icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

jieff
3. júl 2014

@caramilla k tobě bysme se mohly jezdit učit fotit. Já jsem takový cvakač líný, ale taky jsem si kdysi psala poznámky a pak čekala jak to bude vypadat až mi fotky vyvolají. Jen jsem pak z těch svých poznámek na moc nepřišla...ač jsem systematik, moc systematicky se nechovám (taky to mám často na talíři!).
Já chtěla hlavně fotit kytky, ale neměla jsem moc peněz, tak místo makroobjektivu jsem koupila předsádkový čočky. Z těch jsem nadšená pořád. Jen jak ubírají světlo, těžko se s nimi prokreslí celý obraz. Jenže já mám tu mlhu okolo docela ráda🙂
No nic vlastně jsem chtěla napsat, že na tvých fotkách je krásně vidět vývoj. Nemyslím si, že by to bylo jen novou technikou -ta dělá hodně), ale i okem. Ty poslední fotky legín byly úžasný, ty mě fakt dostaly...

a_lexa
3. júl 2014

@danielahe @arlette @macin73 @zikie @papajka7 @zojec @mahafi @eriqe Tak holky to je neuvěřitelný 😀 - taktéž všem blahopřeji a přidávám se do račího klubu. 😉

caramilla
3. júl 2014

@jieff Díky, taky si myslím, že se stále vyvíjím a je to prima 😵 Jo a makro jsem začala fotit taky s mezikroužkama a ještě čínskejma, co neměly kontakt na automatické ostření, plus pak jsem pořídila předsádku a snad ji ani nepoužila, protože jsem prostě naznala, že si za celoroční odměny radši koupím makroobjektiv, načež jsem pak brzy šla na MD a na makro nebyl čas, ale třeba v důchodu.... brácha tu má makroobjektiv k Nikonu asi 200mm s IS, pry asi za 50 tisic objektiv, tak ho chci zkusit, snad mi ho zitra pujci, jsem si rikala, ze to namiris na mouchu a koukas se ji az do pr... 😀

petkula
3. júl 2014

@zuzkasim díky a to musím brát asi větší množství, když je to velkosklad, že? Nebo se to dá koupit od tebe?

zuzkasim
3. júl 2014

@petkula Kupuje se to tam po celém kole, tuším 25m. Já jsem si naposled brala 3cm, širší nemám, té bych mohla pár metrů postrádat.

crawler
4. júl 2014

@petkula já teda kdybys chtěla, tak taky klidně odprodám - mám z vtc dětskou a omylem jsem hodila do košíku kotouče 2čili 50m😀mám tu 25mm - ta je myslím šířkou ideální

crawler
4. júl 2014

@caramilla ty bláho,to musí být vášeň jako hrom, dát za to tolik peněz 😲

petkula
4. júl 2014

@zuzkasim a to máš tu pruženku dětskou, plochou nebo dámskou? Nevíš, která je nejměkčí?

petkula
4. júl 2014

@crawler škoda, že nemáš trochu širší. Kolik by stál když tak celý ten návin?

jieff
4. júl 2014

@caramilla A s tím makroobjektivem se fotí z ruky, nebo ze stativu? My máme ještě třístovku objektiv. MM si jí onehdá (12let nazpátek) dokoupil k foťáku a tam je i makro, jen jak je to těžký, já to neudržím. A štělovat si všude stativ se mi taky nechce, tak jsem zůstala u předsádek. Ale ten objektiv je super, oproti základnímu má krásnou kresbu, s ním ale fotí mm, na mě je to focení moc z dálky 😎

zuzkasim
4. júl 2014

@petkula Dětskou, ta je krásně měkká.

macin73
4. júl 2014

@mikulka45 já myslela ten pevný objektiv 🙂... já mám tělo D90 a pak různé objektivy... ale chybí mi právě ta 35mm za klasickou pevnou padesátku

kachnator
4. júl 2014

Dédéčko:
sourozenecké kraťásky

caramilla
4. júl 2014

@crawler ne on ho má pracovně pro účely focení astronomických desek. Sám by si ho nekoupil 😎
@jieff nevím přesně, brácha jak fotí desky, tak to fotí ze stativu.

