icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

jitu22
26. jún 2014

@anastazieb zatím nevím, ještě jsem je neprala. Ale není to moc tmavé, tak to nebude taková trága. Ale co už, kupované se taky opírá 😒
Já mám z Lille zatím v provozu krokodýly a lístečky )takové ty tyrkysovo-hnědo-korálové) a obojí se opírá.

zuzkasim
26. jún 2014

No a pak mám bodýčko se slony na růžové, mám to tuším od unuodesign, ale prodával i Mráz, stejně jako veverky na hnědé a oboje drží krásně, pere se často. Dopředu to asi nejde vůbec odhadnout.

katka82
26. jún 2014

@zdeann no já mam hafo oranžovejch ale ty nikdo nechce 😝 😀 😀
@zuzkasim ty skůtry co z nich mam to tričko už docela žmolkovatí 😒
@jitu22 no tak jako fakt díky za zmínku o latkychameleon.cz 🙄 😀 😀 to se zase bankovní účet prohne 😝

anastazieb
26. jún 2014

Mé nové tepliáčky, zkouším elastickou teplákovinu z MTX, jestli se nebude vytahávat...

zdeann
26. jún 2014

@katka82 oranžové mám doma taky 😉

crawler
26. jún 2014

@sinala nemám průhlednou - orientuju se podle rysek...průhledná by jistě byla lepší,ale dle rysek se to naučíš taky😉

sinala
26. jún 2014

@crawler jedu podle rysek, ale když je výstřih do kulata, tak to mi to nejde 😀 😀 😀

betelgeuzz
26. jún 2014

@a_lexa díky, ta gumička dole tomu dá jiný vzhled. asi by to šlo podle jakéhokoliv střihu na kraťase a dole tunýlek. Tyhle mají klasické váčkové kapsy a původně se ten tunýlek měl dělat ze samostatného proužku. U jedněch to je a u druhých jsem udělala delší přídavek a z toho tunýlek. Vidět to stejně moc není.

petkula
26. jún 2014

Holky, máte prosím někdo zkušenost s reklamcí u Mráze? Poslali mi o 10 cm kratší úplet ale horší je, že v látce je díra - 3 cm a ještě 10 cm takový zářez ☹ Ostatní látky jsou v pořádku, jen ta jedna. Psala jsem jim včera e-mail a nikdo se zatím neozval. Posíláte někdy látky zpět nebo to necháváte být?

sufik1
26. jún 2014

mě COL stále nešije, neprovazuje, takže je jedno, co tam mám za patku 😝 😝 😝 😝 😝
až budu mít zase hlas (už 10 dní nemluvím a nějak se z toho nemůžu dostat), tak zavolám do prodejny co s tím, už to štěluju 3 týdny a nic. šiju opět 3-krokým cikcakem a napřed objedu na OL....

bury
26. jún 2014

@sufik1 - neříkej, že nemluvíš? (to je hezká věta, co? 😀 ) já taky ne... teda mluvím, ale skřípu. nic jinýho mi ale není a vůbec nevím, od čeho to je a co s tím.

bury
26. jún 2014

@petkula - určitě reklamuj.... s Mrázem je prý ale šílená komunikace, i když není problém, takže když problém je, tak to možná bude ještě horší ☹

petkula
26. jún 2014

@bury špatná komunikace jako že je sprostý nebo že nereaguje? Zatím to vypadá na to druhé 😒

petkasv
26. jún 2014

@anastazieb opírá se, prostě hilco je pořád stejný ☹

petkasv
26. jún 2014

@sinala průsvitnou patku 😀 ha, stojí 600,-- ne nebo kolik, teď řeším nůž na OL 😀 já jinak s COL nemám problém, můj nesnáší hardy, unipoly jakž takž zvládne, a nejlíp jsou na tom amanny 🙂 jinak lemuje dobře 😉

crawler
26. jún 2014

@sinala to je jen o cviku - škoda peněz za patku😉

petkasv
26. jún 2014

@sufik1 netočila si třeba tím kolečkem na přítlak patky tak moc až vypadla tyčka? To by mohlo být ono, pak by to třeba nemuselo provazovat, protože tam není dostatečný tlak na tu látku

crawler
26. jún 2014
crawler
26. jún 2014

a ještě tu máte rovnou 11tku a já jdu makat, další zítra 😀

https://www.modrykonik.cz/blog/crawler/album/sy...

