icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

monr
28. jún 2014
a_lexa
28. jún 2014

@jitu22 aha, tak já měla diferenciál asi tak v první třetině. Uplně na minimum nebyl. Tak to zkusím na minimum 🙂 díky 😉

zuzkasim
28. jún 2014

@monr Já přejedu asi 2cm po začátku, dávám pozor, abych si nožem neuřízla nitě, pak ustříhnu delší cancour a ten háčkem protáhnu švem.

arlette
28. jún 2014

@bury jsem se musela dočíst, co že to vlastně mám 😀 A už to vidím -OL z lidlu 😀 No jo, stehový jazýček to má a válcový lem jde dobře 🙂 Též jsem nad tím ale docela slušně maturovala 😀 Ale je to i v návodu jak na to. Ten čudlík se posune k sobě na písmeno R a můžeš vidět, jak se ten jazýček zasune. Trochu doštělovat nitě a už to fičí 🙂 A látku natahuju před i za patkou, tahám podle potřeby, když chci vlny, tahám víc.

bury
28. jún 2014

@arlette - tak bude fakt chyba v rukách, protože se mi to prostě nepodařilo poštelovat - myslím tím nitě, ten zbytek jsem dělala podle návodu. Já mám teda vůbec problém se štělováním nití. Nemáš náhodou napsáno, jak je máš nastavený?

macin73
28. jún 2014

@crawler ok, díky!

barcav
28. jún 2014

drobátko ode mne, plátěný kalhoty a tričko, které bylo hned ve školce pokřtěno červenou omáčkou

sinala
28. jún 2014

@barcav ty kalhoty jsou super takhle zkombinované 🙂

argo1
28. jún 2014

Dotaz na vsechny. Sijete detem do skolky pyzama s dlouhym rukavem a i dl.nohavicemi? Prcek zacne chodit od zari, hadam, ze ve skolce budou mit teplo a on je dost potivej. Diky za tipy.... 🙂

mooncaa
28. jún 2014

@bury A máš na R jak šířku, tak i délku stehu? A vyndanou levou jehlu? Já mám nastavení 4 4 4 a provazuje to hezky na kraji, ale třeba plavkovinu jsem musela poštelovat trošku jinak. Kouknu na to jak to vypadá a podle potřeby povolím nebo utáhnu příslušnou niť. Vyfoť to s rubu a líce, co Ti leze z toho.

mooncaa
28. jún 2014

@argo1 Já šila pyžamo s dlouhým rukávem i nohavicema, ale spala ve školce 2x, tak jsem to neřešila. Doma když je moc teplo, tak spí v kraťasech a tričku.

zdeann
28. jún 2014

Zopakuju pro nedočítavé svoji prosbu - nemá někdo navíc zelené tučňáky? Prosím prosím 🙂

maroubrabeach
29. jún 2014

slovenske baby, nechcete nieco z mylly? maju zlavu do 15.07 na trickoviny..
http://www.myllymuksut.com/fabrics-tricot-fabri...
wholesale ceny to sice nie su, ale tu aspon netreba objednavat min. 2 m, ale min. je 40 cm.
az by bol zaujem, spravim tabulku. nad 250 eur je postovne zdarma. ja by som chcela osobne za 100 eure (tak ak sa poskladame este na nejakych 150 eur), aby bolo postovne zadara..

bury
29. jún 2014

@argo1 - náš malej má do školky pyžama jedině s krátkým rukávem i nohavicema 😉 Mají tam fakt teplo.

bury
29. jún 2014

@mooncaa - jojo, takhle to mám nastavený, když jsem zkoušela ten válcový lem podle návodu. i jsem podle návodu zkoušela nitě, ale to prostě nesedí. musím si najít čas a navléct si každou nit jinou barvu - já se v tom pak hrozně blbě orientuju 😉

a_lexa
29. jún 2014

@barcav ty kalhoty jsou boží 😵 co je to za střih? A šlo to z trička vyprat?

palosek
29. jún 2014

@argo1 D je taky dost potiva, ale do školky měla pyžamko s dl.ruk .i nohavicemi . Dívala jsem se, že to tak maji i ostatni děti. Teplo tam v zimě sice měli dost, ale Učitelky jim na spaní vetraly. Školka je zateplena, tak tam teď ještě velké teplo z venku neměli. Tak záleží.... 😉

palosek
29. jún 2014

@barcav ty hvězdné kalhoty jsou bomba. Škoda, že si D myslí, že to je látka jen pro kluky. 😀 A máš pěkně ušít e ty kapsy.

daisyr
29. jún 2014

@kuna nevím, zda není pozdě, ale myslím si, že typ B, nadměrek 16 cm je ok, říkává se 12-15 mm, více bys musela zkusit, zda by mu to sedlo a nezakopával by....

kuna
29. jún 2014

@anastazieb @sinala díky za nabídky bot a všem ostatním i za radu. Nakonec jsem se rozhodla to teď neřešit a počkat, teď snad zima nebude, na dovču možná přece jen pojedem k moři a na podzim koupím nové. O starost míň 🙂

barcav
29. jún 2014

@sinala děkuji
@argo1 šila jsem dlouhé rukávy i nohavice, Maxík spí ve školce často, ale mají tam taky dost teplo, Maxík si sice nestěžuje, hodně se odkopává, ale na další pyžamko se ho zeptám jestli chce krátké nebo dlouhé
@a_lexa děkuji, je to střih z ottobre 4/2010, původně i ty bílé boční pruhy byly z plátna, ale jaksi mi nedošlo, že to pak na sebe nenatáhne, tak jsem je vystřihla a všila tam pruhy z bílého patentu 😀
na tričku zůstaly asi tři oranžové flíčky, není to tolik vidět, ale snad to něčím dostanu dolů
@palosek děkuji, se mi nechtělo k těm kapsám našívat patent, tak jsem si řekla že u toho plátna by mohlo stačit ty kapsy jen k sobě sešít 😀

bury
29. jún 2014

Holky tak to vypadá, že jsem přemohla OL a už mi jde ten vlnitej lem 😵 😉 sice se to vlní míň, než bych čekala, ale asi hodně záleží na matroši. já to zkoušela zatím jen na odstřižkách 😉

jieff
29. jún 2014

@bury je to jak pises-cim pruznejsi latka,tim vetsi vlny

alenf
29. jún 2014

Ahojte dievčence,tak som si zase urobila šaty a dala sa mm vyfotiť a rozmýšľala som či sa sem mám vycapiť 😀 -ale však keď už som sa s nimi natrápila tak ich nebudem fotiť predsa na vešiaku.A Vikuška má legínky k tuničke minulej🙂

crawler
29. jún 2014

@alenf móc sluší 😵😵😵 a ten pas je strašně zajímavej - moc krásný...no a maličká opět k sežrání 😵

16: https://www.modrykonik.cz/blog/crawler/album/sy...

arlette
29. jún 2014

Musím říct, že šití s novým brotherem je naprosto úžasné. Normálně tam hodím kus hadru a idu pit kafe. Když sa vrátím, tam už ušité triko 😀 😀 😀 To je samozřejmě nadsazené, ale naprosto to vystihuje moje nadšení z toho stroje 🙂 Jde mi to na něm sice zatím ještě pomalu, ale to se poddá, až si na něj zvyknu. A jak je tichý! No, prostě lahoda. Ještě, že jste mi tu tak dobře poradily 🙂

a ze samé radosti přidávám některé ze svých posledních výtvorů 😀

crawler
29. jún 2014

@arlette super,že jsi nadšená😵a výtvory skvělý- jedeš teda!😉