icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

koki_melo
22. júl 2014

@katka82 To víííííš, flízovestičkáři mají dneska čestná místa na titulní stránce 😀.

zojec
22. júl 2014

tak vytapetujem trochu... sukne pre kamosky, fotene samospustou pred hodkou po burke, cely den prsalo, fotky neupravene, nechcelo sa mi s tym velmi zabavat... hlasim, ze som minula skoro vsteku teplakovinu 😖
@caramilla, kym natahuje fotky, pozeram na tie tvoje sukne a su naozaj prenadherneeee . 😀 😉 latka, fotka, modelka, aj model v satke.. hned by som taku suknu brala 😉

kamishek
22. júl 2014

@caramilla no ty vado, ta sukně je bomba 😵 😵 😵 😵 😵 kam ty na ty nápady chodíš... jsi fakt dobrá a superoriginální 😵
ještě že jsem teď v šicím útlumu a chodím se sem jen dívat, jak vy ostatní makáte, jinak bych asi musela začít vymýšlet, jak si takovou sukni ušít... a to prosím pěkně dlouhé sukně nenosím, bo mám pocit, že mi moc nesluší... a stejně je nemám kam nosit 😅

kamishek
22. júl 2014

@zojec a ty tvoje sukně jsou taky moc pěkné - hlavně ty punťaté 😵

ucitelka70
22. júl 2014

@zojec perfektné súpravičky, a ty si fakt pocvičila na sebe, postavička super, ako poctivo si cvičila?

zabza40
22. júl 2014

Holky stránka 3000!!!! Něco do přejte a pak si to splňte 🙂 🙂 🙂

caramilla
22. júl 2014

@zojec Sukně super a ten výhled, nádhera! 😵

bury
22. júl 2014

@zojec - neříkej mi, že máš takovej výhled ze zahrady??? to je krása 😉 😵 to je pak jasný, že šiješ hezký sukýnky 😉

caramilla
22. júl 2014

@petkasv no, zatim jsem si ji dala sama sobe do rezervace, si myslim, ze ta duha k ni pujde super. Odstrizky uz nemam tak hezke jako jsou tady, uz by to nebylo tak pestre 😝 Ale duha k ni asi pujde, no, ale ja mam jeste v hlave tech sukni si 10 a nemuzu si je nechat vsechny 😀 😀 😀
@katka82 Manžel čuměl jak puk, když jsem mu řekla, že včera jsem kanýrovku ušila, dneska jsem ji nafotila a odpoledne se hned prodala, resp. čuměl za jakou cenu 😝 S tou modelkou díky. Je to můj cíl, abych si svoje věci ve velkém procentu uměla dobře sama nafotit na sobě, je to praktičtější, ale určitě s Pavlou nekončím, třeba leginy kdybych fotila, tak bych z toho akorát měla pak záchvat smíchu 😀
@macin73 Ještě bude jedna modrá jako tmavší modrá, nebude tyrkysová a ta bude delší. Jako bude ti podle mě nad kotníky. Já mám 173 a musím ten lem v pase mít hodně na bokách, aby mi byla dobře.
@macin73 Jinak jsem ještě zkoušela ten polarizák a fakt to nefunguje, ani na 85 mm ani na 100mm, na seťáku mám jiný a ten je OK. Manžel říkal, jestli není upatlaný a je OK. Tak fakt nechápu. Použávala jsem ho kdysi na seťáku a tam fotil dobře, ale už jsem ho dlouho nepoužívala, mám už jiný seťák. Tak ještě přemýšlím, že bych si nechala od manžela přivést svůj starý seťák, co ho má v práci, třeba je chyba někde v tom polarizáku, že se "rozbil" je to možný???

macin73
22. júl 2014

@caramilla to se mi nezdá... zkus hodit dotaz do nějakého foto fóra...

caramilla
22. júl 2014

@macin73 tak jsem vygooglila, že to je problém levného polarizáku, což je můj případ http://www.megapixel.cz/polarisation-filter a na krátkém ohnisku to třeba není vidět, ale na dlouhém to pak je znát. Takže koupit dražší a to jsem zase u toho, jakou značku 😝 Ale koupit asi budu muset, protože když chci fotit při slunci na clonu 1.8, tak je jaksi čas 1/8000 málo😀

sinala
22. júl 2014

@zojec super sukně, ty jsou z té elast. teplákoviny z batani?

anastazieb
22. júl 2014

Jupíí stránka 3000! @caramilla sukně opět nádherná... a to oranžovou nemám ráda 😉 a tenhle hnědý šátek se k ní nehodí?

