icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

argo1
22. júl 2014

@maroubrabeach Ja byt tebou, tak se tim vubec nestresuju. Kombinace aktivni nechodici a zarlici ci vzdorovite dite, nepritomnost babicek a zakladni pece o domacnost je podle me dostatecna na to, aby byl clovek vecer uplne KO. Aspon ja to tak mam a to vubec nejsem chorobne poradkumilovna a deti nejsou hyperaktivni. Siju jen, kdyz je chut i cas, a to se vyskytuje zridkakdy 😎 Tak se tu aspon chodit kochat, inspirovat a radit se zkusenejsimi 😎

caramilla
22. júl 2014

@argo1 ja si hrozne uzivam toho, ze nemam zakazky a muzu si sit to, co me ten den rano napadne🙂

olivka84
22. júl 2014

@argo1 my sme mali whirpool bola fajn ale teraz mame bosh chladnicku a je uzasna.k tej whirp.nasa konkretne sa nekazila ale vidiet ze tie materiali hlavne plastove su menej kvalitne.

anastazieb
22. júl 2014

Taky bych potřebovala nějaké tipy na lednice, budeme brzy potřebovat...

argo1
22. júl 2014

@caramilla 😵 Zavidim 😵 v dobrem 😉 Ze umis tak krasne sit a ze mas takove napady 😵

argo1
22. júl 2014

@olivka84 Diky za zkusenost. me jde hlavne o tu funkcnost.
@anastazieb Elektrolux, Bosh, whirlpool, miele jsou v testech dobre. Jen cenove se dost lisi. Jeste pokukuju po znacce Hotpoint-Ariston, levna a v testech neni spatna.

caramilla
22. júl 2014

@argo1 Díky, denně za to děkuji Bohu, vůbec nevím, po kom jsem tohle vzala, ale určitě to byl dárek od Něj a jsem strašně ráda, že jsem ho objevila a mj. díky téhle diskusi před 3 lety 😵

caramilla
22. júl 2014

Ledničku my máme americkou dvoudveřovou Daewoo a je úplně skvělá. Zatím bez poruchy už asi 7 let. Dělá ledíky, je velikánská, prostorná, hodně přehledná, skvěle se udržuje. Já jsem ji tenkrát kupovala jako zbytečnost, kterou si strašně přál mít můj manžel a fakt nelituju. Jen je třeba na ní mít víc prostoru jak na klasiku 😝

olivka84
22. júl 2014

@argo1 kamoska ma hot point a chvali si aj pracku od nich uz kupila

sislik2010
22. júl 2014

@argo1
Tchyně má od whirpoolu vsechno. Ledničku, sporák, troubu - spokojenost a myčka taky spokojenost ( ale už tam byl dvakrát opravař - má me je už 8 let) . Má i pračku, ale tam moc spokojená není - ze to špatně pere, zapírá bílou. Myčku máme i my a naprosta spokojenost - myje furt a jen občas vyčistím filtr.

macin73
22. júl 2014

@argo1 měla jsem Whirpool klasickou lednici a už bych do ní nešla... třeba blbost, ale zespoda dveří nebyl pořádně zadělaný otvor, kterým ty dveře plnily, prostě nic moc kvalita... 😖 (ale už je to asi 15 let)

macin73
22. júl 2014

@caramilla hele netuším, slyším poprvé, že by filtr tohle dělal... vyzrála jsi na to?

kusepa
22. júl 2014

@agro1 My máme od Whirpoolu všechno krom ledničky a nic moc, Vybrala bych si lepší, ale je to možná typem spotřebičů, kdybychom nekupovali spolu s kuchyni a mohli si vybrat svoje spotřebiče, rozhodně bych se nejdřív koukla na parametry, funkce a tak. Takhle máme co bylo v "akci" s kuchyňskou linkou a moc spokojená nejsem, když vím, jaké funkce a parametry mají jiné spotřebiče.

a_lexa
22. júl 2014

@argo1 mám Ariston ledničku a NIKDY VÍCE. Plastové díly se dost lámou. Takže skleněná polička má plastové strany - 2x ruplé 😠 , plasový zasouvací košík - 2x ruplé 😠 , poličky do dveří 1x ruplé 😠 . A dost špatně se dají sehnat náhradní. ☹

zuzu_epona
22. júl 2014

Mám veľkú radosť - v novembri budem mať okrúhle narodky, tak sa mi celá rodina poskladá na tretí stroj. Lenže som si ho kúpila už teraz, pretože v novembri už budem mať veľké brucho, tak nech ho dovtedy ešte využijem. Dúfam, že sa na ňom naučím rýchlo šiť a že budeme kamoši 🙂

zuzu_epona
22. júl 2014

A hneď mám otázku na majiteľky COL - úplety šijete rovnakými stretch ihlami, čo idú aj do OL/rovnostehu alebo ste nechali tie ihly, čo sú tam pôvodne?

