icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
14. júl 2014

@terezita ja taky nesnasim pruhy, jak nosit, tak sit 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Odrikaneho chleba nejvetsi krajic 😀

Jo a jedna pro pobaveni, vybiram manzelovi kvalitni outdoorovou bundu a rozciluje me, ze v e-shopech nemaji parametry, tak jsem asi 4 vybrala a zaslala dotaz. Z jednoho e-shopu mi hned obratem prisla odpoved s vodnim sloupcem a paropropustnosti a z druheho mi prisla taky ihned odpoved, ale ta znela "bunda je 100% nepromokavá, větruodolná a prodyšná"" Podotýkám, že jde o bundu Jack Wolfskin za 5 tisíc, tedy žádní ťongové a když já si od nich kupovala bundu, tak tam tu cedulku s parametry 100% měla 😀 Tak jsem jim zpět napsala, že je to od prodejce outdooru hodně vtipná odpověď a že bych si myslela, že někdo, kdo tyhle věci prodává, už slyšel ve svém životě něco jako vodní sloupec atp. 😀

koki_melo
14. júl 2014

@caramilla kamarád si jednou v baru objednal Bohemku a donesli mi nachlazený Demi Sec...tak povídá barmance, zda náhodou nemá tu Bohemku suchou - paní došla pro utěrku, orosenou flašku otřela a podala mu "suchou" Bohemku.

katka82
14. júl 2014

@petkasv krásné výtvory 😵 😵 ta sukně je super 😵 koupila jsem si jednu takovou u ťamanů za kilo 😀 myslíš že bych tě mohla poprosit o střih?? 😉
jinak tady jsou moje víkendové počinky🙂

betelgeuzz
14. júl 2014

@petkasv pěkný, nejvíc se mi líbí ta sukýnka a svetřík. Jeden kruhový mám taky v merku, ale s rukávky, ale kdoví, kdy se k němu dostanu.

argo1
14. júl 2014

@petkasv sukynka super🙂
stejne tak @jitu22! sukne ti moc slusi! Kdyz vy obe mate tak stihlou postavu! Zavidim 🙂

fliacik
14. júl 2014

@koki_melo Videla som v prehľade strihov, ale v predaji už je nové číslo. Vy ju máte doma?

petkasv
14. júl 2014

@argo1 jooo díky, ale já vůbec nemám hubený nohy, moje stehna jsou bohužel hodně svalnatý, takže příšerný 😖

caramilla
14. júl 2014

@koki_melo 😀 😀 😀 😀

bury
14. júl 2014

@petkasv - máš to fakt krásný, úplně všechno 😉 a ta sukýnka teda vypadá hříšně krátká 🙂 ale je super... to musí bejt ale pro chlapy zklamání, když se ohneš, oni čekají polonahej zadek a tam kraťáky 😀 😀

jieff
14. júl 2014

@caramilla když jsem dělala večeři tak jsem si vzpomněla na tvoje nenávidím pruhy 😉 U nás je to naopak 😎

piecee
14. júl 2014

Holky prosím viděly jste nekde tyto pirka ? http://www.fler.cz/zbozi/zluta-pirka-4674644 nekde jsem je viděla i v úplatu a za boha nemůžu dohledat :(

zuzkasim
14. júl 2014

@piecee Tato pírka v plátně? Nebo podobná na úpletu? Úplet vím a zatím odolávám🙂 Plátno nevím.

piecee
15. júl 2014

@zuzkasim no pravé to úplně vidím před očima plátno i uplet a nevim kde :(

betelgeuzz
15. júl 2014

@petkasv co je na svalnatých nohách příšernýho? Těma se máš chlubit 🙂
teď jsem narazila na návod na tu háčkovanou kruhovou vestičku, kdyby někdo chtěl http://helenkymotanky.blogspot.cz/2014/06/kruho...

caramilla
15. júl 2014

@jieff 😀

petkasv
15. júl 2014

@bury máš fakt pocit, že je to hodně krátké??
@betelgeuzz já mám s nohama problém od mala 😀 dělala jsem judo a je to na těch stehnech znát 😖

petkasv
15. júl 2014

@betelgeuzz to je krásný a nejsou někde třeba popsané balonové rukávy, jak na ně??

