icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

katkaela
23. júl 2014

@caramilla ja som kupovala práve nedávno na marandy tečka cezet (snád mi to tu nezmažú ako nepovolenú reklamu 😒 ), a aj ten dáždnik k nim tam mali.

caramilla
23. júl 2014

@katkaela diky moc! 😉 júuuuuuuuuuuuuuu, teď už jen vybrat které, které které???😀

crawler
23. júl 2014

@snehovavlocka ách...ten puntíček je krásný a něžný 😵
@koki_melo paráda!
@katkaela všechno krásné a hlavně ty chevron sukýnky😵jak jsi to tiskla? - je to úplně dokonalé!jsi strašně šikovná 😵

crawler
23. júl 2014

jo, to jo,dle návodu by tam měly být ty s označením ELx od smetchz a taky jsem si je ke stroji přihodila, ale na merino jsem chtěla ty s kulatou a šije pěkně-provazuje to naprosto bez problému, tak je za jiné ani neměním😉

martinkah
24. júl 2014

Ahojte dievčatá, mám otázku pre tie, čo majú doma školákov - aké nohavice nosia na jeseň, v zime do školy? Chalani do škôlky nosili od jesene do jari softshellové, vo vnútri ich vymenili za tepláky, starší pôjde do školy a rozmýšľam, či vôbec využijeme softshellové, keďže na vyučovaní mu v nich bude teplo a deti sa po príchode do školy asi neprezliekajú, to by bol za exota, keby z aktovky vytiahol rifle a prezliekol si ich 😀 a ísť ráno v čľapkanici v menčestrákoch/rifliach sa mi zdá tiež hlúposť, lebo kým tam dôjde, bude po kolená mokrý.. ako som si všimla, deti na okolí nič iné ako džínsy alebo oteplovačky na zimu nepoznajú. (a pravdepodobne bude chodiť hneď po vyučovaní domov, takže niečo nepremokavé by potreboval len na cestu do/zo školy)
aké nohavice vy šijete, príp. kupujete svojim školákom? Ďakujem za rady 🙂

alenf
24. júl 2014

@martinkah Mati náš Filip nosí rifle alebo zateplené šušťáky,softky ani nemá:(.
Ale on potrebuje prebehnúť len 1 ulicu,takže nebýva až taký začľapkaný.

martinkah
24. júl 2014

@alenf ahoj Alenka, softshellové gate sú super vec, vyskúšaj 🙂 aj my máme školu relatívne blízko, ale asi budeme musieť najprv vodiť mladšieho do vzdialenejšej škôlky, to sa celkom nachodíme

alenf
24. júl 2014

@martinkah Do škôlky keď sme chodili,vždy som ho prezliekala a za celý deň sa mu oteplovačky či šušťáky pekne na háčiku vysušili.Aj do školy je podľa mňa šušťak najlepší,lebo keby sa začlapkal,malý si ich zvykol vyhrnúť trošku a cez 1hodku sa šušťak aj rýchle preschol.Ale zase nemal ich až tak hrubé ako oteplovačky,boli takej strednej hrúbky a pod to pančuchy alebo spodky.Spodky vie aj rýchle vyzliecť nech mu nie je teplo a má len sustaky s ponozkami v triede.

evaon
24. júl 2014

@martinkah
Ahoj, ja som ucitelka 1-4 😀 na dedinskej skole a nase detska sa prezliekaju uplne v pohode aj v zime na velku prestavku, ked je sneh a chcu sa vysantit. Osobne potom rozvesiavam mokre oblecko po radiatoroch 🙂
Takze ja by som povedala, ze zalezi od atmosfery v skole. Lebo ak vacsina deti chodi autom, tak sa prezliekat nikto nebude 🙂

katkaela
24. júl 2014

@caramilla Jasmínka si určite nejaké vyberie 😉

katkaela
24. júl 2014

@crawler dík, mám vyrobené také razítka, rozne tvary vyrezané/vystrihnuté z moosgumi a prilepené na podklad (drevená kocka, viečko z mlieka) Ešte som skúšala vyrezávať aj do klasickej gumy na gumovanie, ale na textil, to netlačilo moc dobre.

