icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

alenf
20. júl 2014

Ahojte dievčence,človek nie je týždeň doma a mám čo doháňať v čítaní a palčekovaní 🙂 !!!Všetky máte krásne veičky pošité,ja budem šiť až keď zvládnem poprať,popratať veci,pozavárať 😠 😠
@ucitelka70 už si stihla?🙂Dobre to vyzerá🙂

zojec
20. júl 2014

ja som mala vcera tiez nocnu, konecne som si k niecomu sadla.. .kamoske sa ma narodit babatko, este treba nabit patentky, to tak neznasam 😠 a vymyslam nejake sukne pre kamosky, akurat ma brzdi vyber latok, malo mam nasyslene 😖 baby slovenky, nechceme elasticku teplakovinu a nejake uplety? :D @ucitelka70 😝 😉
a chlap rano narychlo vybehol do lesa na par hribov 😀

zuzuliak1981
20. júl 2014

Ahojte. Šijete niektorá vložky do pop in new gen?

caramilla
20. júl 2014

@zojec wow! tady u nas v lese je to tak akorat na taborak, delas mi chute 😵

caramilla
20. júl 2014

@kuna s těma šatičkama je to přesný, no. Já jsem Jasmíně koupila na MMB za 20 Kč tričko oprané, široké, hnusné s aplikací motýla, aby měla do školky a na zničení a ona mi ho chce nosit furt, i do kostela, i ve vedru. A to je hnusné, fakt to nechápu, neni ani růžové, je zelené, ale zelená je asi jediná barva, co bere kromě růžové a fialové na milost 😝 Ale dneska teda měla smetanové šaty a strašně jí slušely. (Takhle jsme šli dnes do kostela🙂 Šátek + slunečník je mnohem lepší než kočár. Mám pocit, že jak já se potím a tím nás oba ochlazuju, tak to vedro snesl mnohem lépe než v kočáře, ani nebyl přehřátý... A Nelumbo teda do veder fakt super šátek.
@palosek 😀 S těma šatama je to vtipný. Ně dneska překvapila Jasmína, protože jsem jí dovolila si k těm smetanovým šatům vzít korálkové růžové boty od lelly kelly a ona si prosadila, že je nechce, že chce takové zlatohnědé botičky, obyčejné, s kytičkama, ale nic křiklavého. Tak jsem měla na chvíli záchvěv, že má vkus, protože se k šatům báječně hodily 😵

laeela
20. júl 2014

@caramilla moc vám to sluší, ale promiň, Jasmínce víc.
Co jsou to za šatičky, jestli se můžu optat? I když už vidím tu naší cácoru v tom na pastvinách. 😀
Já byla v největším vedru objet zvířata autem bez klimatizace, jsem spocená všude. Ale hodím rychlou vlažnou sprchu a bude dobře, naštěstí děti jsem nemusela brát sebou.
Manžel jezdí až do noci v traktoru bez klimatizace, tak si moc stěžovat tedy nemůžu. 🤐

caramilla
20. júl 2014

@sufik1 ja posilam stroje servisovat ČP běžně, ale v orig. krabicích... Posílám jako křehké.

caramilla
20. júl 2014

@laeela Jo jo, Jasmínce víc, i když má na sobě šaty pytlovitého střihu 😀 Šatičky jsou od Zary, byly na MMB asi za 120 Kč, což mi přišlo zadarmo, když nové stojí asi něco k tisícovce, jsou jak nové, fakt nádherné, lehoučké, slušivé a děsně jí sednou, jen jsem pak říkala tchýni, že byla dokonale vyladěná včetně sponek, bot, slunečníku, ale že jsem jí měla ještě najít korále a dát jí je na prsou do takového toho uzlíku, jak se to kdysi nosilo, byla by dokonalá. Plus ještě vyrobit čelenku přes čelo 😀 😀 😀
A ladil k ní i Kryštůfek, má na sobě overal z tenkého merina ze ŠD, které je přesně takhle smetanové, ale jemu to teda tak nesluší 😀 Pratetička mu dneska řekla "válečku" 😀
Fotka ze včera u bazénu🙂

caramilla
20. júl 2014

@laeela Jinak jste teda blázni, v tomhle vedru v traktoru, vůbec, ale vůbec nezávidím! 😝

anastazieb
20. júl 2014

@caramilla nádherné miminko 😉

katka82
20. júl 2014

@caramilla 😀 řekla bych že je to přesně zmenšená kopie tvého manžela 😉 😀

evaon
20. júl 2014

Dakujem spatne za pochvalu suknicky 🙂 Rovno som si ju na cyklovikend zbalila a bola som v campe za peknu 😀 😀

crawler
20. júl 2014

@kamishek
@daisyr
@koki_melo
@terezita
@macin73 Holky v pohodě, já nespěchám vůbec, paní taky ne, takže v klidu projděte co potřebujete a písněte - řekněme do pátku? A pokud budete pryč, tak počkáme klidně i dýl - stačí napsat😉

bury
20. júl 2014

@caramilla - opravdu zmenšenej manžel 😀 😉

kuna
20. júl 2014

@sufik1 já jsem kdysi reklamovala poštou u ráj šití a v pohodě, poslala jsem ho normálně, ale měla jsem origoš krabici včetně polystyrenů. Jinak lemování je klasika napůl a dvojjehla, jsem se s ní hezky skamarádila 🙂

