icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

katka82
10. júl 2014

@laeela jo to je možný 😀 😉

bury
10. júl 2014

@laeela - jojo, já mám to jarní Ottobre a tam je něco takovýho a chystám se na ní 😉
@crawler - tak já nevím zase, jaký máš ty 😀 😀 já plně nelátkuju, takže moc velkou výbavu a zkušenost nemám. Teď mám PUL Anavy a Baboolik a ty Bamboolik jsou větší a takový pevnější.Pak už mám jen fleecový Anavy a ty nemají ty křidýlka. Takže víc porovnat nemůžu 😀
Hele ono je to fakt u každýho dítěte jiný. Na staršího mi perfektně seděla Anavy kalhotovka a na Otíka nic moc. Už teď mu z toho leze nahoře zadek 😀 Kupodivu nejlíp sedí ty hrůzy, co jsem šila doma 😀 😀

kveta007
10. júl 2014

@crawler No, už jsme z toho byli lehce nervózní, jestli nemá intoleranci na lepek či něco podobného. Brali jsme denně probiotika a beze změny. A pak téměř ze dne na den okolo těch druhých narozenin prostě normální, nepochopili jsme proč.

Evi, jak jsem ti psala do IP, nemáš vyzkoušený nějaký hnědý úplet k těm opičkám z Mylly? Mám tu ještě i ty krokodýly z Lille na hnědém a to je taky taková teplá hnědá, zatímco Batani, apod. mají všude tu tm. hnědou - hořkou čokoládu a moc mi to k tomu neladí. Ale s těma krokoušama by mi možná mohla poradit @caramilla , co k tomu za hnědou ladila.

caramilla
10. júl 2014

@crawler no, ale mě to brutálně nebaví, mě se ty pleny tím šitím po Míně tak strašně zhnusily, že bych nejradši dávala vyhazovací, totální vyhoření, fakt ☹ Takže inovovat střihy, na to nemám nervy, to si radši nějaký koupím 😝
@crawler Mína spí do 7 heč 😀 Ale je to většinou tak, že K. vstane v 5 a do 7 si povídá, pak usne a vzbudí se Mína... V 5 bych taky na MK nešla, ale ráno jsem po 7 musela přeparkovat auto, dělají nám tu asfalt, tak jsem šla kolem PC a nedalo mi to 😀

caramilla
10. júl 2014

@kveta007 krokodýly na hnědé? To vůbec nevím, co je, já mám jen ty na mintu 😉

crawler
10. júl 2014

@caramilla jejku,to je blbý...já to mám zatím tak, že třeba když jsem šila 20 podložek za sebou, tak už jsem je nechtěla ani vidt,ale pak přišly na řadu oblečky z merina,od podložek jsem si odpočla a pak je zase můžu a navíc ráda, bo je to zase změna a chci omatlávat něco jinýho než merino a takhle pořád dokola - nemohla bych šít jeden sortiment, potřebuju pestrost jinak by mě to rychle omrzelo...

@kveta007 ty opičky už mám doladěný - u mylly je to taková rezavě hnědá...večer písnu...ty krokouše bohužel nemám,kdybys chtěla,tak mi můžeš poslat odstřižek v obálce (13kč) a já Ti doladím - posledně jsme to tak udělaly s @kamishek a podařilo se nám najít to pravé ořechové...😉

betelgeuzz
10. júl 2014

Tak jsem včera pochopila, že syslení není žádnou novinkou. Už jsem psala, že mamčina známá likviduje pozůstalost po své matce a donesla jí nějaké látky, i jsem dávala fotku. No a včera další tašky, obsahovaly nějaké flanely, spooooustu zipů, knoflíků, gumiček a další galanterie, o které ani nevím, k čemu slouži 🙂 Po mojí babičce taky zůstala hromada krabic plných metráže, chtěla bych je přes prázdniny přebrat 🙂

kveta007
10. júl 2014

@caramilla Tak jsem to nafotila. Akorát jsem zjistila, že k těmhle krokoušům jde docela ta zelená, kterou mám doma, tak budu ladit asi s ní. Ale ty zatrápené opice z Mylly jsou skoro stejný odstín s těma krokoušema. Dělala jsem teď letní tričko jen z nich, jak tu teď někdo taky dělal, ale s dlouhým rukávem mi to přijde takové nijaké.

