Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Inak baby SK, budem objednavat soft a colar, posielal som mail, ale mozno som niekoho zabudla, tak pripadne piste IP.
@macin73 ďakujem 🙂 tak tú latku som zrovna nevyrábala ja, dostala som ju od svokry, ona to mala ako záves😀 Ešte mám z nej kalhoty, mám v albume. Tiež by som rada také látky vyrábla, ale zatial som sa k tomu neodhodlala, snáď časom... Inak tie sukničky sú úplne jednoduché. Vystrihneš si obdĺžnik požadovaných rozmerov, na hornom okraji zašiješ tunel na klasickú gumu a potom žabičkuješ v niekoľkých radoch s pružnou spodnou niťou. Potom už len zašiješ bočný šev a spodný lem.
@petkasv Inak, tu https://www.modrykonik.sk/forum/zakladna-vybavicka/sijeme-latkove-plienky-vlozky-vlniaky-bio-oblecko-ako-sa-vam-dari/ sú holky rozkošné 🙂 A odkial je máš chevronový úplet, to je z nejakej hromady čo som prešvihla? Mne sa ten cik-cak vzor nejak zapáčil...
@koki_melo Moc krásný střih a krásně ušité. Pro mě je dospělácké šití dalšínedosažitelný level, takže smekám 😀
Holky nechystá se někdo objednávat Lille? Se mi líbí http://www.minimenschundco.com/epages/62615212...., tak když nešiju, tak alespoň syslit 😉
@caramilla dík, neviem ktoré myslíš, či tie s duhou a vílou na staršej alebo tie so žížalkou na mladšej, ale obe sú Maximo a holky ich majú moc radi, Eliška by v nich chodila stále, aj keď u nás extrémne málo prší (až na výnimočné lejaky samozrejme) A ešte máme k nim aj doladený dáždnik 😀
@zuzu_epona gratulace veliká!k miminku i COL 😵! a k dotazu -já si tam dala hned jehly acra s kulatou špičkou - prostě záleží, co šiješ,ale ty co tam jsou vložené jsou standart, takže minimálně,když šiješ úplety tak přehoď na nižší strečové😉
@crawler Ďakujem za radu, ihly teda vymením, len ma trošku pomýlilo, že priamo na stroji píšu, že tam idú ihly 80, 90. TIe strečové mám 75, preto som sa pýtala, ale myslím, že to nebude vadiť.

@papajka7
Tan stan mi az neskor docvakol 😀