icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bury
25. júl 2014

@caramilla - ono z těch tvých fotek jde (v tomhle případě bohužel) dost vykoukat, jak je sukně šitá - takže někdo zkušenější to pajcne ani nevíš jak 😝 Veřejně ale návod nedávej - je to něco jinýho, jedinečnýho, takže jestli chce někdo pajcovat na prodej, tak ať si aspoň láme hlavu 😝 😝

Já jsem typ, co by v týhle sukni vypadal jak strašák v poli v kombinaci z bláznem 😀 😀 (to teda nic proti sukni, to je mnou). Já ty barevný věci vůbec neumím nosit. Ale nápad je to skvělej, kdo šije, tak ocení u tu pracnost a jak píšou holky, cit pro barvy a kombinace tak prostě musí být. To se nemůže jen tak naflákat 😉 😉

To by bylo super, kdybych někdy šla a tuhle sukni (samozřejmě originál) bych na někom viděla 😵 😵

petkasv
25. júl 2014

@koki_melo no jak, každá druhá šije sukně jako sůva, podívej se na fler, kolik podobných tam je 😖

bury
25. júl 2014

@petkasv - já na fler nějak moc nechodila, ale nedávno jsem ze zvědavosti zabrousila ... musím říct, že tam jsou opravdu krásný kousky, moc hezky zpracovaný a hezky nafocený, ale něco, to je teda něco 😀 😀 jako kdybych sedla ke stroji já, tak jak na tom momentálně jsem a začala to prodávat, tak bych mezi některýma byla snad i za hvězdu... ale lidi to asi kupujou, tak co...

sunnyday28
25. júl 2014

Baby uz vas tu dlhsiu dobu citam a obdivujem ake ste neuveritelne siovne! Zbieram odvahu sem pridat moje pokusy, ale tak uz po 3000 stranach mam pocit, ze Vas uz poznam, myslim ze je nacase, aby som sa predstavila tiez. Mam dve deti, dievcatka, starsia bude mat tri roky, mladsia ma dva mesiace a sijem ked nieco treba na starej Elne Lotus z roku 1970 pozicanej od svokry 🙂 Este som sa neodvazila zainvestovat do vlastnej masiny, a ked to tu vidim ake krasne veci sijete, tak sa asi ani neodvazim nejaku masinu kupit 😅 Tu su moje najposlednejsie pokusy, recy saty z tricka a obojstranny klobucik. Satu su uz zaspinene od kriedy, sidlo nezastavitelne... 🙄

bury
25. júl 2014

@sunnyday28 - máš to moc hezký 😉

snehovavlocka
25. júl 2014

ja som kedysi robila peciatky z tej machovej gumy. urobila som si zaves na skrinku du kuchyne (mame zelene steny) a este kvety, ale to teraz nemozem najst foto vytlacenych, len "peciatku" 🙂

snehovavlocka
25. júl 2014

@sunnyday28 krasne saticky aj klobucik

papajka7
25. júl 2014

@eriqe s coho sijes vrecka na jedlo?

saaralota
25. júl 2014

@caramilla s tím návodem si nelam hlavu, myslím, že když někdo bude chtít ušít to samé, podle fotek to zvládne (pro vlastní potřebu) a pokud to někdo bude chtít i prodávat, nic s tím stejně neuděláš...jak už psaly, to kouzlo je v těch barevných kombinacích a to zase tolik lidí vkusně udělat nedokáže. Já bych si z těch "kopírovačů" nedělala těžkou hlavu, nemyslím si, že je to konkurence... už máš své jméno, děláš pěkné a precizně zpracované věci a pokud tě někdo vědomě kopíruje na kšeft, tak tě to podle mě nemůže ohrozit. Tak dobře to prostě neudělá 🙂.

jitu22
25. júl 2014

je tu pátek - Dadka Day- Tak dávám své nepodarky. Tak to dopadá, když si v zájmu zkrácení práce necháte nastříhat od někoho, jiného, nezkontrolujete si to, šijete o půlnoci a nevidíte, neslyšíte, hlůavně aby to už bylo. Takže budu šít pro zákaznici znovu a tyhle dám kamarádce pro synka na písek. Jinam se bohužel vzít nedají 😖

jitu22
25. júl 2014

A tady ještě zbytek auťákové kolekce a švihlé plínky + tepláčky pro známou (sparťanská plínka + motorkářská sada). Jinak bych ta loga nedělala. A pár drobností navrch.

mima2011
25. júl 2014

@sinala silver je naprosto super matroš. Při šití sice docela dost klouže,ale jinak na něj nedám dopustit.Kalhot z něj máme už několikero a všichni jsme spokojení,jsou lehounké,chladivé,pružné a člověk se v nich nějak nepotí. Kalhoty ze silveru jsou super na cesty,po oprání jsou rychlé suché a hlavně se po vyvěšení vyrovnají.

