icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

a_lexa
18. júl 2014

@caramilla Ta krajka je luxusní a to tričko s ní vypadá božsky. 🙂 Fůůů 120let stará krajka - tak to je fakt něco. 😵

caramilla
18. júl 2014

@laeela no, já mám jen ten mint, ale obecně ty jednolícní úplety od L. jsou nádherné a kvalitní, jen ještě musím pořádně potestovat po praní. Je to divné, ale některé ty jejich látky i po roce praní a používáná jsou jak nové a některé po 3 praních mají chlup, např. mě včera nadzdvihly takové ty vlčí máky, mám z toho tílko, prané bylo 2x a chlupatí docela dost:(

bury
18. júl 2014

@caramilla - já tenhle mint mám taky - vzala jsem, že si konečně zkusím ušít i něco na sebe, ale jsem posera a mám strach, že to množství látky pokazím 😀 (no a taky není kdy šít .... 😝 )
to tvoje tričko je fakt parádní - hodně ženský, ale zároveň díky tý krajce takový něžný 😵 😵

petkasv
18. júl 2014

@caramilla ty máky chlupatí a vadí mi to taky, ale dá se to tím odcuckovávačem docela sundat, ale pozor, mám dvakrát vypraný chevron k plameňákům a to je masakr co to neudělalo ☹

zuzkasim
18. júl 2014

@caramilla
@petkasv Škoda, že jeden výrobce nedokáže dodržet stejnou kvalitu na všem☹ Nedovedu dopředu vůbec odhadnout, která látka se bude opírat a chlupatit a která ne.

snowwitch
18. júl 2014

@caramilla Teda, to tričko je nádherný a ta krajka, nemám slov. Lille mě už taky štve, zvždy si zamiluju ten, který chlupatí.....např. ten červený pohádkový les, či jak se to jmenovalo, tak ten vypadal hrozně už po prvním praní....ale zase třeba růžoví sloni se po roce ani nehly....

petkasv
18. júl 2014

@zuzkasim já se obávám, že prostě chyba je třeba už ve vláknu, některé látky mají jinou gramáž a fakt tam záleží i na tom na jakou teplotu se to barví, jaké druhy barev použijí - složení apod, těžko říct, jestli tohle všechno se dá nějak ovlivnit, já tomu vůbec nerozumím 😀 ale vím, že třeba sakura - červená tohle nikdy neudělala, jsem zvědavá jestli to bude dělat petrolej, ale máky mají v sobě taky červenou a dělají to, ale tam je znát že ta látka má jinou gramáž, nevim ☹

crawler
18. júl 2014

@caramilla tak i těch 250mi přijde hodně- já nejdražší balík do ruky zatím měla za 115kč -přijde mi,že váha už pak moc nehraje roli

@a_lexa tak bohužel☹ vedoucí řekla, že s tím ona nic nezmůže...co myslíš,má to smysl honit dál?oskenovat podací lístek a napsat na kraj.poštu, že 400kč za malý balíček po čr je nějak hodně?

zuzkasim
18. júl 2014

@crawler Přesně tak, zatím jsem po ČR měla nejdražší balík za těch 115Kč. Blbé je asi to, že už jsi tu službu zaplatila, ale i přes to bych písemnou reklamaci zkusila. Oni mají povinnost to prošetřit, pošlou ti písemné vyjádření k tvé reklamaci. Uvidíš, sice bych moc nespoléhala v kladný výsledek, ale určitě bych je donutila, aby se tím zabývali. Není to rozhodně jejich první případ.
Zhruba před rokem jsem řešila něco podobného, ale byl to balík na SR. Změřila jsem si ho, zvážila a v kalkulátoru si vyjela, kolik mě bude stát. Bylo to něco přes dvě stovky. Šla jsem na poštu dopoledne před prací, ale u okýnka mi naúčtovali přes 300. Bránila jsem se, že tolik by to stát nemělo, že jsem si to hledala v kalkulátoru na jejich stránkách, nutila jsem ho, ať mi hledá levnější variantu, on, že tohle je nejlevnější. Po 10 minutách jsem to vzdala, tvořila se za mnou fronta, balík jsem poslat potřebovala, tak jsem ho poslala za cenu, kterou mi naúčtoval. Přišla jsem do práce, znovu si otevřela ty jejich stránky, vytiskla to, co mi vyjel kalkulátor a v nejbližší pauze jsem utíkala zpět na poštu za vedoucí. Ona přisvědčila, že balík se mohl poslat za ty 200, tak jsem řekla, že chci tu stovku navíc vrátit. Zavolala si kluka, který mě obsluhoval, on se začal vytáčet, že mi ten rozdíl bude muset dát ze svého. Nevím, kdo to nakonec platil, ale nechala jsem si to vrátit, byla to zakázka předem placená a být na zakázce 100Kč v mínusu, tak nemusím vůbec šít. Minulý týden mi pro změnu naúčtovali za službu, kterou nikdy neprovedli. Šlo o malou položku, tak to nebudu řešit, ale dokud si oni sami neudělají pořádek, budou na tom biti zákazníci.

