icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

evaon
8. júl 2014

@koki_melo Nechapem, kde som tie body nabrala, z tych co som si myslela ze viem na prvy pohlad som trafila @zojec @zuzu_epona a @jitu22 - lebo tie nemlzily tak ako niekto, ze @caramilla 😕 😀 😕 Ako to by som ani nahodou nedala...

sinala
8. júl 2014

@koki_melo mě těší, že jsem poznala @jieff 😀

jieff
8. júl 2014

@sinala to si vážně dobrá, zajímalo by mě podle čeho? 🙂

jieff
8. júl 2014

a když už je tu to odtajnění, dám vám sem fotky šatů na té, která je bude nosit. Přijde mi super, že "dělají" prsa, což bylo pěkně vidět i na modelovi 😉
a ještě kraťásky pro Kristý

caramilla
8. júl 2014

@jieff mela bys vyhrat soutez o nejvtipnejsi prispevek souteze. Saty jsou krasne a moc ti slusi.

Jinak moje napoveda byla na fotkach s satkem, kdybyste se divaly pozorne, tak by vas to mozna trklo. Ja jsem chtela od zacatku usit to, co ja nikdy nesiju - teplaky🙂 Puvodne jsem chtela usit na Minu velke, ale pak jsem zjistila, ze do satku jsou nepostradatelne pro K. ty teplacky bez tapek a potrebovala jsem vybavu v barvach, co mame satky. A to jsem si jeste myslela, ze to podle tech barev poznate, ze to mam ja k satku 😀

anastazieb
8. júl 2014

@jieff šaty jsou nádherné 😉

veronik77
8. júl 2014

@koki_melo tak šaty od @jieff jsem mylně přiřadila k @zikie , ale těší mne, že jsem poznala @caramilla , hurá (alespoň něco, že 😀 😀 😀 )

caramilla
8. júl 2014

jak to prohlížím, tak nechápu, kde jsem vzala 6b 😀 😀 😀 😀 😀 Jsme hustý 😀

caramilla
8. júl 2014

@veronik77 jo, tak ty jsi ta jediná 😎 😀 gratuluju! 😉 to by taky měla být nějaká cena 😎

katka82
8. júl 2014

@jieff krásný šatky 😵 😵
taky hodím ty moje soutěžní 😉 ale fotil to nenaladěný manžel takže tam vypadám jak debil 🙄

terezita
8. júl 2014

@caramilla ja si byla jista u osmi,az jde se divila.ale tebe bych nedala.

jieff
8. júl 2014

@katka82 vypadáš skvěle, to já měla co dělat abych vybrala tu, kde nemam ten úzkostnej škleb (pomoooc nekdo me fotí) tolik vidět. A ty šaty bych brala i pro sebe - jsou krásný.
@caramilla - no moje logika právě byla - car ne, ta tepláky nešije, ta šije dupačky 🙂 nebyla jediná fotky kterou bych si k tobě dala a nebo naopak jich bylo spousta, protože si mlžila 😉

kachnator
8. júl 2014

@caramilla Prosimte ty teplacky jsou kojoplys nebo z ceho? Bysem mladeti taky neco zplodila. Barvy mas teda uzasny 😉

sufik1
8. júl 2014

mě nejvíc zmátla @bordino, fotila na modelce, já si říkala, kdo má dlouhý vlasy...
já si říkala, že mě uhodnete, že kůň má hřívu z indiánskýho kostýmu, co jsem dávala pár dní předtím a uzdu z kusu, co byl na podkleňácích.
Jo na koně mám nafocený fotonávod se střihem, tak až to naskenuju, hodím to na blog...

Jako hustý.

sufik1
8. júl 2014

@koki_melo ženská, tys to měla seřazený podle abecedy 😀 to mě fakt nenapadlo... ale jako klíč by to bylo dobrý

veronik77
8. júl 2014

@caramilla ceny netřeba, prozradila Tě dlažba v koupelně 😎
škoda, že diskuzi nestíhám, třeba bych tipla víc (možná) 😀
@koki-melo těším se na statistiku, kolik lidí uhádlo kterou fotku 🙂

caramilla
8. júl 2014

@veronik77 ty jsi někdy byla u nás v koupelně? 😀 😀 😀 😀 😀

caramilla
8. júl 2014

@sufik1 No, toho koně jsem hned dávala k tobě, jsem si říkala, kdo jiný by šil takovou "blbost", ale pak jsem si říkala, že by to bylo moc jednoduchý a že jsi určitě mlžila 😀