a_lexa
26. jún 2014

@terezita všimla jsem si, tvého komentu v "Syslovi roku" a nechci tam odvádět pozornost. Takže tak činím
zde - Gratuluji k prckovi a přeji oběma hodně zdraví. 🙂

kuna
26. jún 2014

@alenf moc hezký komplet! taky se mi líbí ten proužek na legínách 🙂

@katka82 to je sladké, to jim ukaž, až se budou mlátit 🙂

@palosek krásně jsi spravila ty softky 🙂. A moc se mi líbí ty soví nažehlovačky, musím si obstarat taky 🙂

@katka82
@petkasv vždycky lituju, že nemám ty modré kytičky taky 🙂. Moc hezké!

@sufik1 se nedivím, že se z toho šicího maratonu pořád vzpamatováváš 🙂

@betelgeuzz krásné, hlavně ty kraťasy se mi líbí!

@anastazieb jsem ani nevěděla, že mtx má takovou teplákovinu...je jako z batani, nebo tlustší? Tepláčky hezké!

@jitu22 jako vždy perfektní, krásná kombinace látek!

@laeela mikča je super, líbí se mi to proužkové lemování kapes 🙂

palosek
26. jún 2014

@kuna jj, sovička je naše oblíbená...a ještě tučňák 🙂 Veverku už máme taky na tričku, jen jsem to blbě nafotila, tak to tady ani nedávám 🙂 A mravenec je taky v pořadníku 😉 Jinak tričko z Dadky+ obrázek...dobrá kombinace 😅 .. Nejdražší je ta nažehlovačka 😀 😀 😀 😀

anastazieb
26. jún 2014

@kuna má, právě jen tuhle tomatovou červenou 😀 Je stejně tenká jako ta z Batani, ale je taková měkčí a tahavější. Tak právě zkouším, jestli se nebudou boulit kolena atd.

kuna
27. jún 2014

a máme tu dédéčko, moje oblíbené 😀. Pěkně kraťasy, že? Až do chvíle, kdy jsem do nich těsně před ukončením omylem prostřihla díru.... 😝 🙄

omlouvám se za kvalitu, to je taky dédéčko (rychlovýcvak mobilem)

kuna
27. jún 2014

OT, potřebuju poradit s botama. Chci koupit synovi celoročky, má jen sandálky a když zaprší, nemá co na nohu. Počítám ale s tím, že je v létě obujem tak možná dohromady týden. Proto chci koupit takové, aby je pak mohl nosit hlavně od září. Mám se na to vykašlat úplně, je to blbost? Nebo jakou velikost?
Velikost chodidla 144mm (16 měsíční dítě)
Boty velikost 24 obojí, typ A 163mm (nadměrek 19mm), typ B 160mm (nadměrek 16mm). Popř. vel. 25 166mm (nadměrek 22mm).
Přikláním se k A,, nebo k vel. 25, ale není to přece jen moc? Co byste udělaly vy?

Chci kupovat Superfitky, cena okolo litru, proto bych je ráda využila i na podzim.

anastazieb
27. jún 2014

@kuna ja nevim, jestli tech 22mm neni uz dost hodne... Musis mu to vyzkouset, aby nezakopaval.

crawler
27. jún 2014

@kuna ty bláho,to je fakt pech 😀 Mě se to stalo taky a to u svrchních PULek a to je pak totál nepoužitelný 😀 navíc se mi to stalo až když jsem měla nabouchaný všechny patentky - 😠

crawler
27. jún 2014

@kuna Linda má stále superfitky vel.20 a jsou stejně staří 😀 - Ta 25 je moc - já kupuju vždy s nadměrkem 1,5cm ...osobně bych koupila bazárkový s malým nadměrkem a pak na podzim nové.

kuna
27. jún 2014

@crawler no to by mě trefil šlak. Toto je ještě opravitelné, prostě budou o 2cm kratší, no.

@anastazieb taky si právě říkám....