icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sinala
9. júl 2014

@koki_melo samozřejmě foto bude 😀 a pokud někdo nechce nic posílat, může přijet osobně 😀 😀 😀

koki_melo
9. júl 2014

@zuzkasim On je ten matroš super, ale hrozně jemný, hladký a nepruží. A tady je jedno, jak jde vzor, tenké proužky, co onehdá šila @bordino, to musel být maras! Ale košilky jsou prima, holky nadšené.

Jen prosím o radu zkušené bambusačky: chtěla jsem dolů cvaknout plastové patentky, ať jim ty košile ráno nastahuju od krku, mám ten patentek něčím podložit, aby se mi nevyrval?

petkasv
9. júl 2014

@caramilla teda ta zelena jim sedi bozsky a jak Mina drzi Krystofa jsou k sezrani 🙂

ucitelka70
9. júl 2014

@caramilla nádherné..

kuna
9. júl 2014

@koki_melo určitě vypodložit. Já jsem to teda dělala už při šití a do toho lemu do kousku, kde jsou patentky, všila proužek plátna a drží to super.

evaon
9. júl 2014

@caramilla - fakt krasane 😵 😵
Inak ja som sila tricka a tuniky z rovnakych latok a mojim babam sa hodia opacne farby ako tvojim detickam. moje v tom lese vyzeraju tak zeleno 😕 A tie tvoje deticky uplne ziaria. 😵

caramilla
9. júl 2014

@kveta007 No, já nevím, co dělám špatně, ale u nás je to víceméně naopak, jednorázovka vydrží všechno a zatím za celou dobu používání se prosr. na záda jen jednou /v neděli na výletě, když měl nový komplet od next/. Jinak jsem je používala 14 dní na dovolené a používám je na noc, ráno pokaděná skoro vždy a nikdy nic nevytelko. Naopak u látkovek je to skoro vždy tragédie, takže pak peru pleny, svrchňáky, přebalovák a ještě oblečení, dneska jsem si právě říkala, že se na to nevys... a nepůjdu do těch vyhazovacích... 😝 Co pros. vždy je AIO a kalhotkovky s vlňákama jen občas, resp. vždy je to na vlňákách a na oblečení jen občas. Jenže ony vlńáky se perou hůř jak dupačky 😠

@lillyzelvicka mlžila podle mě hodně hustě,mě to její přišlo jako @terezita co pajcuje Caramillu 😀 Ale že to někdo mlží tak, že někdo jiný ještě pajcuje někoho dalšího, to mě ve snu nenapadlo. Hlavně to byl holčičí set podle oblíbeného Ter střihu a ještě vyfocený jako Caramilla, tak to je prostě maso. Pro mě je ona plž soutěže 😀

caramilla
9. júl 2014

@koki_melo já podkládám kouskem látky třeba toho bambusu

caramilla
9. júl 2014

@evaon je to fakt síla, jak některým dětem sedí některé barvy a jiné zase ne. Ale Kryštofovi ta zářivá zelená sedne hrozně moc a míně jsem nevěděla, ale po dnešku vím, že jo 😵 Ale co nemůžou mít ani jeden je oranžová, to je totální tragédie 😝

zuzkasim
9. júl 2014

@caramilla Na vaječinu mi nejlíp seděl novosklad, ten protekl jen vyjímečně. Ale je to asi u každého mimča jiné, chce to zkoušet... No a teď už budete stejně najíždět na příkrmy ne? Tak začne tuhý bobek a to už je lepší.

zuzkasim
9. júl 2014

Částečně jsem stihla zpracovat tučňáky, škoda, že v zimě trvala dodávka tak dlouho, na nejstaršího už mi tenhle vzor teď přijde moc dětský.

arlette
9. júl 2014

@alenf teda ty jsi dobrá! Moc pěkně ušité 🙂

crawler
9. júl 2014

@koki_melo spadla mi čelist 😵 hrozně se mi líbí ty květovaný kalhoty s nižším sedem...Flére třes se 😀 😉

crawler
9. júl 2014

@caramilla jejda,já to teda měla stejně jako @kveta007 , když jsem dala jednorázovku, tak řídká vaječina vylezla vrchem, na zádech i bokama,ale v látkovce byly zakajděný maximálně PULky, nikdy ne oblečení. a používala jsem kalhotovku+pulky nebo čč+pulky...základem podle mě je jen mít dobře svrchňáky zapnutý+vyhovující střih, ne?a jinak jak píše @zuzkasim brzo bude stejně tuhej boban, tak přeci nedáš látce vale 😉

caramilla
9. júl 2014

@zuzkasim novosklad už nestačí, k. je obr, příkrmy až za 3 měsíce 😀 On jen na půlroční dítě vypadá, jinak je to malé miminko 😀

caramilla
9. júl 2014

@crawler no, kalhotovky a pulky jsem zatim zkusila dnes prvne, ja jsem proste na vlnu 😵 ale asi jedny pulky usiju🙂

crawler
9. júl 2014

@caramilla to jo,vlna je vlna,ale zase při představě ustavičné vaječiny na vlňácích 😝 však PUl určo doma najdeš a když ušiješ s křidýlkama a v kombinaci s kalhotovkou je to fakt v podstatě neprůstřelné 😉

zuzkasim
9. júl 2014

@caramilla Ajo, teď se dívám, on má teprv 3 měsíce🙂 Tak zkusit PUL svrchňáčky, s křidýlkama.