caramilla
22. júl 2014

@macin73 ne, sundala jsem filtr a vyfotila 2 ostré fotky a šla k ječícímu kryštůfkovi a foťák bych nejradši vyhodila na kompost 😀 😀 😀 😀 Já jsem normálně dneska už i po té hodině a půl brečela!

argo1
22. júl 2014

@olivka84
@kusepa
@macin73
@sislik2010 Holky, diky za postrehy a zkusenosti. 🙂 Na ty Whirlpool ctu same rozporuplne nazory, bud hodne dobry, nebo hodne blby.... To je pech, kdyz chce clovek za malo penez hodne muziky 😀 Vestavna lednicka kolem 10tis asi nejde sehnat kvalitni, s nizkou spotrebou ... 😝

Budu rada za dalsi nazory....

palosek
22. júl 2014

@caramilla týjo...to je barev 😀 😀 😀 Ale krásné 😵 😵 😵 Koukám, že Jasmí neprotestovala proti své sukýnce, když ji á na sobě 😀 😀 😀
Ad. Crocsy: chá, včera jsem došila D šaty na svatbu a šli jsme ven udělat pár výcvaků 😀 😀 😀 v crocsech...ale nebylo to plánované...měla si obout "botičky" 😀 😀 😀 😀 v noci jsem došila bolerko a dnes dopol. taštičku 😀 😀 😀 😀

adka_pajerska
22. júl 2014

žienky prosim Vas nejaky strih na detske tricko???Prosim a nohavice

koki_melo
22. júl 2014

Dávat sem po Car sukních tuhle chudinku je sebemrskačství...legosukně.

zojec
22. júl 2014

@argo1 ked sme kupovali spotrebice my (cca 7rokov dozadu) tak dost ficali bosh 🙂 vsade ich dost chvalili tak som sa nechala ukecat a kupila varnu dosku, ruru a digestor.. vsetko ok, az na ten digestor, nie je tam dobre vymyslene osvetlenie, stale vypadava ziarovka, podla mna skratuje z tych par od spodu.. chladnicku sme dostali siemens, tiez spoko a na umyvacku vela penazi neostalo, tak mame baumatic... v UK dost oblubena znacka. musim povedat, ze slape ako hodinky 😉 pracku mame whirpool, uz na nej odisli loziska, cerpadlo , ale perie ako tak.. cize whirpool by som uz asi nechcela.. len mam taky osobny pocit, ze do vsetkych znaciek montuju "kurvitka" aby sme furt nove kupovali... 😠

olivka84
22. júl 2014

@zuzu_epona jej gratulujem aj k novemu stroju ale hlavne k babatku nech sa ti dobre tehulkuje a nech ste hlavne obaja zdravy

ucitelka70
22. júl 2014

@zuzu_epona v prvom rade gratulujem k tehu.......

a strojový park je úžasný

koki_melo
22. júl 2014

@adka_pajerska mrkni sem http://www.pattistudio.cz/pattistudio/eshop/2-1..., stačí jedno číslo, je tam všehochuť střihů, které využiješ skoro celý rok.

terezita
22. júl 2014

@argo1 my máme ted novou lednicku z ikea a je to whirlpoolka,předtím jsme měli boschku. A boschka byla teda a dost lepší. My měnili holt za vetsi lednici a měli jsme ji v akci za 6 litru místo 13, těch 13 bych za ni fakt nedala. Ve srovnání s boschkou je desne forova a i hlucnejsi.

terezita
22. júl 2014

@caramilla naadhera!!!😍

bury
22. júl 2014

@argo1 - my rekonstruujeme dům, takže komplet nová kuchyň a můžu ti říct, že spotřebiče byl masakr 😀 😀 kdybych si vybírala nový auto, tak je to snad lehčí... Lednici mám Liebherr a jsem moc spokojená - poputuje s náma i do novýho. Myčku mám teď Bosch, stejně tak pračku a sušičku a taky jsem spokojená. A po velkém vybírání jsme do nového vybrali Siemens (myčka, trouba, indukce). Až budeme kupovat novou ledničku - chceme časem velkou, s ledovačem apod. tak nejspíš zase Liebherr a nebo Siemens.

petkasv
22. júl 2014

@zuzu_epona teda velká gratulace k bříšku i ke stroji, úžasné 😉 jehly mám všude stejné 🙂

mychaella
22. júl 2014

Ahojte, mam dvojmo najnovsie ottobre detske. ak by ste niektora chceli tak 10e plus posta.