crawler
18. júl 2014

@zuzkasim Dík za povzbuzení...mě to bylo včera tak trapné a jak říkáš, kdyby šlo o pár kaček, tak ani nebudu nic říkat...ale tady jde o víc jak 300kč, takže doklady mám oskenovaný a a budu to posílat..

blbovina
18. júl 2014

@evaon dakujeeem

blbovina
18. júl 2014

@argo1 dakujeeem

bury
18. júl 2014

@crawler - nedej se!!! určitě to hoň - nejsou to malý peníze a hlavně - jde o princip!!! 😉 musíme se prostě bránit, ať jde o cokoliv....
hele já teď posílala desetikilovej velkej balík - golfky a platila jsem 133 Kč, jako balík do ruky.

koki_melo
18. júl 2014

@crawler @zuzkasim Upřímně, já už po žádné zářivé kariéře netoužím, ale jestli by pro mne něco byla výzva, tak vzít si do parády procesy v ČP. Protože něco tak neefektivního se jen tak nevidí. A z toho samozřejmě pramení chyby a kvalita služeb. Ale tak ono je to zas moc pěkná trafika pro hromady kámošů, takže ten bordelismus má své důvody. Jinak nemá smysl se zlobit na přepážkové pracovníky, podle mě jejich motivace a zainteresovanost na zákazníkovi je mizivá. O platech ani nemluvím.

crawler
18. júl 2014

@bury
@koki_melo ještě že už se buduju konkurence...ale bohužel pro mě stále je dostupná jen čp - jinak bych už přesedlala jinam😝

caramilla
18. júl 2014

@zuzkasim no, právě ☹ ☹ ☹ ☹ A já hlavně nechápu důvod, proč to tak je, možná tam zkusím napsat...
@crawler 250 na SK, pokud to bylo do ČR, tak max 120.
@bury díky 😉
@petkasv podle mě to není barvama a gramáží, protože vím, že jsem měla jednu látku, která chlupatila šíleně a když jsem si tu stěžovala, tak někdo říkal, že má tu samou ale z předešlé várky a je to totální držák, tak mi to pak vysvětli ☹

caramilla
18. júl 2014

Dneska pro vás mám tak trochu DD, zas... druky, a to jsem si ještě napíchla palec a mám to zapínání od krve, fotky taky nic moc, není prostě teď dobrý světlo 😝

petkasv
18. júl 2014

@caramilla tak presne z tech kytek jsem vcera spodila tilko 😉

kachnator
18. júl 2014

Pro někoho DD, pro mě hotovej majstrštyk. Buvolí kompletek pro bratry.
Jinak co se týče kočárků všem děkuju za rady 😉 Kandidáti jsou teda gt3 a babyjogger summit. Až bude na krámě ten summit 2014 sjedu se na ně podívat v reálu. Zrovna dneska se paní v autobuse smála, jak malýmu čumí nohy z korbičky.

zuzkasim
18. júl 2014

@caramilla Ha ha, tak takhle se už v životě nevyprsím🙂 Kojení 2x denně mi z lentilek pod kobercem prsa neudělá.
Už dřív jsem se tě chtěla zeptat na druky... Moc se mi líbí od Prymu, ale jsou nekřesťansky drahé, nějak nenápadně zase poslední dobou zdražili. Babydruky od Rolandu mi až tak nevyhovují, jdou ztuha, pak je to o strach, aby se nevytrhly z látky. Na jiné jsem zatím nenarazila. Dáš tip, kde druky koupit? Nebo kdyby se jich třeba od Prymu dalo koupit nějaké větší výhodnější balení...

a_lexa
18. júl 2014

@crawler rozhodě to nenech jen tak!! A vzhledem k tomu, že nepomohlo ústní řešení, určitě podej písemnou reklamaci - a tím pádem ti musí zaslat písemné vyjádření. Adresovala bych ji přímo na sídlo České pošty + v kopii na vedení regionu + event. i na konkrétní poštu kde se ti to stalo. Na konci reklamace bych uvedla text "v kopii:" a uvedla adresy kam to posílám v kopii.
Já většinou posílám doporučeně na sídlo společnosti a kopie již obyčejně. Mám alespoň jistotu, že to nikam nezaštrachaj 😉.
Podle jejich ceníku stojí 303 Kč balík do ruky kolem 45-50Kg. A event. Expres balík do 15 kg. A 409,89 Kč stojí balík nadrozměr kolem 50-75Kg.

