icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

palosek
15. júl 2014

@betelgeuzz jj, satén s krajkou....to by bylo super, jen snad objevím takovou, aby se mi líbila 😉

bury
15. júl 2014

@palosek - to by se mi líbilo asi víc, kdyby to byl úplet lemovaný saténem... nebo nějaká plátno, v kombinaci se saténem?

palosek
15. júl 2014

@bury ... plátno, popelínek...musím probrat zásoby, zda by mi ladil odstín 😉

adka_pajerska
15. júl 2014

@jitu22 ahoj prosim ta kde si zohnala taku krasnu latku s tymi dinami???A patenty si robila z coho???

adka_pajerska
15. júl 2014

@caramilla Ahoj prosm s kade si objednavala latku a patenty???

adka_pajerska
15. júl 2014

@evaon prosim ta z coho robs patenty????

ucitelka70
15. júl 2014

@adka_pajerska nie som caramilla, ale patenty na SK zoženieš na www.detivbavlnke.sk, alebo tu https://www.facebook.com/pages/SOF-TEmetrový-te...

crawler
15. júl 2014

@palosek Taky mi přijdou oba materiály natolik odlišné, že bych je nekombinovala - zvolila bych 2 materiály ze stejné sorty...Osobně se mi líbí kombinace satén+krajka jak píše @betelgeuzz Nechala jsem si z této kombinace šít maturitní šaty 😵 sice rozmazaná fotka,ale pro představu - lepší jsem ted narychlo nenašla

adka_pajerska
15. júl 2014

@ucitelka70 dakujem 🙂

koki_melo
15. júl 2014

@crawler šuší paní, šuší!!! 🙂

kamishek
15. júl 2014

@petkasv kraťásko-sukýnka je super 😵 😵 😵 mám taky jednu a miluju ji, ale už mi začíná být malá ☹ doufám, že se mi jednou podaří si ušít nějakou aspoň z části tak hezkou jako je ta tvoje 😵

Ušila jsem si před dovčou další triko a nějaké šátky do vlasů. Fota jsem myslím ještě neukazovala, tak je dodám později, až budu doma u svého NB 🙂

Jo, a @crawler to na té maturitní foto neuvěřitelně sluší 😵 prachsprostě závidím 😀

jitu22
15. júl 2014

@adka_pajerska kterou myslíš?

petkasv
15. júl 2014

@katka82 Katko jj az to splichtim poslu ti to na meil 😉

katka82
15. júl 2014

@petkasv děkuju jsi zlato 😉 😵 😵

argo1
15. júl 2014

@crawler Na maturaku ti to obzvlast sluselo! saty (alespon, co je videt na fotce) jsou luxusni. Vystrachej jeste fotku, kde jsou videt cele 🙂
@palosek Saty se satenovym paskem(vzadu na masli) a lemovanim mi prijdou jako super napad. Urcite vykouzlis neco hezkeho 🙂

lillyzelvicka
15. júl 2014

@caramilla hele já nepajcovala nikoho bylo to náhoda bylo to pro neteř na svatbu. Fotím už tak dlouho a střih byl baj očko na látku 🙂 Gratuluju @sinala a dáreček zašlu.
Číst Vás čtu ale nějak nestíhám psát není moc času a energie 😀

aerin
15. júl 2014

Děvčata, mám dotaz hodný naprostého začátečníka....mohl by mi někdo prosím co nejpolopatičtěji vysvětlit, jak mám správně ušít úplně obyč kapsy ve švu na teplákách, takový ty vytahovací ven? 😀 😀 😀

sinala
15. júl 2014

musím dočíst, ale holky mám druhé vánoce 😀 . Od pondělí mi chodí balíky a bavím se u toho, jak se tady podobně myslí🙂. Ještě nebudu psát co mi přišlo, ale v pondělních zásilkách byly "stejné" věci a velice originální ( aspoň podle mě to byl super nápad). Vše dokumentuji a nejen, že se bavím, ale jsem opravdu dojatá

petkasv
15. júl 2014

@sinala já pošlu, ale nestíhám, lítám s důchodcema po doktorech 😀

sinala
15. júl 2014

@petkasv tak to není upomínka pro ty co neposlali 😀 😀 😀

koki_melo
15. júl 2014

@sinala Jupí, jsem ráda, že se to takhle hezky povedlo. HOLKY, VŠEM DÍKY!!!

snowwitch
15. júl 2014

@sinala Jé, to jsem zvědavá, co to bude 😀

caramilla
15. júl 2014

@sinala no, já to pošlu asi tak na ty Vánoce 😝 Ani právě nevím co, já jsem totálně bez nápadu ☹ Tak pak hlavně nepiš, co jsem poslala já, aby to nebyla ostuda 😀

bordino
15. júl 2014

@sinala já nápad mám, čas na realizaci ne 😀 příští týden už nebudou škrabací galeje, tak snad 😀
Jinak jsem blbá, právě došitou softovou soupravu s láskou balím, dárečky, popíšu, vyplním si dobírku, jen to zkontroluju a já debil zapomněla na reflexky! Takže rozbalit a ráno se budu modlit, ať se mi na hotovou věc podaří nažehlit 😠

maroubrabeach
16. júl 2014

baby o kolko sa zraza lille? sirka/dlzka? mate prosim niekto zmerane? diky

veronel24
16. júl 2014

baby nemate daktora na predaj 2metre vatelinu prosim vas

betelgeuzz
16. júl 2014

@aerin vystřihneš si dva kapsové váčky, přišiješ každý na díl tepláků, pak sešiješ tepláky ve švu a ty kapsové váčky. Je to trochu maturita napasovat ty váčky správně. 🙂

crawler
16. júl 2014

@koki_melo
@kamishek
@argo1 holky díky...já byla zamilovaná do šatů Kate winslet, jak měla v Titaniku, takže jsem přišla ke švadleně- dala jí fotku, řekla tyhle chci a látky jsem si koupila v kossu v moravské třebové...jen jsem si vybrala světlejší krajku...teď mi šatky leží ve skříni☹ Neplesám a navíc mám oproti gymplu 10-13kileček navíc😝 Stále ještě jsem je po Lindě nezhubla - asi to bude dřepěním u strojů😝

zuzkasim
16. júl 2014

@maroubrabeach Na šířku se látky většinou nesráží, na délku cca o 5 cm. Zkoušela jsem takhle měřit jen jeden vzor.

argo1
16. júl 2014

@crawler Jéé, přesně tyhle šaty mě napadly, když jsem tě viděla. 🙂 Když běžel Titanic, tak jsem byla zamilovaná nejen do DiCapria, ale i do všech dámských šatů z filmu. Hlavně tyhle jsou opravdu famósní!!! 😵 😵 😵
a jedna sukně ode mě. zkouška střihu od oka..