icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kuna
22. júl 2014

@petkasv krasny, jak mas ty kalhoty v pase? Ty se mi libi.

vondandy
22. júl 2014

@crawler , ja si neklouzave materialy, jako pul nebo kocarkovinu mydlim tekutym mydlem pred patkou a obycejna patka sije jako blesk 😉

petkasv
22. júl 2014

@kuna díky kalhoty nejsou moje, jsou z Litexu 😉

bury
22. júl 2014

@maroubrabeach - buď v klidu, já taky nestíhám šít 😝 tak nějak to šlo do cca 11 měsíců toho mladšího. teď to fakt nejde. vyklubal se z něj kaskadér a sebedestruktér a jak píšeš, jen hlídám a likviduju škody. peru, vařím, peču, občas něco na zahradě. ale je pravda, že jsme prakticky celé odpoledne až do večera venku - takže dopoledne domácnost, odpoledne venku a večer padnu a spím 😀 a nedovedu si představit šít večer. máme blbě uspořádaný domek a budila bych asi děti 😝

bury
22. júl 2014

@petkasv - šaty jsou fakt super 😉

katka82
22. júl 2014

@petkasv prostě nádhera 😵 na tričko s vodou si taky brousím zuby 😉 ale nevím jestli se pochlapím 😀 😀

petkasv
22. júl 2014

@katka82 tak ono není nijak těžké, ale já se ho bála, a vodu mám stejně malou, návodů na něj je na netu hafo, ale musí se to fakt vyzkoušet 😀

petkasv
22. júl 2014

@alenf spodek je PD rovně, a ZD je do kulata a sukýnka je celá mírně do A s tím pruhem přes zadem jsem tu laborovala asi 3hodiny 😀 pak jsem zapojila i Jirku a myslím, že nám oboum to dalo pěkně zabrat 😀

zojec
22. júl 2014

@maroubrabeach neboj, nestresuj, tiez som mala obdobie ze som stroj aj pol roka nevidela :( teraz sijem vacsinou ked miso spi, alebo v noci.. sadnem okolo 9,30 a do tej polnoci 🙂 ale musi byt hlavne chut. vela krat mi pomoze aj mm ked pride z roboty a vezme deti.. ale co najviac pomohlo bola skolka 😉 hlavne teda ja som vyrelaxovala a vratila sa chut k sitiu :D to poznas, ked je chut, cas sa vzdy najde (na cokolvek :D ) minule leto som teda neusila absolutne nic.. vtedy som toho uz naozaj mala plnu trubku..

@petkasv saty su krasne a ta postavicka do nich.. juuuj , zavidim 😉

alenf
22. júl 2014

@petkasv super nápad,krásne to oživí celé šaty 🙂

snowwitch
22. júl 2014

@petkasv Ty šaty ti úžasně sluší 😉

alenf
22. júl 2014

@anastazieb tak mi porad kde a ake patenty mam kupit aby som nepotrebovala klieste(lebo ich nemam).Patenty by som chcela aj s hlavickou a aj také čo sa dávaju na plece trička či bodičká.

olivka84
22. júl 2014

@maroubrabeach ja tiez nestiham sit. mam doma takeho maleho zlobra ze sa nemozem ani otocit aby nieco nevyviedol. a kebyze s apred nim posadim k stroju tak okamzite je pri mne a uz toci kolieskami a steluje 😠 posledne co som sila boli kraje na zaclonach pre kamosku 3 zaclony a sila som to dva tyzdne.

katka82
22. júl 2014

@petkasv a myslíš že bys mi sem,prosím,prosím,smutně koukám,mohla hodit nějaký návod 😉 😀

caramilla
22. júl 2014

Tak konečně, pro mě dneska DD na focení, sukni jsem fotila 1,5 hodiny a je z toho jedna fakt dobrá fotka 😝 Hodinu mi trvalo, než jsem přišla na to, že na mém portrétním objektivu nejde zaostřit s polarizátorem. Neví někdo, proč??? @macin73

Na poslední fotce mína říká "vyfotíme, jak dělám baletku, jo?" 😀

katka82
22. júl 2014

@caramilla šmankote ty jsi fakt cvok 😀 😀 sukně je nádherná 😵 a baletní póza super 😀

petkasv
22. júl 2014

@caramilla čučela jsem na fleru, hustá, si fakt blázen 😉
@katka82 zadej si do googlu cowl neckline 😉

caramilla
22. júl 2014

@katka82 rozcuchaná, vyplazený jazyk a crocsy 😀 😀 😀

caramilla
22. júl 2014

@petkasv dyť jsem jí tam dala teď 😕 😕 😕 Jak jsi na ní tak hned přišla? 😝

anastazieb
22. júl 2014

@caramilla nádherná jako vždy. Fakt ty barvy jsou úžasný 😉

anastazieb
22. júl 2014

@alenf tak to potom musí být kovové patentky, baby druky. Dělají se s plnou hlavičkou i jen s kroužkem, chromové nebo i barevné. V každém balení je sada na nabíjení pomocí kladiva. Ale ke přesně v SR, to nevím, ale měli by to mít v každé galanterii.

petkasv
22. júl 2014

@caramilla já tam taky dávala teď zboží, takže na mě vypadla 😝

katka82
22. júl 2014

@petkasv dííííky 🙂 až mládě usne tak pohledám 🙂
@caramilla jj přesně tak 😀

katka82
22. júl 2014

Tak už jsme něco pohledala 😉 takže pokud by to chtěl taky někdo zkusit tak tady je pár odkazů:
http://www.pinterest.com/tumblingteddie/cowl-ne...
http://www.craftsy.com/blog/2014/02/how-to-make...
a http://www.threadsmagazine.com/item/33848/how-t... 😉

sinala
22. júl 2014

@katka82 děkuji 😀

katka82
22. júl 2014

@sinala rádo se stalo 😉

koki_melo
22. júl 2014

@caramilla sukně nádherná, my dneska taky fotily balet 😀

evaon
22. júl 2014

@caramilla
Vsetky suknicky su uzasne 😵 😵 😵
A jasminkina je TOP!!!

argo1
22. júl 2014

@caramilla Me napada jedine, ty se na materske s dvema detmi fakt nudis! 😀 😀 😀 Sukne super!

argo1
22. júl 2014

A jeste dotaz, protoze tady se vi vsechno. Mate zkusennosti s vestavnymi spotrebici Whirlpool? Konkretne lednice a mycka? Mate nekdo, jak jste spokojeny? Vybiram do kuchyne a prijde, ze alespon podle specifikaci od vyrobce to je dobry pomer cena/vykon.