caramilla
4. júl 2014

Dopoledne jsem hlidala synovce Matouska, ktery je nemocny, maminka nakoupovala a ja mela zadelat na knedliky a Matousek chtel chovat, tak jsem dite, ktere nikdy nebylo v satku navazala, byl uplne blazeny, krasne se zklidnil, i kdyz nemel maminku a pak si polozil hlavicku a usinal. Doufam, ze az to uslysi svagrova, tak se zadne ucit vazat satek 😀

mikulka45
4. júl 2014

@macin73 jaaaj, tento: http://www.megafoto.sk/Nikon-35-mm-g-af-s-dx-ni.... Ešte sa ťa opýtam, ktorý používaš ako taký základ so zoomom? Nemáš náhodou tento, že by si mi poreferovala: http://www.megafoto.sk/Nikon-16-85mm-f3.5-5.6g-... ?
A idem už konečne vyfotiť čo som ušila 😀

katka82
4. júl 2014

@caramilla 🙂 jůů na té fotce vypadáš normálně s bídou na 20 😉 😀 😀

caramilla
4. júl 2014

@katka82 to bude tim, ze mam vyrazku kolem oka a mam to natekly 😀

mamata
4. júl 2014

@caramilla tééééda, přesně jak píše @katka82, vypadáš jak tvoje mladší sestra!!!!!

mikulka45
4. júl 2014

Ahojte, konečne sa idem "pochváliť" 😀 čo som ušila:
nejaké kraťasy a tričká pre Riška,
mantinel do postele, musím povedať, že zlaté oblečenie, nikdy viac 😝 ,
pre mňa tričká na dojčenie pajc @zikie, naozaj super strih
a niečo pre mimi a moje potešenie, to sú strihy ottobre a velkosti sa mi zdajú čudné, aj som upravovala, tak som zvedavá, ako to bude sedieť 😕

piecee
4. júl 2014

@mikulka45 krasny siti opravdu 🙂 v jakem ottobre je prosim te to body se zapinanim na boku?🙂dekujii

zojec
4. júl 2014

@mikulka45 velmi krasne.. aj tie kombinacie pre mimi 😉

zojec
4. júl 2014

uz mu je ta hacka asi mala, co? :D :D a prst ma spinavy, cele doobeda behal bosy po dvore, este ho aj vcela stipla..

a este vam hodim moj dnesny obed.. vsetko na tanieri je z mojej zahrady.. tak mam teraz taky dobry blazeny pocit :D a aj plne brucho 😉

zuzkasim
4. júl 2014

@mikulka45 Krásně jsi to všechno ušila! Moc se mi líbí modružluté triko, máš coverlock?

zuzkasim
4. júl 2014

Připravila jsem dlouho slibovaný fotonávod na začištění lemování výstřihu. Spousta z vás to sice nepotřebuje, ale občas sem nakukují i méně zkušení, tak třeba to někomu pomůže http://www.zuzkasim.blogspot.cz/2014/07/fotonav...

macin73
4. júl 2014

@mikulka45 já mám jen seťák http://www.megafoto.sk/Nikon-af-s-dx-nikkor-18-..., kupovala jsem ten foťák z druhé ruky, takže jsem brala, co k tomu bylo... a tu pevnou 35 jsem si zrovna tuhle dnes vygooglila taky... jste spokojení? původně jsem pošilhávala po jiné, ale ta je cenově úplně někde jinde... 😖

zikie
4. júl 2014

@mikulka45 Máš to krásné!!!!
@zojec Mňam,to bych si taky dala líbit.

petkula
4. júl 2014

@zuzkasim díky za návod, hezky nafocené a vysvětlené 😉

sufik1
4. júl 2014

Racicim vse nej, vas tu teda je

crawler
4. júl 2014

@mikulka45 šmankote- všechno nádherný a skvěle vyfocený😵 zítra odesílám 😉 - což platí i pro @ucitelka70 😉