icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
11. júl 2014

@eriqe jo, zelená je naše 😵 Já jsem si říkala, co to máš našité na rukávech a pak mi to došlo 😀 😀 😀 😀

ucitelka70
11. júl 2014

@caramilla malý je nádherný - ako bábika

betelgeuzz
11. júl 2014

Jak fungují hromadné objednávky na unuo? Teď je tam jedna na softshell, s tím, že 7. 7. byla uzávěrka, do 12. se to mělo zaplatit a na konci července to budou rozesílat. Objednala jsem 7. a dneska mi došel mail, že mám balík na cestě. Tak doufám, že v něm bude to, co jsem chtěla.

kuna
11. júl 2014

@koki_melo teď jsem si pořádně v klidu prohlídla ty tvoje výrobky na sebe a teda smekám! Šít z úpletů na děti je brnkačka, ale z tkaných látek pro sebe, to chce um a odvahu 🙂. Já si radši koupím, protože bych zmršila metry látek 😀 😀

katka82
11. júl 2014

@kuna jj jsem se celé jaro štelovala že si ušiji 3/4 kalhoty 🙂 no a dneska jsem si je koupila za 800 kč 😝 😀 😀

piecee
11. júl 2014

Holky prosím kde nejlépe/nejlevněji koupit nitě do OL?

anastazieb
11. júl 2014

@piecee počkat si na nějakou hromadku 😉 Nejlépe vycházejí kóny Hardy. A teď hned v nějakém eshopu a vzít toho víc, ať se vyplatí poštovné.

terezita
11. júl 2014

@caramilla koukam, ze dnes je kacko v zelenem, slusi mu to!! ta zelena je fakt bozi barva 😵
orlajz dostal tyrkys.. ale zelenou jsem mela taky v ruce, jen se mi nechtely prevlikat kony 😀
.. toz tu dnesni dopoledni rychlovka..

piecee
11. júl 2014

@anastazieb no pravé to ja se bojím vzít v eshopu pze bych zase brala něco víc a to by bylo zase peněz 🙂)

sinala
11. júl 2014

@terezita to je roztomilé - jak obleček, tak Orlík 😀

koki_melo
11. júl 2014

@terezita To je frajer a libově vyladěnej 😉
Já jak vidím ta miminka, ideálně večer, kdy už je člověk rozloženej, tak si říkám, že bych si ještě jednou dala říct, ale pak se ráno probudím, kobylky naběhnou a vím, že ne nadarmo se říká "ráno moudřejší večera" 😀

terezita
11. júl 2014

@koki_melo ja bych si taky jeste jedno dala, ale musel by ho za me odrodit nekdo jiny.. 😅 😀

petkasv
11. júl 2014

@terezita ten je bozskej 😉 @koki_melo to ja doufam ze se jeste dockam 😉

koki_melo
11. júl 2014

@terezita já bych ho i odrodila, J. se vylíhla 9minut pro průlezu vrátnicí porodnice, ale pak z toho vyrostou takový lasičky, že jen nestačím koukat 😀
@petkasv dočkáš se, přeju ti nějakého Orlíka nebo Orlici!

zuzkasim
11. júl 2014

@piecee Odkud jsi? Mám dojem, že dovozdem Hardů je Strima (sicistroje-shop), vyrábí je v Polsku. Nevím, jestli je někdo mívá levněji, já je kupuju přímo ve Strimě (Brno). Mají e-shop, jen se špatně vybírá podle toho jejich vzorníku na netu, barvy nesouhlasí vždy přesně.