A @bordino byla fakt zákeřná, přesně jsem si říkala, že to nemůže být ona, když má dlouhé vlasy. Jinak já mám pocit, že jsem uhodla jen Paloška a Kunu, protože nemlžily... A jinak těch dalších pár bodů nemůžu dopátrat, kde jsem vzala 😀 Jo, u 1 jsem si byla jistá, že je to buď Petkon nebo Alexa, tak jsem vybrala jednu z nich, ale tu špatnou (šla jsem do své hromadky z Německa a látku s piráty jsme objednávaly jen 3 z MK, já a ony dvě). No, na Poirota se budu muset ještě hodně učit 😀

caramilla
8. júl 2014

@jieff No, to jsem si právě říkala, že je super mlha 😀 😀 😀 Ale do šátku jsem to přehodnotila, protože dupačky s ťapkama jsou bez šátku velký a se šátkem malý, ten šev mezi nohama je kritickej, nenatahne se aby nožičky byly hezky do M, takže jsem nakonec fakt došla k těmhle tepláčkům 😵
@kachnator Je to bambus aksamit ze ŠD a jedno je oboulíc dvoubarevný z Lille (ten tmavě tyrkysový). Bavlněný plyš mi přijde na léto moc tlustý. Jinak by super byly z pružné teplákoviny z Batani / Unuo atp.

caramilla
8. júl 2014

@koki_melo A ty máš super figuru, chci tě jako modelku, ta moje odlétá zítra na měsíc do Indonésie. A ty máš i prsa jako bonus zdarma 😵 😀

caramilla
8. júl 2014

@vondandy tvoje fotky bych vybrala jako nejlepší ze všech 😉

terezita
8. júl 2014

@caramilla tak bordi jsem trefila,jsem si říkala,ze tyhle sije jen ona,stassy a sufik.a stassy se neúčastnila a k sufi mi to nepasovalo.

veronik77
8. júl 2014

@caramilla nebyla, ale jednou jsi fotila Jasmínu v nějaké sukni (koupené z MMB) před zrcadlem v koupelně 😀 ale už je to dlouho...

sufik1
8. júl 2014

@caramilla kůň byl v plánu dlouho, nějak nebyl čas... malej s tím dost blbne... ale ještě budu muset i dvojčatům a pak to odstěhovat na chatu, jinak se nám doma pomlátí
a nikdo to nepoznal, tak to asi zas tak průhledný nebylo... jsem teda měla pocit, že mlžím koněm... 😀

bordino
8. júl 2014

@caramilla jsem to zakerne nafotila na majitelce a jeste u ni doma, no previt ksem 🙂
Fakt prca , ale uz zadne dalsi souteze, musela bych jen zednicky kladivo a omlacenou zed, rekonstrukce me zmaha 🙂

caramilla
8. júl 2014

hm, já jsem těch 6 b fakt nedohledala, podle mě jsem uhádla jen sebe, paloška, kunu a rebelii... 😝 😝 😝

vondandy
8. júl 2014

@caramilla , diky, fotila me sestileta Klarka, tak jsme se snazily ulitle pyzamo fotit ulitle 😀

caramilla
8. júl 2014

@sufik1 no a mě k tobě ten kůň právě z těch všech fakt šel, ale pak jsem to opravila 😝 😀
@veronik77 A to si ty 3 roky pamatuješ naše dlažky??? 😕 😕 😕 To fakt nechápu.. navíc jsem ty šedý ořezala, aby to nebylo tak nápadný... Máš fakt pamatovák, to klobouk dolů 😉
(Míně bylo 19. měsíců)

veronik77
8. júl 2014

jojo,to je ta fotka 🙂
blbiny, to ja si pamatuju

a_lexa
8. júl 2014

@caramilla hmm, tak ty polodupky jsem nejdříve přiřadila k tobě (páč jsi byla v poslední době jediná kdo z kojeneckého plyše šil - ikdyž jak jsi tu odpovídala, tak to kojoplyš není 😅 ), ale pak jsem si říkala, že takovou "jednoduchou a průhlednou věc" bys nešila 😀, páč by tě každý poznal a přisoudila jsem je někomu jinému. 😝