caramilla
22. júl 2014

@anastazieb jojo, ten je k ní úplně super, ale zas tak moc ho nenosím, on má ty konce hodně moc zkosené a mě se to jednak nelíbí a jednak tak tak vyjdou do toho uzle a ten uzel už dělám na tom zkosení a mě to vadí 😝 Ale dneska jsem si ho navázala a zase jsem ochala, jak je krásný 😀

anfei
22. júl 2014

@caramilla Ty jsi neskutečná 😵 😵 😵 Tvůj dar je ohromující a inspirující, děkuji, úžasné. Škoda, že mám jen něco málo přes 160cm 😀 , jinak bych ji brala.

sufik1
22. júl 2014

@caramilla tak sukně zatím to nejlepší, co jsem od tebe viděla. To i já bych si jí hned navlíkla a to je co říct.

když jsme u těch přání na 3000 stránce, dneska jsem odeslala svůj zánovní COL do servisu, tak tfuj tfuj aby konečně šil jako ďas

zojec
22. júl 2014

@ucitelka70 no dakujem, este je co doladovat :D cvicim tak v narazoch, 3mesiace cvicim a potom mam aj mesiac pauzu ako napr. teraz.. neda sa aj cvicit, aj sit, aj zavarat aj zahrada aj deti :D :D ale vycitky mam kazdy den ked neposkackam :(
@bury ano vyhlad je zo zahrady.. je to asi 5metrov od domu :D
@sinala fu.. tak to uz netusim, asi je to batani :D to som tam uz mala celkom dlho nasyslene.. 😉

caramilla
22. júl 2014

@sufik1 ó, díky, taková pochvala od tebe, to je velké ocenění 😀

caramilla
22. júl 2014

A přání? Ostré jehly, pevné nitě, pevné nervy, kopu trpělivosti, polibek od múzy a dobré světlo? Není to moc na 3000. stránku? 😀 A tak ještě přihazuju trpělivé manžely😀

palosek
22. júl 2014

@zojec Tak ta první sukně je skvostná, to bych poradila nosit aj ja 😉 Parádní 😵 😵 😵

zojec
22. júl 2014

@caramilla mam v zivej pamati stranku 1000 :D inak to v priemere vychadza 1000 stran na rok :D 😉

bury
22. júl 2014

@caramilla - zapomněla jsi něco o čase - myslím tím volném čase na šití 😉 Jinak dobrý.... až na ty manžely - to se mě netýká, ten můj není skoro doma 😝 🙂

macin73
22. júl 2014

Já bych si přála ještě lepší time management 😉

papajka7
22. júl 2014

@zojec sukne su eno nuno 😵 ,aj mne sa paci ta prva 😵 ,ty panecku mas super figuru 😉 ,som ta uz asi davno nevidela

papajka7
22. júl 2014

ja si sijem teplakovku,dnes bolo chladno a ja som behala po vonku v manzelovej,pretoze ziadnu na zips nemam 😝 ,ma to dozralo a hned som na jednu strihla,uz ju dokoncujem ,je len uplne obyco bez aplikacii z najlacnejsej teplakoviny co bola doma 😅 ,no ale sa teism s nej .

koki_melo
22. júl 2014

A ja si preju, at se tu ve zdravi za rok zas sejdeme! A teda by se mi jeste COL hodil 😀

palosek
22. júl 2014

@koki_melo prodáš pár kousků na Fléru a bude, ne? 😀 😀 😀 😀

papajka7
22. júl 2014

ja si zase prajem podokoncovat roky zacate veci 😝 😀 ,no aj COL je moj sen 😅

zojec
22. júl 2014

@papajka7 no veru davno sme sa nevideli 🙂 a na tu prvu suknu som si dokonca aj strih urobila 😀 😉 tiez sa mi asi najviac paci, ale teda vydumat ako tie odstrizky poukladat mi trvalo asi 5x dlhsie ako samotne sitie 😉 este mam v hlave nejake, ale po 3nocnych sa mi popravde uz dnes vobec nic nechce.. som si dnes vzala priklad od @sufik1 a poobede ked miso spal som sa zvalila pred telku a pustila film :D :D B. isla 1x na na prazdniny k svokrovcom, tak mam casu a casu 😀 za to taka produktivita

zojec
22. júl 2014

@koki_melo COL by som veru ani ja nevyhodila, aspon by som nemala taky vlnkaty spodok na sukniach :D uz vidim ako sa tu o 100stran rozbehne COL mania :D :D som zvedava co bude dalsi must have kusok tejto diskusie 😀 😀 pred 4mi rokmi som bola aka spokojna s maminym brotherom 😉