icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

medvi11
22. okt 2011

@terezita to je nějaká skřítkovská maska na karneval nebo je to na běžné nošení?...moc pěkné, jen doufám, že na běžné nošení, protože patlat se s něčím jen na karneval by se mi teda fakt nechtělo (jen netuším, proč ty okvětní lístky...)

@sufik1 pěkné plenky...škoda, že já už žádné šít nebudu...teď je tolik krásných vzorů...

sussanah
22. okt 2011

@medvi11 mam tento http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=3352 ale siju to bez toho napletu, jen tam zevnitr nasiju gumicku na zapesti, necham delsi kraj a zahnu

medvi11
22. okt 2011

@sussanah díky!

esteruska
22. okt 2011

@crawler s poštou je to opravdu neskutečné...já lamu posílám v pondělí, tak uvidíme kolik balíků berou v Hodoníně🙂 naštěstí mám na poště kamarádku, tak tam chodím zásadně v její pracovní době...jinak lama barvičky jsou moc krásné, takže už jsem zvědavá na ty zimní chlupatky...lama hromádku jinak nikomu nedoporučuju zkoušet, máme teď doma barevné vánoce a při stříhání jsem byla taky obalená od hlavy až k patě a nejde to dolů!!!

aerin
22. okt 2011

slepicarna nejede nikomu, problemy s hostingem

aerin
22. okt 2011

jooo, lama...hele ja byla presvedcena, ze jsem objednavala pul metra hnede a pul zelene...a te zelene tam mam metr😅

esteruska
22. okt 2011

@aerin psala jsem že se mi nejspíš zelená podařila zmršit, protože moje opera moc nekomunikuje s tabulkou..mám to nastříhané, ale pokud chceš tak půl metru střihnu, zájemce se určitě ještě najde

esteruska
22. okt 2011

ale až uvidíš zelenou, tak tě to bude mrzet🙂)

season
22. okt 2011

@esteruska ak ju nechce aerin, ja ju mozem vziať

animal
22. okt 2011

@sussanah ok kdyžtak se ozvu 🙂

kuna
22. okt 2011

@caramilla tak to je dobrej manžel, do zítra bundu...to by můj chudák asi zmrznul :D

@crawler teda to je hrozný, je mi líto, že s tím máš takový starosti...a chudák manžel taky, to nebude jen na čokoškovné, ale ještě nějaké whiskeyovné, nebo co pije 🙂

kaleilah
22. okt 2011

ahoj holky, mám v ruce poprvé šicí stroj a nikoho, kdo by na něm uměl. Je hooodně starej, hledala jsem na netu co s ním a neumim vyměnit spodní nit. Neporadíte někdo? nebo nějaký stránky pro ty, lterý právě zjistili, jak se zapíná stroj? 😅 Je to RICCAR

crawler
22. okt 2011

@caramilla já nevím, proč mi nefungujou - měla jsem zasekanej noťas, manža ho přeinstalovával a tak mi nefungujou a když jsem vždycky stáhla google chrome a instalovala ho, tak to vždy nahlásilo chybu - prostě ještě nějaký komponenty u noťase zlobí a nevím co:-/ musím jít na pevné PC - dnes se tam snad dostanu až malej usne ...Jinak s těmi nedoplatky - já vám dám vědět, mám tady poznámky, které musím editovat do table /předělávky těch chyb jako u Medvi a doplnit tyrkys fin. a výplněk/ dám sem echo až to bude v cajku 😀 Jinak myslela jsem, že mě odvezou, když mi to paní oznámila, ale mluvila v tom smyslu, že neodbaví víc, protože je sama, že kdyby tam byl ještě 1 člověk, tak nám odbavěj všechny :-/ Chtěla jsem tam balíky uschovat, ale to taky nešlo :-/

@medvi11 už tam byla dodávka a hned balíky odešly - schválně jsem se na to ptala 😉 nevím teda jak vám pošta chodí, ale já mám zkušenost, že v pátek odesláno a v pondělí doručeno - přes víkend normálně pošta jezdí, jen nedoručuje, pokud to nejsou ty balíky /ted nevím, jak se jim říká/ s víkendovým doručením.

crawler
22. okt 2011

@esteruska neboj ve všední den mít problém nebudeš a navíc Hodonín není vesnice 😉 ale lama - to jsou určo taky mega balíky, co? mě stačil objemnej beran - každýmu zabral půl bedny :-O
@kuna no, tak taky mu to není po chuti, že tím zaplácne dopoledne za své dovolené 😝 hořce lituju, že nemám řidičák ☹ bych to odvážela sama ☹...jo, budu ho muset uplatit becherovkou 😉
@kaleilah odděláš kryt spodní cívky, bývají tam zarážky, které odsuneš do boku a vyndáš kryt cívečky, nasadíš novou a zase zacvakneš 😉 takhle tomámamka u staré veritasky a myslím, že je to u všech totožné dodnes - u těch s CB chapačem a rotační to mají trochu jinak, ale rotační u starého stroje nehrozí, takže tak jak jsem psala 😉

kaleilah
22. okt 2011

@crawler JJ, už jsem si s tím poradila, koukla jsem na netu na návod od Jinýho stroje a šlo to. Teď mám starost asi s tou horní, je to docela sranda, jsem sama doma a chvílema zuřim, chvílema mám záchvaty smíchu. Povedlo se mi nějak "navlíknout" horní nit -evidentně blbě, a když to konečně asi i šilo - na starý utěrce to zanechalo stopy, tak dole je místo stehů shodných s těma horníma změť něčeho, co vypadá jak vlasy. 😅 😝 😀

