Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Baby volakedy davnejsie sa tu potuloval navod (tutorial) ako nasivat okruhle vrecka (na zadok resp. bok) bohuzial som si ho neulozila, mate ho po ruke?? Dakujem
@koki_melo - ahááá 😀 😀 já pořád přemejšlela co to je za kleště ??? 😀 😀 😀 nějak jsem nepostřehla, že se tu řešilo něco ohledně kočárků 😉 já teď taky vybírám golfky, kouknu na ně. potřebuju něco skladnýho (sporťák mám a ještě si ho nechám), ale ať tam jdou polohovat záda i nohy, ať tam může prcek spát. no a ať nejsou moc drahý, že jo 😒 páč jsem teda teď doplatila novou kuchyň a jsem totálně vycucaná.
@caramilla No, fakt. ještě jsem o holčičce, která si hraje s traktory a bagry v mém okolí neslyšela, natož abych viděla 😀 Tak je vidět, že technika může holky zajímat od malička. 😎 Já už jsem z těch bagrů a traktorů trochu plechová. občas, když je chytne vaření s nádobíčkem nebo kreslení, tak plesám a jásám a hraju si s nima jako "zamlada" 😀 Já přestože mám ráda fyzikální i mechanické principy fungování světa, tak už mi otázky typu "proč má velký kola traktor vzadu a kombajn je má vepředu?" lezou krkem 😀
@petkasv Z Rozárky je malá fotbalistka? 😉
@zuzkasim Krásná "chutná" svačinka 🙂
@koki_melo Parádní hadérek 😎
@bury Tak záleží, co je drahé, Valco je za 5tis, ale naše rodina si ho moc pochvaluje. Polohování nožiček sice nemá v originále, ale velmi snadno došiješ (když tak mrkni pro inspiraci ke mě)🙂
@evaon 3D bych chtěla možná časem dodělat koláčky, moc se mi líbí a 75Kč za jeden na Fleru nedám, ale není světle hnědý filc na základ.
@koki_melo ten top je hustej, fakt bomba 😀 máš to z tý slabý rifloviny z hromádek, co má stejnou batani? Už si to prala s tím bílým plátnem? Per to fakt na málo on totiž ten denim dlouho pouští, a nebo s takovýma těma ubrouskama z DM, které pohlcují tu barvu kterou prádlo pouští 😉
@koki_melo jeee to je tak hezky, uplne ses mi trefila do vkusu 😀 , az zhubnu tech svych 10 kilo co mi zustalo po porodu, tak si zacnu taky rozsirivat satnik homemade, ted by to byla velka spotreba latky 😝 a blbe vypadam v cemkoliv..10 kilo navic holt nikde nicim neschovam 😀 😀 😀 , opravdu moooc pekne 😵 😵 😵 😵
@bordino souprava vubec nevypada nepovedene 😉
Jsem teď nějak kreativní, škrábání omítek mě fakt nebaví, tak se i moje nešicí nechuť vyléčila 😉
šatky, původně měly vypadat úplně jinak (nařasená půlkolová sukně a vypasovaný živůtek s mašlí, pro J.), jenže jsem sehnala už jen 80 cm látky a na to se mi to kupodivu nevešlo. Tak taková znouzectnost, zbyly mi odstřižky tak 10x10 cm, dva 😀

Každé ženě bych přála dceru i syna, jsem moc ráda, že nám to tak nakonec vyšlo, roky jsem toužila po holčičce, v momentě, kdy už jsem byla smířená s tím, že nikdy nebude, tak přišla🙂 Ale člověk si nevybírá, asi je to tak dobře.
Máte chuť na malou svačinku? Doufám, že to nebude znít divně, když prozradím, že je to pro nejstaršího k svátku 😉 Oba si rádi hrají s nádobíčkem (ještě po mě) a sporákem (celá kuchyňka se k nám nevleze, tak mají jen hrací sporák), zvou mě do restaurace apod. No a pak si říkám, že nejmladší lumpačka to přece taky užije.