bury
15. júl 2014

@petkasv - no jéje 😀 😉 ale jen pro mě ... už jsme to tu jednou myslím řešily, že i Car nosí krátký sukně. pro mě nemyslitelný - když se hodně odvážu, tak je to 10 cm nad kolena, ale spíš až po kolena 😀 😀 akorát u moře , když moje bílé nohy dostanou o odstín tmavší barvu, jsem ochotná trošku krátit... přitom nemám tlustý nohy, ale celulitidu a bělost bělavou 😝 😀 😀 😝 Takže na ostatních se mi to líbí, ale já fakt néééé 🙂
A tobě to teda moc sluší 😉 Tílko taky super.

palosek
15. júl 2014

Děvčata, potřebuji ODBORNOU radu 😀 Myslíte, že se dá satén zkombinovat z úpletem? Není to blbé? Jednobarevný satén + barevný úplet na šatičky???? Díky všem za názory. 😉

betelgeuzz
15. júl 2014

@petkasv mně připadají tvoje stehna v pohodě 🙂 balonové rukávy nevím.

terezita
15. júl 2014

@petkasv teda tvoje problemy se stehnama bych chtela mit! klidne vymenim za svoje 😉 ja zase delala orientak a mela jsem (a mam) hubena lytka a tlusta stehna a celou skolu se mi spoluzaci kvuli tomu smali.. 😅
@betelgeuzz diky za ten navod!!

jitu22
15. júl 2014

@palosek záleží asi na konkrétní kombinaci, ale myslím, že to blbé být nemusí,. Šila jsem saténovou balonovku s pružným pasem a vypadá to dobře. Samozřejmě ne do plesu, ale na běžné letní nošení jo 🙂
Akorát to chce asi ohlídat, aby to nevypadalo jako na maškarní nebo jako noční košile. A zalemování té sukničky - ze saténu se strašně blbě šije, když to má vypadat co k čemu. já jsem cokoli jiného než tu balonovku odmítla, protože to neumím a vadí mi, když je výsledek amatérský

katka82
15. júl 2014

@petkasv 😀 😀 ha ha ty že máš silná stehna???co mam pak říkat já 😉 😀

piecee
15. júl 2014

@a_lexa jeee dekuji moc hlavně ze jsem tam vcera koukala 😅

argo1
15. júl 2014

@palosek Nejsem odbornik, ale ja bych se te kombinace bala. Saten mi prijde hodne spolecensky, leskly, klouzavy, takovy unikatni. Mne se libi v kombinaci se sametem nebo necim jako sifon, organza (jestli si vybavuju ty materialy spravne). Tot muj osobni nazor 😉

argo1
15. júl 2014

@jitu22 Tenhle saten je obzvlaste hezky. Ale presto mi ten naplet k tomu nesedi 😉

bury
15. júl 2014

@palosek moc mi to k sobě nejde ... když vidím tu sukni od @jitu22 , o to úplně špatný není, ale neřekla bych, že je to fakt hezký 😀 😀

palosek
15. júl 2014

@jitu22 @argo1 ...právě..... chci šít šatičky pro D na svatbu, ale nejde za družičku.... střih mám z jednoho Ott( http://www.pattistudio.cz/fotky4820/fotos/_vyrp... č.25 ale váhám.... horní část je jako halenka s nabíranými rukávky, v pase jsou šatičky nasbírané a přes to je pásek.... Ale celé z růžového saténu mi to taky přijde dost fádní 😀 😀 😀 😀 Nebo pak jiné střih...šatičky z úpletu a lemovat saténem (pod prsy 🙂 proužek s mašličkou,ev.dolní lem a lem rukávků) ??? fakt nevím....

betelgeuzz
15. júl 2014

@palosek a co přidat na tu sukýnku na satén ještě krajku, ta kombinace vypadá moc hezky, satén a krajka.