petkasv
24. júl 2014

Dobré ránko 😀
moje bodyčkování, bohužel některé chybí, ty jsem fakt odeslala co jsem je došila 😀 takže asi dvacka a dneska a zítra mě čekají dospělácké věci 🙂
Fotky jsem vám zcukla 😀 ať to tu neplevelím 😀

edit 😀 jo takže zcuknutím se změnily barvy, no bájo, ale vy to přežijete 😀

bury
24. júl 2014

@petkasv - ty už ty bodýčka šiješ poslepu, ne? 😉 pěkná nadílka.

a_lexa
24. júl 2014

@snehovavlocka ta tunička vypadá dost dobře. Moc se mi líbí ten výstřih.
@koki_melo krásné šaty. A modelka je opět bez hlavy 😀 Škoda schovávat takovou krásnou tvář. 😉
@katkaela ten chevron je super. Krásné to máš.
@petkasv uáááá, to je tedy nálož - úžasné jsou. 🙂

sufik1
24. júl 2014

@petkasv si děláš pr.del a pak kdo je turbomyš.
já chci taky funkční COL 😢 😢 😢 😢 😢 😢 zatím jsem strávila 90% času práráním, bo to někde vynechalo 😝

mikulka45
24. júl 2014

@katkaela tak teraz si ma dostala! Nielenže pekne šiješ, ale aj si latky vyrábaš! Klobúk dole 😵 kedy sa stíhaš takto "hrajkať" pri dvoch deťoch a práci okolo nového domčeka?

caramilla
24. júl 2014

@petkasv ta jsi se rozhodla v rychlosti šití strčit bordi do kapsy? Neskutečné, kolik hodin denně šiješ? 😝

saaralota
24. júl 2014

@katkaela paráda, to musím vyzkoušet. Mám tu už od jara na to nakoupenou moosgumi, ale ještě jsem se do toho nepustila. Výsledek je perfektní 🙂.

koki_melo
24. júl 2014

Šíleně závidím @sinala ty dárečky a překvapení!!!

Já jedno nečekané taky dneska dostala, užasně voňavé milé překvapení, které jsem vážně nečekala!
Děkuji @bury, udělala jsi mi velkou radost. Akorát, že harantům se dáreček tak líbil, že si jej někam schovali a nechtějí říct kam! Ale já ho tu pořád kolem sebe cítím, úžasně voní. Děkuji, děkuji, děkuji.
A tuším, kdo byla konspirátorka 😎 .

crawler
24. júl 2014

@petkasv ty jsi BLÁÁÁZEN!!! stíháš vůbec dýchat a žít? 😀 😲

crawler
24. júl 2014

@sufik1 máš fakt pech, ale jak Ti to dají do kupy, tak si COL určitě zamiluješ😉zatím Tě spíš potrápil😝

crawler
24. júl 2014

@katkaela paráda! to musím vyzkoušet 😵 a co barvy? jaké a jak se vypírají?může se prát na 40 a nepouští?

evaon
24. júl 2014

@sinala
Ja som inak poslala az dnes, mrzi ma to meskanie, ale mala som napad, len som sa nevedela dostat do obchodu 😀

caramilla
24. júl 2014

no jo, balíček pro @sinala. sakra já vždycky zapomenu, já to i vymyšlené mám, sakra, já to pošlu do konce týdne, slibuju!!!!

petkasv
24. júl 2014

Vy jste bláznivky 😀 😀 šiju max 4hodiny denně, někdy míň 😀 mám limit do půlnoci, páč bych v pět ráno pak nevstala 😀 mě štvou ty barvy hodím vám sem ty co se mi líbí nejvíc v origo barvách 😀 jinak jich je vlastně většina na fleru, daných 😀

petkasv
24. júl 2014

@caramilla já taky dáreček pro @sinala pošlu zítra, vždycky zapomenu, jsem hrozná 😀

evaon
24. júl 2014

A to som sa bala, ze som posledna 😀 😀

katka82
24. júl 2014

@koki_melo hele nezáviď 😉 jsi je mohla mít taky 🙂 vždyť jsme to i navrhovaly 🙂 😀

sinala
24. júl 2014

@koki_melo fakt je co závidět 😀 😀 😀 ani nevíš, jak každý den s radostí očekávám pošťačku 😀 😀 😀 , pak tady s dětmi fotíme a rozbalujeme a kocháme se 😀

sinala
24. júl 2014

@evaon @caramilla ono to je super, takhle nadávkované 😀 😀 😀