Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@bordino Není ten střih z Burdy? Taky jsem si na něj naběhla 😀. Nebo na podobnej a vypadala jsem jak vepřenka...
Souprava je krásně ušitá a vymyšlená, jediné, co mě ruší je ten lesk látky...že je člověk zvyklej na ty matný softy...ale je moc hezká...nech ji uležet a zejtra ti bude připadat skvělá! Kdybys nezmínila, že je něco divnýho, tak mě ani nenapadne o ní pochybovat.
@koki_melo je to z Ottobre, nějakýho loňskýho 😉
@koki_melo jo je to Ott, myslím podle toho šila i @veronik77 a na ní to vypadá dobře, no kdybych nebyla sama buřt, tak to na mě třeba taky bude hladce splývat... i když pokud to dělá vepře z tebe, tak je to blbej střih 😀
bunda je prostě nějak divně barevně pro mě, buď je tam moc růžový, nebo málo šedý... ale tak je to růžový a jsou tam kočičky, tak madam bude spokojená, až se vrátí od babči. A dá se to takhle složit, snad to užijem
@bordino Chááááá, jdi už dneska spát, bo věta "buď je tam hodně růžové nebo málo šedé" mě fakt rozchechtala. Bude to zas vypadat jinak, když se to oblíkne 😉 . A souhlas, střih na triko je blbej!
Když už tu řešíme dneska to focení.´ono se člověk fakt může snažit a hezky to nažehlí a pak se paninky postaví a žmoulaj a žmoulaj a žmoulaj...😀.
@anastazieb Super látka!!!
Je možné, že jsem dnes první, kdo přispívá? 😕 😕 😕 😕 Časy se měěěění.... (Kryštof je brutální skřivan, vstává mezi 5 a 6 ráno 😝 )
@caramilla - u nás se vstává taky brzy, akorát jaksi nemám po ránu co říct, tak mlčím 😀 😀 😀
Takový blbý kakání měl mladší syn - tomu to vždycky vylítlo všude možně, kadil i 10x za den, takže fakt super. Bylo jedno, jestli má látku, nebo jednorázovku, vždycky to někde vylezlo 😝 druhej už kadil/kadí spořádaně, takže dobrý - nehody minimální. Já mám PUL kalhotky Bamboolik - jsou takový větší (Otík je taky tlusťoch) a masivnější a ty křidýlka to fakt dobře udrží.
u nás se taky jede od rána 😀. i když dneska vstávala na své poměry dost pozdě, až v sedm 😀.
dokonce jsem se po dlouhé době dokopala i vyfotit výtvory (některé už dávno v oběhu 😅 ), ale ještě to nemám stažený z foťáku.. když to neudělám hned najednou, tak to trvá a trvá a trvá.... :-/.
@bordino podobný (nebo stejný) střih jsem šila taky a taky mi moc nesedí... taky si v něm přijdu jak sud :-/ a to se mi na tom obrázku fakt líbilo a přišlo mi přesně pro mě, že to skryje břišní nedostatky 😀 a naopak, ono je to zvýraznilo 😀. teď to teda neva, ale pak by mi asi lidi "gratulovali" k otěhotnění v 6N 😀 a budu ho muset zúžit.
@bury PUl bamboolik jsou větší?Tak to mě pobavilo - já značkový plenky neznám, ale zrovna bamboolik si koupila kamarádka, tak jsem jí hned říkala, že mi je musí donést ukázat a byla jsem v šoku, jak je to malé a takové těsné oproti mému střihu😲 nezkoušela jsem do nich teda Lindu zabalit,ale když jsem je srovnala s mýma, tak byly nižší v sedu, užší...takže ty moje jsou asi óbr😀 Je fakt,že Fanulka je dopne v pohodě i v 17kg, ale zase normálně sedí i v těch 3,5kg
@caramilla tak máš motivaci pilovat střih na novou postavičku🙂 😉 jak píšu výše - moje pulky jsou taky takový spíš nestandartní, protože Fanoušek měl kejty a Linda má ještě větší, ale normálně používáme i s křidýlkama...řešení je udělat je volnější, jak psala @zuzkasim ....
@kveta007 pane jo od 2?😀tak to obě děti,jakmile nebyly jen na mlíku, tak hned tuhej - i když měly za den třeba jen 2 lžičky zeleniny - prostě hned,jak se jejich střeva musela popasovat s něčím jiným, tak to ztuhlo a u Lindy jsem začala nedávno používat lactulosu,protože neměla tuhý, ale betonový☹

@kuna přesně, nebo krátké, jako jsem si ho ušila já ☹