jieff
25. júl 2014

@jitu22 tak jedou z kopce, chapu ze to nastve, ale na pisek bych dala horsi ;)

jitu22
25. júl 2014

@jieff tak což o to, možná je nechám Týnce, aby neměla všechno tak prudce holčičí. Při focení mi přišlo, že jí ty kombinace docela sluší. Ale vztek mám ještě teď, jak jsem pitomá, že jsem si toho nevšmla dřív. U toho modrého teda už někdy v půli šití, ale toho šedého až při cvakání patentků. Myslela jsem, že mě mrskne 😠

palosek
25. júl 2014

@caramilla 😀 😀 😀 dobrý...jedna sukně 😀 😀 😀 a vypadá na dvě 😀 😀 😀 😀 Tak už kvůli té jedné strany bych ji klidně nosila 😉 😀 😀 😀 myslím, že vím, jak na ni 😉 ale těžší je zkombinovat barvičky a vzory a to se ti povedlo.....NUMBER ONE 😀 😵 😵 😵 😵

palosek
25. júl 2014

@mima2011 asi silver brzy vyzkoušíme, což @sinala 😉
@jitu22 krásná kolekce...já chci chlapečkáááá 😀 😀 😀 😀 Muž ale ne 😖
Jinak já se ted několika denním šitím tak vyčerpala.....že si musím dát aspon pár dní pauzu 😀 😀 😀 Fotky šatů a pokusů o kabelky až po svatbě 😉 Tam určitě bude nějaký lepší fotograf 😀 😀 😀 😀

sinala
25. júl 2014

@mima2011 tak díky za reference, asi objednám na zkoušku 😀

sinala
25. júl 2014

@palosek to víš, že objednáme🙂

petkasv
25. júl 2014

@jitu22 mě to tak pousmálo, tohle by mě naštvalo 😖

koki_melo
25. júl 2014

@jitu22 uááá to bych asi hodně křičela....škoda škoda. To byla švadlena, nebo jen "šikovná" výpomoc?

@petkasv jj, těch sukní je tam tři pr....., každý druhý šije tyhle sukně.

Obecně o Fleru, myslím, že už je tam tak narváno, kvalitou, nekvalitou, lácí, drahotou, že prorazit se dá leda s něčím velmi originálním. Stošedesáté Lille stejné tričko se dá prodat leda pod cenu.

crawler
25. júl 2014

@jitu22 pěrun,no to bych byla nakrklá pěkně a to jsme u toho - radši si všechno udělám sama 😠 😎 jinak prodej jako 2.jakost - najde se hodně maminek,kterým to vadit nebude, jen něco slev a je to...na písek mi to zase přijde škoda...

jitu22
25. júl 2014

@koki_melo ne, švadlena ne. HOlčina od nás ze sboru, která si chtěla přividělat pár kaček mezi letními akcemi. Ale to je moje chyba. Mi nedošlo, že jí to musím zdůraznit, že ten střih se musí položit na látku rovně a ne jakkoli. Mi to přijde dnes tak samozřejmé, že mě to prostě nenapadlo. Ale když si vzpomenu na svoje šicí začátky, to jsem taky frkala, jak mi to přišlo, hlavně co nejvíc ušetřit materiál. No a nezkontrolovala jsem si to a při šití nekoukala, co vlastně šiju. Takže jí to nemám za zlé. Naopak to beru jako že chybama se člověk učí.

@crawler paní si to nakonec vezme jako II. jakost, tak dobrý. Peníze za materiál + něco k tomu mít budu, tak dobrý. Ale nafackovala bych si. Já tak nerada pouštím z ruky něco, s čím nejsem spokojená... Ale ona zas je ráda, že ušetří.

koki_melo
25. júl 2014

@jitu22 no jo, clovek to nedomysli. Co nam prijde automaticke, to druheho ani nenapadne.

argo1
25. júl 2014

@sunnyday28 Krasna prace, nemas se za co stydet. Ja bych si na kloboucek troufla ani ted 🙂 .
@jitu22 Ja jsem furt koumala, co je na tech bodynach spatne 😉 Brala bych je i tak 😀 Ale chapu, ze tohle nechces prodat jako svou praci....

veronel24
25. júl 2014

baby z coho mam usit nepremokavu podlozku do postele.lebo mam aj tu podlozku len neviem ci sa to moze prat keby som usila potah nato

koki_melo
25. júl 2014

@veronel24 prodava se frote se zatetem a z toho muzes usit prosteradlo.

alenf
25. júl 2014

Ahojte baby,ešte pred dovolenkou prišla lietadlová látka na pyžamá a Filip sa pýtal kedy mu ušijem konečne pyžamo tak dnes sa robilo chlapčenské 3 kusové pyžamo-1 tričko a dlhé+krátke nohavice🙂Nie je vyžehlené,len tak narýchlo odfotené,lebo mladý pánko že už v ňom ide spať-tak no načo žehliť 😝

a_lexa
25. júl 2014

@jitu22 no co, však auta také jezdí do kopce a z kopce 😉 a rovně to šije každý. Ale je fakt, že člověka nenapadnou ty by měl upozornit na ty největší "prkotiny". Já jsem kámošce posunula střih na tričko a ona si chtěla ušetřit práci a tak přeložila látku na polovinu a položila na ni přední díl a vystřihla ho rovnou dvakrát - jaksi jí nedošlo, že je bude mít potom óóbr výstřih 😅 😀

jieff
25. júl 2014

@jitu22 jsem si ted uvedomila, že mám takhle nakřivo střižené triko z Timeoutu. Onehdá by mě vůbec nenapadlo že je něco špatně. I rukávy jsou střihlé naopak - pruží místo do stran do délky... Ale nosím ho ráda, je fajn...

jieff
25. júl 2014

@katkaela ta kapičková utěrka je nádherná! Moc se mi tvoje potisky líbí!