icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

crawler
4. júl 2014

a zrovna i přihodím mé dnešní hraní si s proužky - v syslírně jsem jima mátla - nebo jsem se aspoň snažila, tak jsem si do nich hned chtěla střihnout😵

tričko je pro Lindušku (zapomněla jsem začistit u krku, ale nebudu to už řešit)
šortky pro Fanouška

na modelech vyfotím😵

mikulka45
4. júl 2014

Díky všetkým za "páčiky", poteší 🙂
@piecee pásikavé body je z 6/2013 a to ružové z 3/2011
@zojec obed vyzerá fantasticky, ale trošku diétne 😀
@zuzkasim coverlock nemám a ani neplánujem, je to obyčajný overlockový steh na normoš stroji 😉 a návod super!
@macin73 seťák mám ten istý, ale radšej fotím s tým pevným, má peknú kresbu aj bokeh a ohnisko je také univerzálne, ja som spokojná, môžem ti poslať nejaké fotky, keď mi dáš mail 😉
@crawler už sa teším a tvoja námornícka kolekcia je na zožratie 😵

palosek
4. júl 2014

@zuzkasim mě seto nikdyzačišťovat nechtělo, ale tys to tak krásně popsala a nafotila, že se budu muset překonat a vyzkoušet to 😀 😀 😀 Díky

palosek
4. júl 2014

@caramilla krásná fotka 😀 Se ti ti kluci nějak zalíbili 😉 😀 😀
@zojec papání podle Jillian ? Mě taky vždycky potěší, když mi na mé pidizahrádce něco uroste 😉
@mikulka45 nádherné šitíčko, zvlášť pro mimi vbříšku 🙂 To víš, já jsem přes ty holky 😀 😀 😀 Ale synovce miluji a on mě taky 😀 😀 😀 asi za ty trenýrky, co jsem mu šila 😉 😅 😅
@jieff jj, ke car prve šít a teď i fotit 😀 😀 😀

bury
4. júl 2014

@zuzkasim - super návod, určitě ho využije hodně holek 😉 já ty výstřihy moc neumím a někdy zkusím i to začištění 😉

zojec
4. júl 2014

@mikulka45 no dietne sice vyzera, ale ked si das zo 3x za sebou :D :D ja sa inak tak nejak snazim stravovat :D
@palosek podle jillien som este nic nevarila, podla nej len cvicim a aj to flakam... 😠 je to moj stary osvedceny recept , rychlovka na ktorej sa nic neda pokazit 😉

danielahe
4. júl 2014

@mikulka45 kojenecké soupravičky jsou božíííí 😵
@zuzkasim navod super 🙂 🙂

zojec
4. júl 2014

@crawler to namornicke tricko je nadherneeeeeeeeeeeee, aj ja chcem takeeeee, pre seba :D

arlette
4. júl 2014

@caramilla ženo, ty mládneš! Na to se něco bere? 😀 Nechápu, jak to děláš, že vypadáš čím dál líp.
@mikulka45 krásné naprosto vše 🙂

@crawler krásné 🙂

bury
4. júl 2014

@crawler - jojo, taky bych to tričko brala pro sebe 😵 😉

barcav
4. júl 2014

@mikulka45 krásné 😵
@zojec prstík je super, dítka mi taky běhají bosatý po dvoře 😀 a jídlo mňam
@caramilla ten šátek je fakt krásný 😵

zuzkasim
4. júl 2014

Těší mě, že fotonávod je užitečný🙂
Holky, některá z vás šila pruhované tričko s vtipnou aplikací chameleona, má to i na blogu, jenže nevím, kdo to je. Poradíte mi?

argo1
4. júl 2014

@mikulka45 Krásná výbava pro miminko....se kochám 😵
@crawler Námořnické triko má nový typ výstřihu - super. Ale asi o dost pracnější, ne? 😉
@zuzkasim Dík za fotonávod, bude se hodit! já jsem si říkala, že se holkám s tím chce dělat, že to bude určitě piplačka. ale takhle to vypadá jednoduše ... 🙂

stassy
4. júl 2014

prosim, prosim, mate nektera vlnene longiesky od Manymonths ve vel. S? potrebovala bych je premerit - delku od lemu k rozkroku, delku nohavice a prip. sirku v pase pod lemem.
Predem moc dekuju!

stassy
5. júl 2014

tak uz nic, uz miry mam 🙂
@crawlew kratasy jsou super, takove chce K. 🙂 Odkud je strih, prosim?

bury
5. júl 2014

@zuzkasim - já vím o šnekovi na pruhovaném tričku - to byla @vondandy, ale chameleona nevím 😒

jieff
5. júl 2014

@zuzkasim bordino sila,takoveho co byl v prakticke zene. A ctvery ho mela na blogu,ta sem ale nechodi.

zuzkasim
5. júl 2014

@jieff Jo! Děkuju, je to ctvery🙂 Objevila jsem ji asi v oblíbených u někoho na blogu s tím, že až bude potřeba, snadno dohledám a houby, nic jsem nedohledala...

maroubrabeach
5. júl 2014

slovenske baby, nechcete nieco z mylly? zlavy na trickoviny.. http://www.myllymuksut.com/fabrics-tricot-fabri...
zatial objednavame 4 baby, ale chybaju nam este nejake duse, aby sme naplnili min. za 250 eur, aby sme neplatili postovne🙂
ked tak piste Ip, poslem tabulku..

caramilla
5. júl 2014

Nosí celá rodiny 😀 (Nakonec tam byly všechny děti a nosili všichni, kdo měli ruce a nohy.)
Plus dnešní výlet na Trosky - Fabula se jela provětrat do svého původního domova k @petkasv 😉

barcav
5. júl 2014

@caramilla super fotky 😀

macin73
5. júl 2014

@caramilla co je to za šátek, jak máš Jasmínu na zádech? A ten na poslední fotce? Ty se mi libi 😎

caramilla
6. júl 2014

@macin73 Jasmínka je Natibaby Lumine Regia (hedvabi), koupila jsem asi tak poslední, co byl MO skladem v EU, takže leda se modlit a sehnat z 2. ruky. Smaragdovy je Oscha Braid Brighid (len), ten jsem nevidela nikde, je koupeny tady na ND v delce 5,2, ale nevadi to, je jen malicko delsi a tak ho davam, kdyz vazou chlapi, brachovi uplne sedl akorat.
Uz jsi se poprala se satkem a nosis? 😉

papajka7
6. júl 2014

baby mam prozbu nemate neaky navod na pekne zacistenie mikiny u priekrcnika,ked sijem zips bez podsadky?alebo ako to robite vy?

papajka7
6. júl 2014

@caramilla 😵 😵 😵 😵 ,este zatuzim po dalsom 😅 pri tvojich fotkach,nosenie je uzasna vec 😵 😵 😵 😵 😵

eriqe
6. júl 2014
alenf
6. júl 2014

Príjemnú nedeľu dievčence🙂,tento týždeň som šila dačo špeciálne 😉.Keďže mám ségru mudr. tak som sa rozhodla urobiť dačo pre ňu aj sestričku do ambulancie-skúšala som blúzku a sukňu,aby v tom vyzerali trošku žensky a nie tie klasiky čo sú širokéééé ako pre 100kilové 😀

a_lexa
6. júl 2014

@alenf pradání to máš. To šikmé zapínání vypadá úžasně. Já bych tedy přidala jeden knoflík u výstřihu 😉. Určitě i materiál máš lepší než ty univerzální stejnokroje. Fakt moc hezké a moc se mi líbí ten nápad obecně. 😵