icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
25. júl 2014

Ad ta sukně - musí se přijít na to, jak to vychytat, aby sukně seděla a nebyla sešitá křivě, není to úplně triviální a svým způsobem to furt ještě dovychytávám 😉 A jinak souhlasím s tím, co jste psaly.

A jedna dnešní, která už má majitelku 😀

A ještě jedna rychlokvaška. Objednáno 11:11 (paní psala, že v úterý brzo ráno jede k moři a potřebuje s sebou světlou sukni a jestli bych to nestihla), 11:59 došito, 12: 45 odesláno českou poštou 😀 To vše se 2 dětma, které jsem balila na celoodpolední celkem náročný výlet😀

bury
25. júl 2014

@caramilla - tak to vypadá, že jsi našla díru na trhu 😉 super!!! Jsem zvědavá, kolik jich nakonec ušiješ 😀

bordino
25. júl 2014

Musím vás dočíst, jen rychle - nesnáším
@caramilla , má menší břicho, než já po dvou letech 😀
a testuju novinku, myslím, že mi v sortimentu dost chyběla - z bambusu, jak jinak.

caramilla
25. júl 2014

Největší dílo dneška byl však dnešní výlet ke kostelu Sv. Klimenta nad Lštěním. Krpál do kopce, 10 km v nohách s Kryštofem v šátku a Jasmínou za ruku 😝 Hic na chcípnutí a málo vody, víc jsem neunesla. V Čerčanech jsem to spravila dvěma (nealko) pivama v podstatě na ex. Pila jsem nealko pivo točené v klas. půllitru a u toho jsem tam kojila, tchýně říkala, že jít tam sociální pracovnice, tak mi sebere dítě 😀
Kolibříci super, ale 8. km už mě docela bolela ramena (ale tahla jsem ještě batoh), záda úplně OK, už jsem asi vytrénovaná... Fotky dělal můj cynický manžel 😀

caramilla
25. júl 2014

@bury no, mám odstřižky ještě na dvě 😀 Z živé látky třeba časem, ale je dost velká spotřeba 😝

palosek
25. júl 2014

@bordino dobrá novinka 😉 Krásně chrání obličej, ouška i krk. Ideální pro kluky i holčičky, aby neměli spálené kůžičky 😀 😀 😀 😉
@caramilla Teda...ty jsi rychlík 😉 Líbí se mi, jak vlastně využíváš "odstřižky" ...máš to krásně zkombinované 😉

caramilla
25. júl 2014

@bordino kšiltovka super, ale ty oči, ach ty oči 😵 😀 Břicho zatahuju z plných sil, co to jde 😝 Je tam, ale po měsíci cvičení jde už alespoň zatáhnout, do 3m po porodu mi můj fyzio zakázal na břicho cvičit, tak jsem začala až nedavno, docela efekt je, sama koukám 😀 Ale nesmím ho povolit, jako ho povolím, je zle 😀 😀 😀 😀 😀

caramilla
25. júl 2014

u té fotky, jak ležíme, si zvětšete fotku a přečtěte tu ceduli nad námi, jinak to nedává smysl 😀

caramilla
25. júl 2014

@bordino ještě bych potřebovala něco, aby se malému v šátku nepálily nožičky 🙄

bordino
25. júl 2014

@caramilla tak to se obávám, že pokud nechceš chodit obalená kusem hardu 😀 tak leda takový ty kalhoty s ohrnovacíma tlapkama z bambusu - zrovna jsem v týdnu jedny šila kamarádce, ale hned si je odnesla, tak nemám foto

bordino
25. júl 2014

@palosek můžu to použít jako reklamní slogan? 😀 😀 😀

sinala
25. júl 2014

@caramilla tak to jsem se opravdu zasmála 😀 😀 😀

caramilla
25. júl 2014

@sinala No, upřímně, měla jsem u toho focení trochu pocit rouhání, ale pak jsem si řekla, že snad Pán má taky smysl pro humor...

sinala
25. júl 2014

@caramilla mě se tam hlavně líbí Kryštof jakoby chtěl letět 🙂

koki_melo
25. júl 2014

@caramilla v ty mini vypadas, ze mas 50 kilo!
Ad pajcung sukne, ona vypada jednoduse, ale zas takova pr....to nebude. Princip je asi zrejmy, ale to raseni, pak aby to sedelo na bocich, brise, nikde netrcelo, neviselo...no drzim palce flerpajckam 😉

argo1
25. júl 2014

@caramilla Souhlas s koki - ty s kratší sukní hubneš! Jsem myslela, že na fotce je Pája 🙂
Dnešní sukně je barevně přesně dle mého gusta 🙂 Tu bych brala všema deseti - jen nebýt posera 🙂
A na loučce jste se hezky rozptýlili 😀 😀

