icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

aerin
11. júl 2014

diky holky 😵

macin73
11. júl 2014

@terezita koukám, že "označení" Orlík je stále v permanenci 😉... Tvoje miminko je o 3 týdny mladší (mimochodem je úžasný a sekne mu to!!!), ale vypadá jak o měsíc starší než náš prcek... 😝

caramilla
11. júl 2014

@macin73 on je Orlík takový vylízaný 😵

sinala
11. júl 2014

@crawler to nebylo na Tebe 😀 😀 😀 , holky by se měly více zapojit 😉

sinala
11. júl 2014

@zuzkasim to je nápad z ottobre 1/2013 🙂

terezita
11. júl 2014

@macin73 no ony ty velký mimina uplne preskakujou tu miminci fázi.. Jsme srovnavali fotky s Em a ta jak byla o kilo lehčí,vtak vypadala uplne jinak, kdežto orlajz je hotovy clovek 😁 a joo, zatím mu ten orlik zůstal, se to k němu hodí.

terezita
11. júl 2014

@caramilla jo, jsem 😁 jsem z něj dost poprdena, když začne knourat a spuli tu svou tlamicku tak je uplne k zulibani 😍
@argo1 on je naprosto v pohodě pres den, krasne spi, tož casu na síti i je 😊 vybira si to az večer, to ponocuje a potřebuje pozornost a lidské teplo.
@zuzkasim ja jak podle techhle střihu uz hodně nasila, tak to fakt rychlovka je. Usito to je cele i se strihanim za hoďku a půl, jak je to prtave.

caramilla
11. júl 2014

@terezita to jsem opravdu moc moc moc ráda, že jsi tu nemoc taky chytla 😵 Celý život jsem to slyšela, že každá máma chce holčičku, ale kluk je kluk a celý život jsem to nechápala, až jsem to pochopila. Jsem ráda, že mám holčičku, ale kluk je prostě kluk 😵 😵 😵 😀 Nedala bych ani jednoho a současně bych dvě holky teď už zpětně nechtěla, to tu růžovou a sukýnky prostě oželím 😀 Navíc bych řekla, že to je nějak vzájemný, on na mě koukne a já prostě vím, že mě bezmezně miluje 😵 Blbé je, že chodí spát v 7 a manžel jezdí z práce v 7, tak ho prakticky nezná a teď už si začíná vymýšlet a prakticky chce jen maminku, dneska ho koupal Honza a to bylo "keců", chvíli si pobrečel, že chce maminku, pak přestal a když mě pak uviděl, tak se vrhl z jeho náručí tak, že jsme ho chytali v letu 😀 A taky začal chápat šátek, vidí, jak ho vážu a jak natahuju ruce, že ho vezmu a začne vískat radostí, je to úplně k sežrání 😵

koki_melo
11. júl 2014

@aerin krásné!!!

@petkasv máš ještě 15 let to třetí mimčo nějak ukecat, do dáš! 😉

koki_melo
11. júl 2014

@caramilla ne ne ne a ne, třetí už ne, i když ta miminka tak pěkně propaguješ!
Leda bych věděla, že to fakt bude kluk 😉. Ze třetí uřvané baby by mi švihlo...

mitape
11. júl 2014

@koki_melo neboj nešvihlo. keď mna nie zo štvrtej :D 😀 😀

macin73
11. júl 2014

@koki_melo No vidíš, a mně to bylo fuk, dokonce jsem si říkala, že holka by byla "lepší" v tom, že bych nemusela řešit hadry a taky vím, co mě už čeká, plus děti mají jeden pokoj, tak by bylo jednodušší ho "vystajlovat" jen do holčičích barev a artefaktů, až na to bude čas a finance a tak vůbec, ale osud to asi tak chtěl, abychom měli i toho kluka... a jak píše @caramilla, ten pohled umí už i to moje prťavý miminko... to bude mamánek (když už jsou holky obě tatánkové), já už to vidím 😀 😎 😵.

anastazieb
11. júl 2014

@caramilla já jsem taky celý život toužila po holčičce, ale teď už vůbec netuším, s čím a jak bych si s ní hrála... Už mi ty traktory a bagry připadají úplně normální 😀

a_lexa
12. júl 2014

@sinala Ten komplet s plachetničkama je dokonalej 😵

petkasv
12. júl 2014

@koki_melo to já třeba času mám hafo, ale Jirkovi letos bylo 40 😀

alenf
12. júl 2014

@petkasv nevadí,vieš ako by mu seklo tlačiť kočárek aj v tom veku 😉 😀

petkasv
12. júl 2014

@alenf no on ho netlačil ani ve 40 tak dost pochybuju že v 50 změní názor 😀

caramilla
12. júl 2014

@anastazieb Moje dcera si hraje pouze s traktory, bagry, auty, lodičkami. Panenky leží v rohu netknuté, sem tam ji vezme do šátku na záda a hraje si dál s traktory 😀 Takže neboj se případné holčičky 😀 😀 😀

