Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@argo1 S těmi spotřebiči je to těžké. Manžel vyrábí a prodává kuchyně vč. spotřebičů a dřív prodával tak z 90% Whirlpool. Teď od nich hodně ustupuje a nahrazuje jinými. Takže co vím, tak např. myčky určitě Bosch/Siemens a to z důvodu tichého provozu, kvalitního mytí a nízké poruchovosti. Z ledniček už Liebherr také není dávno top, takže z Whirlpoolkou chybu neuděláš, protože je to všechno na relativně stejné úrovni a je rozdíl v placení značky. Nám doma teď taky po 7mi letech odešla do věčných lovišť lednice Whirl., ale měli jsme zaplacenou prodlouženou záruku, tak jsme za tisícovku dostali úplně novou a vybrali jsme si zvýšenou, takže i když je vestavná, tak se tam toho vejde opravdu dost.
V dnešní době opravdu je hodně těžké vybírat spotřebiče - už se nedá spoléhat, že to co je vyrobeno v Evropě má lepší kvalitu než, když to vyrábí v Číně, spíš právě naopak - tam tu kvalitu hlídají asi víc. Navíc výrobci sami tlačí ceny dolů a šidí materiály, takže manžel mi sám říkal, že stejný typ myčky před rokem měl jinak dělané odhlučnění a podstavné nožičky k montáži než dodávaný letos... Spíš bych doporučovala se zajímat, u kterých spotřebičů lze připlatit prodlouženou záruku, atp.
@caramilla Když jsem jej šila, tak mi přišlo super a pak jsem ho nafotila a přišlo mi nic moc...holt to není tak prvoplánový jako to červený, tam je jasný signál KOUKEJ MI NA PRSA! 😀
Jinak teda chrochty chrochty ten tenký proužek od Lille, je skvělej. Doufám, že mě nezklame při praní, ale na omak je strašně příjemný, hezky pevný, ale přitom dost pružný...jsem nadšen! 😀.
@koki_melo Mě se víc líbí to zelený, to je zakuklený, dokonalý. vůbec hra s těmito proužky na aplikace je geniální nápad, co by mě vůbec nenapad, takže jak se to tu objevuje na MK, tak mě to stále fascinuje 😵
Já dneska ušila něco brutálně barevnýho, když jsem to aranžovala několik hodin co k čemu, tak jsem si říkala, výsledek bude buď strašnej nebo skvělej. Mě se to nakonec líbí dost. Ale je to jen pro odvážnější povahy. Přemýšlím, že si ji nechám, šla by ke všem šátkům 😀 😀 😀 😀
Tentokrát jsem na focení měla 3 minuty, než přišla kamarádka na návštěvu 😀
@caramilla tak ta jen naprosto dokonalá!!!!!!!!!!! Je to čím dál tím lepší - fakt libová sukně. 😵 😵 😵 😵
@koki_melo mě se také líbí víc to pruhované - příjde mi víc ve stylu "koukej mi na prsa" páč fakt musím studovat co na těch prsou máš 😀 Už jsem viděla takto z proužků udělané tričko a na něm ze stejných proužků udělaná aplikace chameleona - strašně se mi to líbilo. Myslím že jsem ho viděla na Fleru a jmenovalo se to "najdi chameleona" nebo tak nějak.
@a_lexa Téda, to zelené triko vzniklo docela náhodou, chtěla jsem ho pro sebe, protože se mi hrozně líbí ta barevná kombinace, ale pak mi přišlo hrozně "holé", tak mě napadlo to přetočené srdce. Příště líp použiju mozek, aby i ty proužky nějak zajímavě navazovaly.
@caramilla Divočina, ale super! Letos už to asi nezvládnu a nemám ani tolik látek, ale příští rok si doufám pořídím podobnou. Máš to krásně nakombinované. Koukala jsem na Fleru na hedvábné typově podobné sukně, krásné, ale nenašla jsem nakonec takovou, kde bych byla 100% barevně spokojená. Ty je máš dokonalé! Je to holt umění 😉 .
@koki_melo Moc ti děkuju. Já ty látkové kupičky, co k čemu dát, opradu přerovnávala opakovaně a docela dlouho. Tahle sukně je pro mě na hranici, co se hodí a co se tluče, byl to takový risk 😀 Látky, co se moc k ničemu nehodí a jsou samy o sobě řvavé a řvaly na všech kupičkách, jsem dala do jedné sukně, měla bejt duhová, ale nakonec mi přišlo lepší to střídat. No, rovnala jsem to vedle sebe do řady fakt asi na 6x 😀
@argo1 já bych ji nosila, ale nemůžu si nechat všechny. Pokud si ji nikdo nekoupí, tak ji nosit budu. Mě nevadí, že mě všichni očumují, já jsem ráda, já jsem totiž hrdá, že mám něco, co nikdo jiný nemá. Navíc já chodím do města se šátkem a mě očumují furt, takže já jsem tak zvyklá, že by mi to bylo fakt už buřt 😀
holky šily jste některá ze silveru http://www.batani.cz/batani/eshop/28-1-FUNKCNI-..., jaké to je?

@petkasv ty jsi opravdu výkonná 😉