Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Tak já vám sem taky něco přidám v něděli na rodinné oslavě jsem hadýrky nafotila, ale pan fotograf má spoustu času 😀 takže uvidíme kdy se dočkáme 😀 Tílka jsou super, dělají krásná prsa, když je někdo má, takže skončily u mojí mamky s tím že lístečkové bylo šito přímo pro ní, konstruované na ní a myslela jsem si jak si to ulehčím, tím že si teda ušiju kytičkové pro sebe a doplatila jsem na to, ač by se dalo říct,že jsme stejné, tak ona je o deset cm vyšší a mě tílko plandá v "rukávech" a prsa s podprsenkou musím hlídat aby neutíkala pryč 😀 prostě je výstřih moc velkej 😀 tričko s vodou je má velká alchymie 😀 ale je božské, už když jsem viděla lístečky věděla jsem že to je jako stvořené pro něj 😀 a šaty 😀 no poslední dobou si to co mě napadne kreslím a ty hle mě napadly, já vím, že jich je plný fler, ale právě proto jsou trochu jiné a jsou dokonalé, nic takového nemám a nejsem šatičkový typ ale něco co jen přes sebe přehodím a vypadám dobře potřebuju a tyhle jsou božský, už mám objednávku na další 😀
@zojec @papajka7 - @alenf má v ponuke za dobrú cenu http://www.webareal.sk/sof-te/Elasticka-teplako...
tak y vám sem lupnu sukni s příběhem, která vznikla úplně náhodou a teď je z ní hit. Šila jsem zákaznici celoriflovou balónovku a střihla jí z látky kterou jsem si nezměřila ,měla užší šíři a když jsem šla skládat protizáhyby ,tak jsem zjistila ,že to mám malé. 😠 😠 No náležitě jsem zanadávala a střihla jsem novou. Zůstalo mi zde torzo s kapsama a bylo mi to líto, tak jsem k ní lupla proužek a je dokonalá , dcera se do ní zamilovala 🙂 🙂 🙂 ,a hlavně jí k tomu ladí tričko a tenisky Convers co si přivezla s Egypta. No nejlepší věci vzniknou náhodou
@zabza40 sukně úža a postavička taky
@petkasv super projekty co je to za lístečky, ty nutně čebuju 😵
@caramilla tebe nekomentuju, ty máš všechno super.
a zítra si odvezou dva stroje ze tří do servisu. A víte co, jak nemám na čem šít, tak zatím co mláďata si dala dopolední chrupku, tak jsem se koukla na kus filmu a druhou půlku prospala taky. No proč já vlastně šiju, bylo to tááááááááááák příjemné
@petkasv ty lístečky žeru 😀 😵 😵 😵 To másš v kombinaci s tím míntem? Já si to objednala a doufám, že to k sobě bude ladit....tak snad 😉
S "vodou" jsem si taky hrála.... tak jedna maminovská 🙂 Dvě DD noční košilky....ač jednoduché, tak mě lemování celkem štvalo 😝, často mi nůž řízl, kde jsem nechtěla 😅 😅 Spodáry pro D, a zkouška ott.střihu nanečisto (motýlci). Šaty jsou větší a širší, ale D je už miluje 🙂 Saténové na svatbu mám skoro hotové, ale když jsem měla včera ten Dday, tak jsem si dolní lem nechala až na dnešek 😀 😀 😀 😀
@zabza40 tak ta sukně je perfektní, já si šila z džínoviny taky do nápletu, jen musím vychytat střih, nesedí to, jak by mělo 😉
@caramilla ta sukně je přímo famozní, musela s ní být pěkná piplačka, ale stojí za to...pěkně zkombinované barvičky 😉
@petkasv já si musím našít pro sebe taky víc triček a konečně mám víc volna....jen není doma žáden skvělý fotograf 😀 😀 😀
No tady je to dneska zase samá krása 😵 😵
@petkasv - moc pěkný... ty šaty jsou parádní, přesně jak píšeš - hodíš přes sebe a je to, jsou zajímavý, takže to prostě není jen bavlněný hadr 😉 a tílka jsou úžasný. nebyla bys ochotná podělit se o střih? samozřejmě za úplatu 😉
@zabza40 - sukně je parádní a dcérence to sekne 😉
Tak jsem prošvihla páteční DD, rozhodně to tam ale patří 😝. Konečně jsem se dostala k tolik plánovanému šití pro starší cácorku do školky... zatím první vlaštovky, dostávám se do toho pomalu a hlavně mě prcek moc nenechá 😖. Nějak se mi podařilo střihnout zadní díl u šatiček delší, tak jsem ho tak nechala, uvidíme, jak to bude vypadat oblečené. V nejhorším obroubím ještě jednou. A pak stále nejsem spokojená s pasem u těch legín, asi to chce prostě cvik. Do toho se mi krásně zablokoval krk, takže v noci jsem už tu zoufalá bolestí hledala polštářek s třešňovými peckami a od rána tu chodím v tom vedru v límci. Jdu vylosovat další látky, snad se mi podaří ještě dnes aspoň něco nastříhat... Omlouvám se, bojuju s nastavením barev, ty fotky jsou prostě divný... A taky jsem si musela znovu nainstalovat font, a nefunguje mi kurzíva, tak jsem musela trochu změnit vodoznak...

@zojec ja tiez som za hromadu ,potrebujem teplakovku 😅