icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zuzkasim
12. júl 2014

Každé ženě bych přála dceru i syna, jsem moc ráda, že nám to tak nakonec vyšlo, roky jsem toužila po holčičce, v momentě, kdy už jsem byla smířená s tím, že nikdy nebude, tak přišla🙂 Ale člověk si nevybírá, asi je to tak dobře.
Máte chuť na malou svačinku? Doufám, že to nebude znít divně, když prozradím, že je to pro nejstaršího k svátku 😉 Oba si rádi hrají s nádobíčkem (ještě po mě) a sporákem (celá kuchyňka se k nám nevleze, tak mají jen hrací sporák), zvou mě do restaurace apod. No a pak si říkám, že nejmladší lumpačka to přece taky užije.

petkasv
12. júl 2014

@zuzkasim to je krásný, to sis vyhrála 😉

a_lexa
12. júl 2014

@zuzkasim to je super a ty žampiony se ti fakt povedly 😉

koki_melo
12. júl 2014

@zuzkasim párečky jsou hustý...a ty salátky taky...aj mrkve...celý je to nádhera!!!

A já tu teď sobecky hodím hadr pro sebe...sem ostuda 😝

koki_melo
12. júl 2014

Jo, tak ještě ten hadr...

crawler
12. júl 2014

@zuzkasim to je krásný 😵😵😵!
@koki_melo jakýpak sobecký- většina pořád šije jen na děti, tak to tu třeba rozhýbeš,namotivuješ a konečně se to tu začne množit i dámskýma hadýrkama 😉

bury
12. júl 2014

@koki_melo - no jéje - potřebujeme tu taky nějaký ty ženský hadérky 😉 @crawler má pravdu 😉 (co je Valco snap? 😕 )
@zuzkasim - to je krásný 😵

diapozitiv01
12. júl 2014

Baby volakedy davnejsie sa tu potuloval navod (tutorial) ako nasivat okruhle vrecka (na zadok resp. bok) bohuzial som si ho neulozila, mate ho po ruke?? Dakujem

koki_melo
12. júl 2014

@bury snap je kočárek - golfky...je super, akorát ne tak stabilní jak starý Baby Jogger a pěkně jsem si dala na bruslích 😀. Naštěstí J. ťapala...

bury
12. júl 2014

@koki_melo - ahááá 😀 😀 já pořád přemejšlela co to je za kleště ??? 😀 😀 😀 nějak jsem nepostřehla, že se tu řešilo něco ohledně kočárků 😉 já teď taky vybírám golfky, kouknu na ně. potřebuju něco skladnýho (sporťák mám a ještě si ho nechám), ale ať tam jdou polohovat záda i nohy, ať tam může prcek spát. no a ať nejsou moc drahý, že jo 😒 páč jsem teda teď doplatila novou kuchyň a jsem totálně vycucaná.

evaon
12. júl 2014

@zuzkasim Fasacke su tie samp. ja som sa na vianoce trapila s 3D a tieto podla mna ucel splnia a su suprove jasnacka aj ostane 😵 😵

argo1
12. júl 2014

@caramilla No, fakt. ještě jsem o holčičce, která si hraje s traktory a bagry v mém okolí neslyšela, natož abych viděla 😀 Tak je vidět, že technika může holky zajímat od malička. 😎 Já už jsem z těch bagrů a traktorů trochu plechová. občas, když je chytne vaření s nádobíčkem nebo kreslení, tak plesám a jásám a hraju si s nima jako "zamlada" 😀 Já přestože mám ráda fyzikální i mechanické principy fungování světa, tak už mi otázky typu "proč má velký kola traktor vzadu a kombajn je má vepředu?" lezou krkem 😀

@petkasv Z Rozárky je malá fotbalistka? 😉

@zuzkasim Krásná "chutná" svačinka 🙂

@koki_melo Parádní hadérek 😎

zuzkasim
12. júl 2014

@bury Tak záleží, co je drahé, Valco je za 5tis, ale naše rodina si ho moc pochvaluje. Polohování nožiček sice nemá v originále, ale velmi snadno došiješ (když tak mrkni pro inspiraci ke mě)🙂
@evaon 3D bych chtěla možná časem dodělat koláčky, moc se mi líbí a 75Kč za jeden na Fleru nedám, ale není světle hnědý filc na základ.

bordino
12. júl 2014

@caramilla proč máš pocit, že s chlapečkem si sukýnek nemůžeš užít? 😀

bordino
12. júl 2014

A ještě fotky tý nepodařený soupravy, Jolanka ji miluje a oblečená vypadá vskutku líp 😀

bordino
12. júl 2014

a do třetice - dochází mi bambus, mrcha jedna klouzavá 😀

petkasv
13. júl 2014

@koki_melo ten top je hustej, fakt bomba 😀 máš to z tý slabý rifloviny z hromádek, co má stejnou batani? Už si to prala s tím bílým plátnem? Per to fakt na málo on totiž ten denim dlouho pouští, a nebo s takovýma těma ubrouskama z DM, které pohlcují tu barvu kterou prádlo pouští 😉

petkasv
13. júl 2014

@bordino fotky Jáši s čelenkou jsou hustý, jednou ti to vrátí 😀 😀 😀

danielahe
13. júl 2014

@koki_melo jeee to je tak hezky, uplne ses mi trefila do vkusu 😀 , az zhubnu tech svych 10 kilo co mi zustalo po porodu, tak si zacnu taky rozsirivat satnik homemade, ted by to byla velka spotreba latky 😝 a blbe vypadam v cemkoliv..10 kilo navic holt nikde nicim neschovam 😀 😀 😀 , opravdu moooc pekne 😵 😵 😵 😵
@bordino souprava vubec nevypada nepovedene 😉

danielahe
13. júl 2014

@terezita krasny miminecko 😉 v krasnym oblecku 😉

danielahe
13. júl 2014

Trosku taky prispeju svyma rychlovkama, posito asi za mesic 🙂

danielahe
13. júl 2014

A jeste jedny saticky 🙂

bordino
13. júl 2014

@petkasv ty jo víš, jak byl šŤASTNEJ, ŽE MÁ TO SAMÝ, CO jOLA? rVAL SI TAM JEŠTĚ JEDNUČELENKU :-d

koki_melo
13. júl 2014

@bordino Kalhotky jsou úžasný.
A přesně, co mě napadlo, když jsem do toho bambusu střihla: svině kouzavý! 😀

sinala
13. júl 2014

@bordino kalhotky vypadají fakt dobře 😉

palosek
13. júl 2014

@koki_melo luxusní topik. 😉

caramilla
13. júl 2014

@bordino 😀 😀 😀

My dnes zdolali Velký Blaník 😎

bordino
13. júl 2014

Jsem teď nějak kreativní, škrábání omítek mě fakt nebaví, tak se i moje nešicí nechuť vyléčila 😉
šatky, původně měly vypadat úplně jinak (nařasená půlkolová sukně a vypasovaný živůtek s mašlí, pro J.), jenže jsem sehnala už jen 80 cm látky a na to se mi to kupodivu nevešlo. Tak taková znouzectnost, zbyly mi odstřižky tak 10x10 cm, dva 😀

macin73
13. júl 2014

@caramilla Ta poslední fotka je super 😵.

aerin
13. júl 2014

@laeela jako to cerveny? to je bambus ze SD 🙂