terezita
22. okt 2011

@medvi11😀 neni to na karneval, je to na vanoce.. 😀 ony ty cancoury maji jen tvar okvetnich listku.. 😀
proc? aby to nebylo zepredu tak nudne.. 😅
@crawler no to je narez.. ty posty jsou fakt uzasne instituce.. 😝

sufik1
22. okt 2011

@crawler sis teda užila
@esteruska na lamu už se těším. Sice nevím, co s ní provedu, ale určitě bude ňochňací

chlap vzala malýho na odpoledne ven, tak jsem konečně dorazila ty rozšitý plíny, co tu mám už asi měsíc a ne a ne je dodělat. Líbí se mi ta námořnická a sloni jsou super. Detail kapsy na bříšku a taky tahací uši jsou supr při zapínání.

kuna
22. okt 2011

@kaleilah - jojo, to mas asi spatne navleceny. Hele mrkni na toto, mozna je to ten samy stroj, co mas. Navlikani je na str 16. Pokud ti dela spodni nit chuchvalce, tak to mozna nemas provlikly tim ockem, jak je na obr. 4, to pak delava. Preju, at se podari 🙂
http://www.riccar.com/ftp/whitepapers/950-Owner...

crawler
22. okt 2011

Tabulka zeditovaná...prosím o kontrolu u těch z vás, kde je již uvedený nedoplatek , díky moc - ať se neošidíme 😉

palosek
22. okt 2011

@caramilla 1:45 jsem šla na kutě, stříhání soft kytek Danielce na bundu mě drželo jen do 1:30. Jsi lepší 😝 😀 Asi byla šicí noc...teď vás pomalu dočítám, jsem snad dvě str.zpátky 😀

palosek
22. okt 2011

@crawler prosím, hoď odkaz na tabulku, pipkárna je mimo provoz. 😒 Díky 🙂

medvi11
22. okt 2011

@crawler Díky, asi to sedí, aspoň podle toho, co jsem měla objednané a co jsem vzala jako přebytky, plus mínus to máš správně, zaplatím zítra (stejně se to připíše nejdřív v pondělí, je to mimobankovní) a hlavně bych musela najít mobil 😀 😀 😀
Dnes jsem si koupila velmi důležitou věc k šití, židli a police na věci na šití nad stůl 😀 😀 😀 dosud jsem seděla při šití na jídelní židli, kterou jsem vzala od stolu a nosila ji po schodech jak kočka koťata a krabice s nitěmi, gumy, jehly...vše se válelo na stole, teď to doufám bude lepší a na stůl se vejde i třeba hrnek s kafem...a židle dole chyběla...mám předčasného Ježicha 🙂

medvi11
22. okt 2011

@sufik1 Kapsovka vypadá vymakaně a pohodlně nacpávací 🙂 a vůbec je to takové pěkně barevné!

palosek
22. okt 2011

@medvi11 díky 🙂 za tab. Je super dovybavit si šicí kout 🙂. Tím, že jsme si dom nastěhovali tchýni, tak jsem přišla o šicí místnost...je to ted děs, furt to vytahovat a schovávat v kuchyni. Sice máme obr rozkládací stůl...to bylo výhodou u stříhání kalhot pro holky, ale jinak je to děsný opruz...a chlap nadává, že je "z toho mého šití" všude bordel. 😠
@crawler jsem už chtěla zadat příkaz....a není napsán doplatek, asi toho máš ještě moc, že... 😉
@esteruska na Lamu se taky moc těším 🙂 . Takže y jste měli předpremieru vánoc, jo??? 😀

dankakk
22. okt 2011

@sufik1 prosím ta, aky matros si použila na tahacie uši? Kapsovka je uuuuplne perfektna, to prekrytie super, hned odkukavam...

sufik1
22. okt 2011

@dankakk plavkovina. Ale hodně vrstev. Krásně se tahá a je pevná a rychle schne. Na uších jsou 4 vrstvy a ještě ty rohy ohlé. Pokud je míň než ty 4, je to moc pružné a má tendenci se vytrhávat. Taky to chce vychytat stehy, aby to pružilo a netrhalo se, takže nějaké cik-caky

sufik1
22. okt 2011

tak holčiny, já jdu spát a ne že zase budete krafat do 2 do rána 🤐 a já pak budu dočítat 😝 celý večer se nic neděje a ráno koukám 😕 😕 😕

season
22. okt 2011

@sufik1 kraaaaasne!!!!
@crawler ach moja, koľký krát si oľutovala, že si sa dala na hromádku? Tipujem tak 150x ☹ ☹ ☹ škoda, asi mi nie je ten tyrkysový výplnek tohto roku súdený, či čo?
Asi ani softshel nebude do budúceho piatku u kamošky, ja som smutná, presmutná... nieže by som nemala z čoho šiť, že?
Babenky, ktoré poznáte Otobre, ako je tam riešená strihová príloha? Ako v Burde? Alebo za tie prašule nejako inak vymakane ? 😉

terezita
22. okt 2011

@season je to o dost prehlednejsi nez burda, v te je to divocejsi.
@sufik1 ja a krafat? nikdy!! 😀 jdu delat zase zasobu cepic.. jsem jich tu 6 nasmikala, jen se mi nechtej vymenovat nite v OL.. 😅