Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Holky hlásím návrat z tábora, byly jsme se s dětmi na pár dní podívat na náš bývalý tábor, bez kterého nemůžeme být 😀
Výtvory nádherné, utkvěla mi sukně od @caramilla - je nádherná!!! Taková by se mi taky líbila, ale asi na to nemám postavu...
@caramilla no ty vo.e, jsem se málem počůrala smíchy. 😀 😀 😀 Ti chlapi jsou všichni stejný. Mám naprosto stejné fotky svého chlapa z minulého týdne. A to jsou ty fotky za sebou v sérii snad 30ti fotek a všechny takovýhle škleby. By mě chlap zabil kdybych je sem dala. 😀 By mě zabil kdyby věděl že to sem i jen píšu 🤐 😅 .
@zuzkasim No, mě to překvapivě nevadí (mě je vedro tak jako tak, šátkem se to až tak nehorší). A to jsem dneska nosila v tomhle zeleném konopí, které je dost silné. Ale jinak volím hedvábí na vedra a v tom se ani moc nepotím,jen trochu na prsou a pod prsy. Kryštůfek mokrý byl, ale měl bodýčko z bavlny. Ideální do šátku je pro mě to tenulilinké merino ze ŠD.
Jo a dodávám teda, že máme starý barák, když se tu zatáhnou závěsy a nechá se luftovat do chotby, tak tu není až tak strašné vedro. Byla jsem se šátkem i nakoupit, ale až večer, tak to taky už nebylo 30🙂
@a_lexa 😀 Já svého manžela normálně vyfoceného snad ani nemám 😀 😀 😀 On takhle kazí každou fotku, na jednu stranu mi to je líto, ale na druhou stranu je to pak sranda. Já ho fotím s tím "tohle bude fotka na blog", takže on s tím počítá. Jsem mu říkala, že si má tu fotku dát jako profilovku na FB 😀
Ahoj, nestiham jednotlive chvalit vase vytvory, alespon "lajkuju", ale sijete neuveritelne....
Ja klasicky se svymi DD vytvory. Prvni cepice je Kacce velikanska, tak jsem zmensovala a druha je tak akorat na panenku 😎
Overalek do horka je sity od oka, ale sedi dobre. Jeste doplnim pokryvku hlavy, at to ladi.
Všechno máte moc krásné, radost pohledět!
Já stíhám jen lajkovat fotky... trička na léto doma rozdělaná, tak jsem zvědavá, zda je stihnu došít, dokud je hezky 😀
Ja ted uz dlouho nestiham moc cist ani sit. Tady aspon lajkuju, ale hodne stranek jsem vynechala tak se na me nezlobte, vsechny mate super vytvory. Mam doma uz nejakou dobu pandy od Lille, kamoscin syn bude mit z nich turky a taky se musim pustit do svych teplaku. Latku mam z Mtx. Mozna se do toho pustim v pristim tydnu,mladej je u babicky tak budu mit veget. Ted se jedu trosku dovolenkovat do Prahy a v utery pojedu domu.
Koukám, že nestíhačů je nás vic 🙂 To potěší 😀 Celý měsíc makáme na jezírku a zahradě a u stroje mi leží tři rozešitý trika.Dočítám a lajkuju před spaním na dobrou noc 😀
@caramilla sukně pro Jasmi je paradni, ale její reakci se vůbec nedivím. U nás by taky neprošla..... Je zkrátka malo růžová. U nás se to .netýká jen oblečení, ale i bot... Poslední perla byla....že šaty jsou krátké.... A to jsou do 3/4 lytek.... Tak uz nevadí jen nesprávna barva.... 😝 😝 No jo,no, jsou to malé dětí...
mých pár počinů 🙂
šátky k moři do vlasů
trička podle @koki_melo
kraťasy z nové rifloviny
tílka do současných veder
beruškové
s na @caramilla jsem si včera vzpomněla, jak je to nespravedlivé - beruškové šaty obyčejného střihu z látky za stovku, jejíž motiv hraničí s pyžamem a radost náramná! Mám pocit, že čím víc se z něčím šiju, tím míň se to majitelce líbí a naopak, rychlovka jí udělá radost 🙂
@caramilla super fotka manžela 🙂. A přesně Kryštůfkovy bodýčka mě inspirovaly k nesyslení tygrů na pozdější časy a střihnutí do nich a jsem nadšená!
@sufik1 jsi dobrá, já bych na ty kostýmy neměla trpělivost!
@ucitelka70 paráda, kopačáky jsou super!
@vondandy krásný overálek!
@kuna já zas slintám nad šatičkama. 😵 a koukám na lemování tílek, včera jsem zase zprovozňovala COL a už fakt dost. Tím, že se mi rozbil i rovnosteh, budu reklamovat dva stroje najednou, zítra budu volat a jsem zvědavá, co mi řeknou.
Nějaké zkušenosti s reklamací poštou??? JInak teda nepředpokládám, že by s nejsicistroje byl problém, ale přeci jen už nemám bedny od těch strojů, tak to budu muset nějak zabalit....
@sufik1 já jsem srab 😀 já si prostě radši stroje dovezu do servisu, vim, komu je dávám a vím, že já s ním cestou nikde nepraštila, to je moje poučení u reklamace OL, ale Peťa (car) mám pocit, že OL někam posílá 🙂 já si všechny stroje pořídila v obchodech kousek od nás (Veronicu v Mělníku, Janome ve Vrchlabí - cca do 70km) servis na OL mám 30km od baráku a je pro mě prostě jednodušší je tam dovést, ale to všechno se týká oprav, s reklamací asi bych jim zavolala abys věděla jestli na krabici a na jakém zabalení lpí a hlavně jestli jim ke každému stoji přiložit papír s tím co to dělá a nedělá 😉

@zuzkasim no, prave-na deti tam nebolo nic (aspon mne sa nic nepodarilo objavit a ako vidim, nie som sama), ale tiez som tam uz asi rok nebola.