Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@kachnator jj, dneska fakt dělají fakt malý korbičky. Prcek už se už pak cca kolem 7měsíce také nevešel a v 8m. šel do sporťáku. Moje máma z toho byla na mrtvici - páč dříve dělaly veliké korbičky a děti se vozily v hlubokáči víc jak rok. 😅 Tak hlavně dobře vyber a ať se prckovi v novém voze líbí 😉
bre odpoledne!
tak jsme dneska byli na kontrole s juniorem a ve trech tydnech a 3 dnech ma 4,8kg a 56cm.. uz se desim, kam to bude pokracovat.. 😝
a prihazuju vcerejsi dilka, mlade mi v tom hicu uslo odpoledne na 4 hodky a tak jsem toho patricne vyuzila. dneska nam natiraj okna, tak mam aspon duvod debordelizovat svuj sici kout, bo aby se dostali k oknu, musela jsem rozlozit a odstranit sici stul.. 😅
.. a na babydruky jsem si jeste netroufla.. 😀 ale koupene je uz vecnost mam 😉
@a_lexa díky moc, řešila jsem to i vedle a dospěly jsme ke stejnému závěru - poslat rovnou na centrálu...Tak Ted jen nevím, zda písemně doporučeně nebo emailem? Asi zkusím ten email a když nebude odezva, tak doporučkem... Jinak i podle track and trace kodu je to vedené jako doporučený balíček - váha 1,2kg a cena 368kč 😀 😀 😀
a monolog uzavřu dotazem: NECHCETE NĚCO U FARBENMIXU??? RESP. STŘIHY???Poprosila mě jedna nadšená maminka-švadlenka, tak bych ráda objednala, ale chtělo by to, aby se nás sešlo víc...nakupuju za VOC a o poštovné bysme se podělily😀 Pište kdyžtak do IP
@terezita v pohodě,myslím, že ta paní extra nechvátá - spíš bude vůbec šťastná,když to objednám, takže až přijedeš, tak mi jen naházej názvy střihů do IP. Stuhy bohužel jedině když vezmeš aspoň 8m bo já mám povinnost brát minimálně 10m - takže doma už mám 7kotoučků a to mi zatím stačí 😅
@argo1 tak jsem to našla 😉 tady v diskusi na straně 2401 😀 😀 ale nevím jestli je ještě budou mít 😕 http://www.patchworky.cz/index.php/ 😉
@crawler Len sa chcem opýtať, mail odo mňa si čítala - písala som niekedy minulý týždeň? Tiež som Ti písala kvôli tomu ribu z Mylly, ale asi som sa pozde spamätala.
@evaon Krásná sukně, sluší ti.
@katka82 Ty puntíkaté šatičky se mi líbí nejvíc!
@terezita Jsem si musela narolovat na tvoje děti, se mi zdálo, že máš přece Orlíka a ne Orlici🙂
Víte, jak jsem si stěžovala, že v Brně je to s látkama špatné... Tak dnes mi mamka ukázala jeden obchod s úplety, tahají převážně takové ty obyčejnější z Německa, což mi vůbec nevadí, cena příjemná, putníků a hvězdiček není nikdy dost, vzorovaných pár. No a v dalším obchodě jsem nechala tisícovku (za plátna). A to jsem šla původně pro metr šedé!
@zuzkasim prosim Ta, mozes napisat, kde v Brne je ten obchod s latkami? ... ja som tu dobry este nenasla 😖
@zuzkaanicka Jé, já myslela, že jsem tu z Brna sama🙂 Na plátna je výborné Ardeko, dole na Jánské, za obch. domem Centrum, mají tam i pár úpletů, ale opravdu jen pár. No a ten s úplety je na Josefské, když se jde od nádraží tak po pravé straně, kousek za Hudysportem (nebo nějakým sportem).
@zuzkasim zrovna dnes som bola v centre, skoda, ze si to nenapisala vcera 🙂 ... na Jozefskej asi viem, co myslis, ale tam som uz davno nebola, musim omrknut, to Ardeko som si doteraz nevsimla, pohladam. Mna celkom zaujal jeden metrovy textil v Zabinach (na rohu Puskinovej a Horovej, resp. Minskej), tam maju vela upletov, ale je to tam nejake neprehladne a zatial som vzdy mala malo casu, tak som tam vela neutratila 😖
@zuzkaanicka Včera jsem to ještě netušila🙂 Jo, na Horové mají většinou jen viskózu, na děti tam před rokem nebylo nic, od té doby jsem tam nebyla.

@katka82 počkej až budeš šít velikosti 170 a 158 😀 😀 😀