@caramilla nádherné miminko! A slintám nad šatičkama Jasmínky, ty bych brala i pro sebe 🙂

snehovavlocka
20. júl 2014

@zojec @ucitelka70 keby bola hromadka, skuste do mna stuchnut, tiez by sa uz co-to zislo doplnit 😝

koki_melo
20. júl 2014

@zojec houby čebujůůů, uděláme hromádku??? 😀 Krásné šití!!

koki_melo
20. júl 2014

Moje podzimní ochutnávka (pravda, v letních kraťasech). Z kombinace látek na tričku mám upřímnou radost!
Na vestičce ujely proužky, ale ještě to poladím 😉 .
A jedna Saudkovská .

anastazieb
20. júl 2014

@koki_melo krásné!!! z čeho je ta vesta?

caramilla
20. júl 2014

@katka82 ; @bury No, na té fotce to tak možná i vypadá, ale jinak mi přijde, že je podobný mě, ale možná se tam jen vidím, protože chci 😀
@kuna shoď záclonu a máš to hned, střih je totál jednoduchý, asi je ještě vyfotím nějak tak, aby byly vidět, jsou fakt jednoduché, Je to jen pytel, rukávky a dole kanýr + teda pod záclonou tílko z bavlny, aby nebylo vidět všechno 😀
@koki_melo tričko krásné a ta ČB fotka je krásná! Taková harmonie mezi sestřičkama 😀 😀 😀

koki_melo
20. júl 2014

@caramilla šatky Míny jsou fakt parádní! A K. je celej taťulda, soráč 😝. Jo a harmonie mezi sestrami...si nepřej vědět, jak pokračovala.

@anastazieb počesaná teplákovina, výborná!

zojec
20. júl 2014

@koki_melo no veru zislo by sa este aspon 5x tolko.. dnes to na slnku skoro uschlo a ostalo toho tak za 2 hrste .. neviem ci do kapustnice na vianoce bude 😀

caramilla
20. júl 2014

@koki_melo no, právě bych to nějak tak čekala 😀 😀 😀

jieff
20. júl 2014

na chvilku se tu stavím abych mohla pochválit tu hromadu krásy co jste přidaly. Nejvíc se mi ale líbí tričko s krajkou od @caramilla! To se ti ohromně povedlo. A moc sluší. Mám taky kdesi schovanou krajku, je tedy podstatně mladší, páč jsem jí háčkovala já někdy ve čtrnácti, ale možná, že jí taky na něco přišiju, jen na triko ne, to by mi u mm neprošlo 😉

caramilla
20. júl 2014

našla jsem fotku mého muže cca v tomhle věku a podobnost tam určitě je, ale naživo je Kryštof celá moje máma křížená se mnou (já jsem podobná do táty). Má mojí bradu a tváře i nos. Jediné, co nevíme, po kom má jsou oči. To jsem se zatím podle fotek nedopátrala... Ještě vám pak oscanuju mou fotku, když jsem byla miminko 😀

caramilla
20. júl 2014

@jieff na základě mé tvorby mi ještě pratetička prohrabala půdu a nějaké další krajky mi našla 😀

koki_melo
20. júl 2014

@caramilla tak pak seš křížená s manželem 😝

caramilla
20. júl 2014

@koki_melo no, on asi bude křížený manžel se mnou, proto tam jsme vidět oba. Jen jemu je podobný hlavně tou pleškou, to já nemůžu teď v dospělosti konkurovat 😀 😀 😀 I když Manžel říká, že mu vůbec podobný není, ale tchýně zase říká, že jo, no vyznej se v tom 😀

koki_melo
20. júl 2014

@caramilla Hlavně ta mimina vypadají každý týden jinak.
Teď jsme K. zakryla tu pleš pro lepší inspiraci a zas mi tam haprují tvoje prsa, který on nemá...fakt těžký...😀 😀 😀

mitape
20. júl 2014

Pridávam pár kuskov odo mňa aby to nevyzeralo , že nič nerobím 😀
Okrem šitia hlavne zavaranie ( nepatrná časť ) a doma prazdniňujúce deti hotová pohroma 😀