Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@crawler najskor som mala takú najlacnejšiu sadu nejakých textilných farieb, tie sa trochu začali vypierať na kuchynských utierkach, čo som si tiež vyrazítkovala, a ktoré som prala na 60°C, ale teraz som si kúpila Setacolor, tie sa mi zdajú lepšie. Ale stále používam aj tie lacné a myslím, že v pohode. A že by to púšťalo do tej bielej, to vobec nie.
@petkasv ta bodyčka jsou mazec 😉
@caramilla sukně super, já bych si na ni netroufla. JInak nejvíce se mi teda líbí ta oranžová a to oranžovou téměř nesnáším a vůbec mi nesluší 😀
@sinala ten silver vypadá zajímavě... jsem přemýšlela z čeho lehlé letní kalhoty a toto by mohlo být fajn, jen nevím, jak s pocením
@caramilla a ten šátek, ten teda je...
@koki_melo také se mi líbí to pruhované tričko, super nápad, takové decentní a zajímavé
@katkaela ta razítka super, moc hezké látky jsi s nimi vyrobila a hezky ušito
@caramilla sukně opět nádherná, i když tyhle barvy zrovna nejsou můj šátek kávy, ale zas ten paisley vzor 😝 . Nejvíc se mi líbí ta smaragdová, ale všechny jsou krásné.
Ale hrozně by mě zajímalo, jak se to šije? Resp. jak se to stříhá a skládá k sobě? Vůbec si to neumím představit 😅
@palosek no počkej, to byla jedna sukně ze předu, z jednoho boku a z druhého boku, má být z části taková duhová 😀 Já kdybych si ji nechala, tak odpárám cedulku a koluju ji dokola, takže bych měla každý den vlastně jinou 😀 😀 😀
@anastazieb know how si zatím nechávám pro sebe. Musím vymyslet, jak ošetřit, aby nebylo až tak lehké ten nápad ukrást. Chtěla bych se podělit pro ty, co si to ušijí pro sebe, ale nechci to know how jen tak dávat někomu, kdo to pak zpeněží:( Špatné zkušenosti... díky za pochopení 😉
@anastazieb Ja inak myslim, ze tie krasne suknicky co sije
@caramilla su viac o krasnych/sialenych kombinaciach
Ja mam jednu rovnakeho strihu doma, len je zosita rovno. Len vyzerá viac ako šapitó, než sukna 😀 😀 😀 ...lebo trojuholny su jednej a tie rovne kusy z druhej farby a vobec to dobre neukaze...
@caramilla prosím tě vůbec to nikam ani nedávej to jak tu sukni šiješ ani pro maminky na MD fakt, nech si to pro sebe, sukní je na fleru milion a tvoje je jedinečná, podle mě jestli nechceš dopadnout jako sůva z nudlí tak si to nech pro sebe, fakt 😉 tohle jsou výjmečné sukně a nezaslouží si aby je měl každý 😀 to je můj názor 😀
@caramilla hmm...já po těch Tvých sukních snad ani nebudu házet fotku té,co jsem ušila včera sobě😀 to byl trapas... 😀 Jinak si myslím, že nejde ani tak o know how...ten kdo šije dýl a bude zkoumat fotky, tak asi přijde na to, jak to máš ušitý, ale jde spíš o to, že máš jedinečný vkus a talent kombinovat barvy a vzory a v kombinaci s tím, jak fotíš, tak si myslím, že jsi nepajcnutelná...ale střih nebo nějaký fotonávod bych být tebou nedělala - proč? ztrácíš s tím čas a usnadňuješ tím jinému práci při pajcování...když někdo bude Tvou sukni chtít, tak ať si ji koupí sám a nebo si holt musí lámat hlavu, aby si ji vymyslel sám 😉
@katkaela tie tvoje potlace su super. Uz po tom dlhsie pokukujem, uz sa len rozhybat.
@caramilla tie tvoje sukne su uplne uzasne. Take nieco pre mna, len teraz dlhe sukne nemozem nosit, stale si ich pristupujem ked sa zohynam k detom. Dufam, ze take budes sit aj neskor ;) ked nasyslis nove odstrizky 😉
ja momentalne sijem len vrecuska na jedlo a papuce, telesnu,... Ruty ide od septembra do skoly, tak sa na to patricne pripravujeme 😀

@saaralota určite to skús, výroba razítok je fakt jednoduchá a potom už len nejaké textilné farby a razítkovať a razítkovať...a zabavia sa tým aj deti s klasickými vankúšikmi na razítka na papier 🙂