caramilla
12. júl 2014

@macin73 No, včera jsem se až lekla, jak mi došlo, jaký je to neskutečný mamánek a že si asi "užiju". Až bude v tom období maminkovském a ještě s jeho mamánkovstvím, tak to bude mazec. Jasmínka alespoň v tomhle období, když přišel táta z práce, mohla být u něj, ale tenhle tátu totálně nerespektuje. 😝

laeela
12. júl 2014

@aerin tak to je opravdu povedený kousek. 😵

laeela
12. júl 2014

@aerin a prosím tě, ten jednobarevný jednolíc je co? Moc hezký barva, tuším mi taková moc chybí. 😀

caramilla
12. júl 2014

Nas dnesni dres 😎

argo1
12. júl 2014

@caramilla Mína si hraje s traktory??? To je snad první holčička, o které toto slyším 😉 To bude pro Kryštofa ideální sestřička 🙂

argo1
12. júl 2014

@caramilla Famosní dres 😎

koki_melo
12. júl 2014

@caramilla Já už jsem to říkala, málokdy chválím cizí dětí, ale K. je fakt krasafec, takovej souměrnej na všechny strany 😀. K. byla taky takový hezký kulatý miminko, J. vypadala jak ruský pionýr 😝.

koki_melo
12. júl 2014

Jo a byla jsem koupit ten Valco Snap a teda jsem z něj zatím nadšená!!! Takže díky za tipy.

petkasv
12. júl 2014

@argo1 u nás si s panenkama hraje Rozárka, Bětuška vůbec, u Rozárky to je moje premiera, B. stavěla z lega, bourala to traktorem, má velký náklaďák, ale Rozárka je na ty miminka 😀 s nima jsme museli i na dovolenou a nosí je na bříšku apod 😀

caramilla
12. júl 2014

@koki_melo Díky 😵 Já myslím, že v reálu takový krasavec není, ale přijde mi hodně fotogenický, což je pro matku podnikatelku dost výhoda 😀 Dneska je třeba podrápanej, hlavu do krve, i pod nosem je dráplej a na fotce vypadá jak z plastu 😀
(Ale jinak je to samozřejmě nejhezčí miminko na světě 😀 - protože je podobný mě 😀 )

@argo1 No, fakt je jediná? Ona si fakt hraje s traktory, bagry, miluje vláčky, má i traktor s valníkem. Staví jim z dupla různě parkoviště, garáže, tunely, loď, na které je převáží a tak. U nás v podstatě jede buď kreslení a nebo auta/vlaky. Možná to je tím, že má 5 bratranců, nevím, no... Ale právě bych čekala, že když si s nima furt hraje s autama a vlakama, že doma bude vděčná za něco holčičejšího a fakt ne. Nejvíc holčičí, co dělá je, že těm autům vaří a dává je spát (mají každé peřinku a polštář - ukradené odstřižky v pracovně🙂. Ale takhle si můj synovec hraje taky a je to kluk. Mě to ale přijde super, je to genderově vyvážené a tak by to mělo být. Má koupeno od každého něco, panenky, nádobí, kočárky, postýlky, auta, bagry, domeček pro panenky atp. Holčičí hračky ji nějak nechávají chladnou...

caramilla
12. júl 2014

@petkasv Jasmínka si hrála s miminky tak v roce a pak jí to zůstalo max. do dvou let, ale teď už určitě dva roky jede v autech. Měla to s těmi miminky taky tak, že si s nimi hrála celé dny, nedělala nic jiného, jen chování, nošení, krmení, taky s námi všude musely, i do kostela a tak, to je ta doba, jak na fotkách má to miminko, jak ho drží za kapucu, to bylo období, kde jsem to nearanžovala, ale ona prostě to mimino tahala všude, ale asi si to prostě odehrála a teď ji to přijde málo kreativní a má pravdu, pokud bude mít děti, tak si toho ještě užije. Jí netankuje ani Kryštof, ráno si s ním chvilku povídá, ale jinak, že by z něj byla poprděná, to ne...

petkasv
12. júl 2014

@caramilla u nás je to jinak 😀 Rozárka ani ne v roce postavila z lega domeček 😀 a pak jí lego přestalo brát,asi zdolala pomyslnou metu a teď buď kope do míče a řve na nás DO TOHO, DO TOHO a GOL, GOL, a nebo tu právě tulí miminka 😀