laeela
10. júl 2014

@kveta007 ty krokodíly by hezky rozsvítil i ten odstín tyrkysové, jak na nich je. Ale asi ne jako celý rukáv, ale třeba dole na dvojitý lem, nebo tak. Jen to trefit. 😀

mahafi
10. júl 2014

tak jsem dala dohromady fotky... 😀. dadka trika pro madlíka.. potřebovala jsem něco jednoduchího k sukním, ale zase aby to mělo nějaký nápad a nebylo to zas až tak fádní 😀, pak triko pro mě, to je to, se kterým nejsem tvarově moc spokojena :-/, ale unosím ho a pak ho zúžím. a sukně pro mě. a pak ještě jedna dokumentační, kterak fotím (madla mi uchvátila foťák a vyfotila mě 😀 - šaty jsou koupený, ne moje výroba!)

katka82
10. júl 2014

@kveta007 jj z Myllých opic jsem jednou dělala triko s dlouhým rukávem a vypadalo to jako pyžamo 😒

katka82
10. júl 2014

@mahafi Jééé ta fotka jak se Madlenka kouká do strany je super 😵 😵 a dokumentační je taky dobrá 😀 😀

mahafi
10. júl 2014

@katka82 díky 🙂. to je zrovna fotka večer před spaním, je tam blbý světlo a ještě na mobil, ale ten kukuč mě pobavil, tak jsem jí sem dala 😀.

petkasv
10. júl 2014

Holky @mahafi, @bordino holky není to triko z loňského dámského ottobre 2/2013 není tam náhodou fígl v tom, že tam musí být dole ještě dvojitý lem a pak to schová případné bříško, těhotenství apod? na obrázcích to tak totiž vypadá??

laeela
10. júl 2014

@petkasv není.

anastazieb
10. júl 2014

@petkasv je to to tričko, ale fígl tam podle mě není. V tom střihu je to takhle a je to fakt blbost, když tam uděláš takovýhle boule na bocích a dole zas úzké (ne nabrané do lemu), tak ti to neschová nic, naopak 😀

petkasv
10. júl 2014

@laeela, @anastazieb tak to je hov.. 😀 😀 😀 😀 to pak neschová fakt nic ☹ dodělala bych tam ten lem a prděla na to 😖

bury
10. júl 2014

nepatří to sem, ale skoro jsem spadla ze židle 😀 😀 http://www.fler.cz/zbozi/picatko-vyhodny-pack-1... 😀 😀 😀

terezita
10. júl 2014

@bury 😁 na to jsem už kdysi natrefila a dost me to pobavilo..
Jinak ctu vas poctive,ale psát nestíhám. Orlik je milionovej,snad to nezakriknu.. 😊 včera si schrupnul odpo 4 hodky, tož jsem mu stihla spichnout i novy hacafrak.

koki_melo
10. júl 2014

@terezita Krásný hacafrak! 🙂

zojec
10. júl 2014

@terezita jeminecku, to je nadhera... a v mojich farbach 😀 😉 😝

terezita
10. júl 2014

@zojec v mojich taky 😊 me tu někdo navnadil těma slonama a musela jsem je hnedka taky mít 😁 to už je fakt závislost.. 😁😁😁

jieff
10. júl 2014

Krásně našito! taky je mám 🙂 Ale přijde mi, že jsou ideální na Orlíka a ne na tu mojí odrostlejší havěť...I když dětem se moc líbí...

terezita
10. júl 2014

@jieff taky mi k Em moc nesedí, ale chce z nich triko.. Tož zas udelam sloni jen predek a zbytek bude oranz.. Jen jsem k nim brala z rumit.modrou a tou jsem se fakt netrefila 😁

zuzkasim
10. júl 2014

@terezita Já si tyto slony právě schovávám, až bude maličká větší!

kuna
10. júl 2014

@terezita to je nádhera!

@crawler prosím, ten tvůj soutěžní příspěvek, co je to za látku s těma slonama?

@mahafi paráda a líbí se mi ta bílá tunika, co je to zdobení na ní, vyšívací steh stroje, nebo něco našitého? Jsem slepá 🙂

a_lexa
10. júl 2014

@bury Hmm, tak teď jsi pobavila i mě a myslím že prodané kusy mluví za vše. Díky za nápad - bráchův tchán bude mít narozeniny. 😀 😀
@terezita nádherný komplet 🙂

kveta007
10. júl 2014

@laeela Ti tyrkysoví krokodýli jsou vlastně tmavě zelení. 😉 Ale je to taková pěkná barvička, ale tu bych doma pak už s ničím jiným nesladila, ta hnědá nebo jarní zelená je k jiným látkám líp kombinovatelná.

kveta007
10. júl 2014

@katka82 Jo, teď jsi na to kápla - a to je u tak drahé látky docela škoda.

katka82
10. júl 2014

@kveta007 jj to je 🙂 ale tenkrát jsem žádnou hnědou k tomu neměla 😒 ale zákaznice byla spokojená 😀