alenf
26. júl 2014

Dobré ránko,idem si po radu všetkým čo robia bodičká už aj poslepo 😀 -vybrala som veľkosť 92(väčšiu som už nenašla),Viki potrebuje veľkosť 98 z tohto ottobre
http://www.pattistudio.cz/pattistudio/eshop/2-1...
Kde mám v ktorých miestach trošku pridať cm aby som ho zväčšila o niečo?A ďalšia otázka-stačí strih len položiť a vystrihnúť dolu okolo zapínania alebo aj tam sa dačo pridáva?A ešte 1 otázka-môžem lemovať lem.gumou?
Budem vďačná za každú odpoveď,lebo toto som ešte nešila,tak nech dačo nepokazím 😒

caramilla
26. júl 2014

@argo1 ; @koki_melo Tak koukám, že začínám být mistrině optického klamu 😀 😀 😀 50 kg jsem neměla ani v dobách své největší vychrtlosti 😀
@argo1 Jenda z vás nebyla posera 😉 😀

katkaela
26. júl 2014

@jieff ďakujem 🙂

laeela
26. júl 2014

@argo1 sukně je moje. Jelikož mám za sebou náročné měsíce a pár ještě před sebou, řekla jsem si, že projednou si nenakoupím látky a nakoupím sukni. 🙂 Navíc jsem si sukni od Caramilly koupila předloni, loni jsem kupovala sukni pro malou, takže tradice se musí dodržovat. 😀

petkasv
26. júl 2014

@laeela ty sis koupila tu smaragdovou??? No to je krása 🙂

petkasv
26. júl 2014

@laeela jo aha tu dnešní, krásné, fakt super 😵

anastazieb
26. júl 2014

@alenf změř si nějaké body, které teď máte, jak je široké a dlouhé a podle toho v tom střihu přidej - pár cm na délku a pár cm na šířku (já to dělám tak, že řežu přehnutou látku, na to položím půlku třeba PD a cca 1 cm ho od středu posunu a řežu. Tím přidám 2 cm v šířce. To samé u ZD).
Na zapínání a lemování přidávat nic nemusíš. Lemovací gumou bych ho nelemovala, zaprvé se mi to nelíbí, za druhé je to umělotina, za třetí ti ošklivě ožmolkuje. Já normálně lemuju přehnutým proužkem (úpletu, patentu) a přišiju na OL. V místech kyčlí hodně natahuju, aby ten proužek hezky seděl a nebyl vyčvachtaný a otočený ven. Potom do toho lemu nacvakneš patentky.

anastazieb
26. júl 2014

@laeela smaragdovou sukni teda závidím, ta se mi líbila nejvíc 😉 Taky bych možná na nějakou sukni od @caramilla měla zálusk, ale nevím, jestli by mi slušela, s mými rozměry.

veronel24
26. júl 2014

baby dasa urobyt z uteraku nepremokava podlozka do postele?

alenf
26. júl 2014

@anastazieb Veľmi pekne ti ďakujem a šiješ to len na obnitke 4niťami?

koki_melo
26. júl 2014

@veronel24 pokud mas nepromokavy uterak, tak ano.

zuzkasim
26. júl 2014

@alenf Už ti odpověděla anastazieb, s tou šířkou záleží, z čeho šiješ. Když dělám body z nějaké látky s elastanem, tak na šířku nic moc nepřidávám (jsem líná udělat si nový střih a podle vel. 68 šiju vel. 80), ale když mám český úplet bez elastanu, blbě se pak obléká, takže nutno na šířku přidat. Délku přidávám tak, že si střih v půlce posunu víc dolů (teda já to mrskám od oka, ale je to ten princip). Lemgumkou bych taky nelemovala, malému prckovi na tělo bavlnu, tím přehnutým proužkem je to opravdu nejjednodušší. Jinak šířku i délku si vždycky poměřuju s něčím, co vím, že prckovi hezky sedí. A šije se celé na overlocku 4 nitěmi.

@veronel24 Jak to uděláš, aby ti ručník neprotekl? Podšít ho PULem? Možná jsem ten dotaz nepochopila. Na nepropustnou podložku do postele je ideální koupit froté se zátěrem, ale ono je tenoučké, ne jako ručník (nebo máme doma samé vysokogramážní ručníky, ze kterých si to nedovedu představit). Není to nijak předražené, nevymýšlela bych žádnou náhradní variantu.

caramilla
26. júl 2014

@laeela A letos budeš mít obojí! 😉 😀

Laeela má tu včerejší červenou! Fassettovskou!

@anastazieb Nevím přesně, jakou máš postavu, ale mě přijde, že sukně je docela dost slušivá, jak je hodně široká dole, tak opticky nahoře ubírá. Mě třeba sluší víc jak klasické sukně, že ten špek tolik nebije do očí. JInak samozřejmě sukni můžeš zkusit a pak vrátit do 14ti dní. Nechci tě přesvědčovat, ale jen, že kdybys moc moc moc chtěla, tak to není nereálné to prostě jen zkusit 😉 Teď žádná volná není, ale ještě dvě budu šít 😉

laeela
26. júl 2014

@caramilla ty jsi hodná. 😵