anastazieb
9. júl 2014

Holky krásné věci, @caramilla nádherné fotky i overaly a trička 😉
Já jsem minulý týden šila komplet pro synovce k prvním narozeninám 😉 Teď dodělávám objednávky a musím se vrhnout na kostým pro kamarádčina muže, do kterého se mi moc nechce 🤐

caramilla
9. júl 2014

@crawler ; @zuzkasim No, ale křidýlka mi přijdou nekompatibilní s K. stehýnkama 😀 😀 😀 Zkusím jedny obyč ala HD a uvidím...

koki_melo
9. júl 2014

@crawler Děkuju! Kalhoty když jsou oblečené fakt jsou fakt žůžo (já vím, že samochvála smrdí, ale jsem s výsledkem spokojená), jen uvažuju, že to nechám někde lépe natotit, protože v reálu jsou všechny ty věci ještě hezčí...no jo no, ještě mě čeká dlouhá cesta k nějakému aspoň pidi úspěchu 😉 .

bury
9. júl 2014

@koki_melo - je pravda, že ty fotky jsou strašně přepálený - asi bylo sluníčko, vid? 😒 Ono za slunce je to blbý. Chce to světla hodně, ale ne ze sluníčka 🙂

zuzkasim
9. júl 2014

@caramilla Je fakt, že já mám teda všechny 3 děti hubené, ale vypozorovala jsem, že ta křidýlka prostě udělají takovou "vaničku" kolem vlastní vkládací plenky, že kolem nich nic neproteče. Mám pár koupených jiných plenek, Itti Bitti, nějakou no name z obchodu a jednu od paní, co šije plenky - ani jedny křidýlka nemají a na bobek nemají šanci, okrajema se stolice prostě dostane ven, leda když je tuhoš, tak ten nevypadne. Materiálu musíš mít doma dost, tak zkus jedny tak a jedny tak🙂 Já třeba šiju ta křidýlka víc stažená, protože vím, že moje dítko stehýnka nemá, ale můžeš je ušít volnější, nenatahovat lemgumku tolik, aby ho to netlačilo, ale funkci by to mělo plnit. Bych ti půjčila ty naše na vyzkoušení, ale váhově na tom budou naše děti asi podobně (u nás pravděpodobně 9kg), takže velikost potřebujeme tu samou...

bordino
9. júl 2014

škoda že dneska není DD, ušila jsem si triko z dlouho syslené viskózy a vypadám v něm blbě 😝 Bunda pro Jolanku z micropeach šus%táku mi taky něčím přijde divná, ale nevím čím 😀

caramilla
9. júl 2014

@zuzkasim No, já tu mám jedny po Jasmínce, podle svého původního střihu ještě před nějakou závěrečnou finalizací, sednou celkem dobře, ale mě vadí, jak ty uši dělají pod bodýčkem takové čeření, mě to rozčiluje 😀 Ono nám to teče nejen kolem nožiček, ale i na břiše, na zadečku, prostě úplně všudyma 😀 A pročurá taky všechno, on má děsně rychlý proud, takže jak jsem pro Jasmínku měla nejradši suede, tak pro něj to neexistuje 😝 Jak Jasmínce sedla křidélka dokonale, tak kolem těch jeho stehen je to divný. Ne, že by to nešlo, ale mě to tam nějak vadí 😀
@bordino ta látka je fakt překrásná.

bury
9. júl 2014

@bordino - tričko se mi moc líbí - barevně a neřekla bych, že v něm vypadáš blbě. Možná by mu pomohlo, kdyby bylo víc vypasované a nemělo dole to rozšíření, ale fakt se mi moc líbí ten vzor 😉
a šusťákovka taky super.

bordino
9. júl 2014

@bury jo těch křídel se tam musím zbavit, přitom na obrázku vypadalo dobře... nevím, kde se stala chyba 😀

anastazieb
9. júl 2014

@bordino viskóza je nádherná, odkud je? Jinak to tričko vypadá docela dobře, ale tenhle střih je úplně blbej, s těma bakulema na bocích 😠 . Je lepší ho třeba střihnout trochu rozšiřující se a dole nabrat do patentu anebo udělat normálně rovné, bez toho rozšíření a zúžení dole.

jieff
9. júl 2014

@bordino já ted přemýšlím, jestli se mi líbí nebo ne. Trošku mi připomíná ty důchodcovský haleny, na druhej pohled zase ne, no nevim chápu tvojí rozpačitost...

kuna
9. júl 2014

@bordino napadlo mě to podobně, jako @anastazieb - buď dole nabrat do gumičky, nebo víc vypasovat. A udělala bych větší výstřih, aby to bylo rafinovanější. Toto tričko je náhodou v pohodě, dokud do něj můžeš stříhat, můžeš ho zachránit. Horší je, když je úzké 😉