tak si s niekym vezmem meter a rozstrihnem po dlzke 😉 a s ottobre mam podobny problem, pre dceru je vsetko velke v ramenach.. asi maju vo finsku ramenatejsie deti 😀

zikie
25. jún 2014

@petkasv Jako,že jsou pak hnusný? To mě nenapadlo. Proč by měly?

katka82
25. jún 2014

@danielahe no však jsem se s tím mordovala dobře 3 týdny 😝 ale sušenky byli hotové hned 😀 😀 a taky hned pryč 😉 😀

betelgeuzz
25. jún 2014

@katka82 dobrý odkaz. Jsem si pamatovala, že je to nelogický, ale teď už aspoň budu vědět, proč. 🙂

petkasv
25. jún 2014

@zikie no prej pak jsou hnusný, já to nikdy nezkoušela tak vůbec nevím a nemám zkušenosti na mě tu čeká celý strom a už mám orvaný jeden koš a musím s tím teda něco udělat 😀

sufik1
25. jún 2014

@zikie já nemyslím, že budou hnusné. My mrazíme dost. Ale teda vyhrávají marmošky.
Doporučuju zamrazit na plechu a trochu zmrzlé kuličky sesypat do pytlíku. Pak z toho není s.ačka.
A nevím teda užití, já to dost cpu do koláčů a pod. a tam je to jedno.

argo1
25. jún 2014

@zikie Ja si myslum, ze zamrazeny jsou lepsi (chutove) nez zavareny a do bublaniny budou super 😉
@katka82 Ty jo, to je produkce! Nejlepsi je narozeninova mikina, ja prouzky proste zeru :D
@kuna Teta, ty asi teda mnohem lip fotis nez sijes, protoze nad mikinama opet slintam!

a_lexa
25. jún 2014

@petkasv ani to neříkej nahlas že jsou z mrazáku hnusný - už jsem jich tam pár šoupla 😠 😠 a další čekaj v pořadí. Ale kompotovat je nechci 😒. No nic, jdu pokračovat ve vypeckovávání a pak se uvidí co s nima udělám. 😉