sinala
11. júl 2014

jeden letní kompletek pro malého a kraťasy pro velkou 😉

sinala
11. júl 2014

ještě fotky 😀

caramilla
11. júl 2014

@terezita Terko, Orlík je překrásný chlapeček, jsem úplně paf! Hrozně se vám povedl a je úplně jiný než Em 😵 Já jsem jeho fotky ještě neviděla 😎 A ty oči, tak krásně modré u tak malého mimi, to jsem ještě neviděla, myslíš, že mu to zůstane? Jinak mi přijde, že je hodně moc podobný Kryštofovi, mají podobné rysy a oči a vůbec, budeme je vydávat za dvojky 😀 Ale ten tvůj je teda hezčí 😀 😀 😀 😀 Koplet máš krásný a tyrkys mu sedí...
(jinak jsem to chtěla napsat hned, jak jsi dala fotku, ale K. odmítal v šátku nepohybování, takže teď jsem ho dala na 15 min. na koupání tatínkovi a hned píšu (u večeře🙂 )

terezita
11. júl 2014

@caramilla ja si taky říkala,ze si jsou s krystufkem podobni 🙂 no on je spis po lukasovi, ma hlavně jeho oci. On je ma taky modre, tak snad mu zůstanou! Em ma cokoladove. No jsem zvědavá,jak moc si budou časem s Em podobni.. 😁

caramilla
11. júl 2014

@terezita No, jsem rada, ze se nam ty nase vymodlene deti tak povedly 😵 😀 A uz jsi rada, ze mas kluka, nebo to jeste neprislo? Ja uz mam presne ty pocity, co tu popisovala kdysi @bordino a ja jsem ji rikala, ze to neni mozne, ze to se mi nestane 😀

crawler
11. júl 2014

@kuna tak napíšu to zrovna i Reb @rebelie - je to flanel od R.kaufmana - tuším kolekce zoo nebo zoology nebo tak nějak...vím, že je dělali v mnoha odstínech...je moc příjemný...Linda to má jako pyžamo...prostě vhodné na takové to běžné denní nošení - žádnou velkou dětskou zátěž by to nedalo...

crawler
11. júl 2014

@sinala já jsem druhý den marod (je mi pořád na blití, těhu to snad není😀 ), tak ani nestíhám motivovat ani nekoukám,jak tipujete,jak mi bude líp, tak zase naházím nějaké foto - v emailu vás ještě pár je 😉

crawler
11. júl 2014

@terezita 😵😵 já miluju ty miminěcí gesta,xichtíky a vůůůni 😵 jsi dobrá, že hned zvládáš šít! má nedostatek garderoby nebo máš ty absťák?😉

petkasv
11. júl 2014

@koki_melo jo u nás bylo před dovčou pozdvižení, že by se něco takovýho mohlo konat, a manžel z toho měl málem infarkt, no tož necháme se překvapit 😖

argo1
11. júl 2014

@terezita To je frajer, tuze mu to slusi! A stejne jako crawler obdivuju, ze zvladas sit s dvoutydenim miminkem 🙂

aerin
11. júl 2014

Ahoooj, ja se tu nejak uz vubec nevyskytuju, po tom prestehovani☹
Ale dneska jsem dosila svoje prvni bambus body s nabiranyma rukavkama, tak se jdu pochlubit 😀
(ale ten stroj proste nenavidim, fakt ze jo :-P)

caramilla
11. júl 2014

@aerin je nádherné! 😵

zuzkasim
11. júl 2014

@terezita Krásné miminko, ta naše lumpajda je oproti němu už tak velká! Nechápu ty tvoje "rychlovky"🙂
@sinala Hezká kombinace, líbí se mi ty proužky nahoře na zádech.
@aerin Paráda! Obdivuju každého, kdo šije z babusu a ještě to vypadá pěkně.

Já dnes šiju tepláky z elastické telákoviny, švy se mi vlní, stroj celý rozhašený a vlní se furt, lem do pasu úzký, nevím, na co jsem myslela, když jsem to stříhala... A to bych řekla, že na teplákách skoro není co zkazit☹

bury
11. júl 2014

@zuzkasim - no jo, někdy se to tak sejde.. 😢 dneska je blbej tlak, tak to bude tím 😉
@terezita - Orlík je krásnej 😵 😵

anastazieb
11. júl 2014

@aerin je nádherné!