zuzkasim
18. júl 2014

@a_lexa Stačí poslat e-mailem🙂

caramilla
18. júl 2014

@kachnator Je to překrásné, to vůbec nepatří do DD 😉
@zuzkasim No, telepatie, zrovna v pátek jsem se snažila sehnat větší balení těch Prym, pán nevěděl, ptal se v Německu a zatím neodpověděl, tak se ještě koncem týdne připomenu, zda to jde. Jsou tak drahé, že i já, ač úzkostlivě nešetřím, radši dávám Rolandy. Ony když se dobře nacvaknout tak drží dobře, ale neprocvaknou tak moc a navíc se nacvakávají na ho... já zvažuju koupit lis a pitson na Rolandy alespoň na ty bodyna a kojotrika, tam fungují dobře, ale Prym jsou lepší, ale zase jsou větší a není to tak hezké 😀
Ad prsa - je to foceno s podprsenkou od VS add 2 cup, ale jinak nouzi o hmotu do výstřihu nemám a většinou teď v létě chodím úplně bez, protože mi to na kojení přijde prostě nejpohodlnější, navíc se hezky dělá mlíčko, když se ty "měchy" nemačkají a my máme mlíčka stále, stále, stále málo 😝 😀
@petkasv No neke, to je vtipné, já na něj střihla v pátek, ale ušila jsem ho až včera, tak to je vtipné 😀

kamishek
18. júl 2014

@zuzkasim @caramilla já před časem koupila tyhle - http://www.sici-centrum.cz/druk-jersey-baby-ni1... - akorát jsem ještě neměla čas a chuť je zkoušet do kleští... tak jestli se podaří, tak bych vám to mohla vyzkoušet dneska odpo... a jestli se nepodaří, tak až v neděli večer nebo v pondělí... kdybych se do pondělka večera neozvala s výsledkem, tak mě trochu nakopněte (svojí paměti už po zkušenostech říkám cedník 😝 )

a_lexa
18. júl 2014

@kachnator lebky jsou boží - krásné to máš. Já na ně zatím jen zálibně hledím, ale už mám představu co z nich. 🙂 Jinak čumějící nohy z korbičky znám. Prcek to dělal i když se do korbičky normálně vešel - vždyky se sedunul až dolů a hodil nohy nahoru, takže mu koukaly z kočárku. Na ty pohledy kolemjdoucích si dobře pamatuji a pak ty výbuchy smíchu když zjistili, že je prcek naraženej až dole. 😅

petkasv
18. júl 2014

@caramilla hele s tema patentkama to je husty ja vratila ke kladivu nevim jestli blba davka patentku nebo ale podovoleny mi psali nekolik mamin jsem z toho tak zoufala ze jsem chtela zacit sit na normalni knofle uz i s jirkou jsem to resila on vidi hlavni problem.v tom ze kladivem majznes presne kdez to kleste bez origos nastavce sklouznou a pak je to na hovno ja bych klidne nastavce koupila kdyby vedela ze do toho pujdou bezne dostupne patentky😉

kachnator
18. júl 2014

@a_lexa 😀 U nás to bohužel právě není, že by lezl dolů, ale holt už přerostl korbu 😉 Musí vydržet do konce měsíce, to maj naskladnit kočárky. Pak mu vyberu odpovídající sportovní vozidlo. Jinej hlubokej už prostě kupovat nechci.

caramilla
18. júl 2014

@kamishek wow, to vypada dobre! 😵

katka82
18. júl 2014

@caramilla krásný kojotrika 😵 😵 ta krajka je nádherná 😵
@kachnator krásný bratrský komplet 😉 taky je oblíkám do stejného 😀 mě se to strašně líbí 🙂
jinak pár počinků ze dnů bez dětí 😉 měla jsem toho naplánováno asi tak 3x tolik,ale pak jsem si řekla nač se dřít a tak se spíš flákám 😅 😀
ty šortky se zaoblenýma nohavicema jsem prostě taky musela zkusit a poprvé jsem lemovala na třetiny 😝 tak budou pro neteř spolu s těma šatičkama-ve tředu měla narozeniny 🙂 a pak šortky pro kluky jeden ujíždí na vesmíru a druhej na traktorech 😀 pak jedno pilotí tričko ke terému asi dodělám šotrky a bude to letní pyžámko 😉 no a pak majstrštyk-gatě z šedivého kordu aneboli ještěrčí kapsáče 😎 jj už jsem začla střihat velikost 122 a 104 😝 to pak těch látek ubejvá 😝 😝
no a na závěr jako třešnička na dortu-naložená višňovka 😎 ještě se bude holka slunit cca 3 týdny a pak ji můžu začít pít 😀

sinala
18. júl 2014

já cvakám málo, ale to kladivo u baby druků mi vůbec nevadí a zatím co mám, mí drží dobře. Teď jsem použila kleště na průchodky místo kladiva a tady jsem nadšená z kleští a hlavně je to rychlejší