icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

katka82
29. júl 2014

@caramilla jůůů,díky jdu to vyzkoušet 😉 😀

caramilla
29. júl 2014
kveta007
29. júl 2014

Add. šmodrchání - když jedu látku kolem dokola, tak to taky jen takhle zatáhnu, ale vůbec mě nenapadlo, že to funguje i u rovného švu bez šití dokola.

Potřebuju našít pár vkládaček do plínek a bojuju s tím, že mi plenky dělají vrtule. Co mám blbě? Dif. nebo přítlak patky nebo kde je zakopaný pes? Díky za radu.

daisyr
29. júl 2014

@caramilla já též pářu jako @jitu22 . Já myslela, že to je to samý, jak tu tehdy dávala @animal , ale je pravda, že jsem to nestudovala pořádně a viděla to ještě předtím, než jsem měla OL, hold kdo páře, tak se to naučí i sám 😀 😀 😀

bordino
29. júl 2014

jsem vám to šmodrchání a ukončování nahrála (teda Jolanka nahrála 😀) na video a nejde mi otevřít, netuším proč, takže smolík 😀 a koukám, že už jsem až druhá 😀

anastazieb
29. júl 2014

@caramilla @jitu22 taky takhle pářu, až když jsem teď něco párala, tak jsem si uvědomila, že jsem to napsala špatně 😀 . Takže přeřezat zeshora kličky, jednu nit kličkaře vytáhnout, pak silou vytáhnout nitě jehel a pak se to rozpadne.

caramilla
29. júl 2014

@bordino jsem si říkala, že se určitě takový voser nikomu nebude chtít dělat, tak sorry, že jsem tě předběhla 😝 😀

caramilla
29. júl 2014

jo, už nikdo nic zatím nenahrávejte, natočila jsem to rovnou všechno - 3 druhy párání over, vyndavání látky z cover a párání cover, jen to nalifrovat na Yt 😝

kamishek
29. júl 2014

@caramilla ty jsi drak 😀

bury
29. júl 2014

@caramilla - jsi zlatá 😵 😉

alenf
29. júl 2014

@ucitelka70
@eriqe
teraz je v dobrej cene aj nepočesaná teplákovina ,treba pozrieť 😉

laeela
29. júl 2014

@caramilla
@bordino
Taková "blbost" a tolik mě potěšila, já si vždy vyjíždím dlouhý cancour, pak to složitě rozdělávám, aby se mi to hezky zauzlíkovalo.
Takže díky vám ušetřím i na nitích, takhle krátký konec jsem z OL nikdy nestříhala.
Jinak já jsem to vždy zauzlíkovala a ještě zauzlíkované protáhla dovnitř do švu jehlou. 😀

caramilla
29. júl 2014

@laeela wow, ty jsi hustá, takže já a bordino jsme vynalezly nový způsob jen proto, že jsme líný a že jsme lemplové 😀 😀 😀

petkasv
29. júl 2014

@caramilla tak jsem zběžně dočetla, já už se chtěla taky červenat že neuzlíkuju ale zatahnu 😀 tak díky bohu nejsem sam 🙂 Col páraní je fakt jednoduchý, a myslím, že kdokoliv páral několikrát COL tak na to přijde a OL párání neznám já to dělám tak že rozpářu druhou jehlu a pak to jde krásně, takže na párání OL mrknu 😉

bury
29. júl 2014

@caramilla - díky moc za videa 😉 dneska jsem po dlouhé době sedla ke stroji a hned jsem využila párání 😀 😀 vrhla jsem se poprvé na dospělácké tričko. jsem celkem spokojená, akorát by to chtělo fotku na modelce 😉 takže počkám, jestli bude někdy doma manžel, aby mě vycvaknul.

sinala
29. júl 2014

já pokud to jde, tak šev na OL odstřihnu 😀 😀 😀 a nepářu 🙂

caramilla
29. júl 2014

@petkasv jako ten COL nikdy přeně nevím, jak mám vyvlíknout, aby mi to fungovalo. Asi jsem párací antitalent nebo co 😀

caramilla
29. júl 2014

@sinala jo, to dělám taky! 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

petkasv
29. júl 2014

@caramilla no já to párání nesnáším 😀 ale přišla jsem na to že to je nejjednodušší, chvíli mi to třeba trvá než chytnu tu správnou ale jde to fakt dobře 😉

crawler
29. júl 2014

@caramilla ono to jde totiž jen v jednom směru - včera a dnes jsem si to vyzkoušela několikrát na dh triku,ale prostě stačí jen zatáhnout za kličkaře a už to jede...

sinala
29. júl 2014

když se tady řeší opravdu šicí problémy, to se člověk dozví užitečných věcí 😀 😀 😀

caramilla
29. júl 2014

@sinala ty jsi dneska hrozně vtipná! 😀 😀 😀 😀 😀
@crawler jo, to jde jen v jednom směru, to je taky v tom videonávodu. A ještě se tam správně musí vyvléct horní nitě, když to máš vyndané z toho col tak, jak to mám v tom videu, ale jak jsem si to natočila, tak už vím.

Dneska jsem šila asi 5 trik a musím říct, že jsem teda párání trénovala mohutně, já jsem totiž debil a nešpendlím si rukávy a dneska mi v 90% nesedly do průramku 😝 😝 😝 😝 A col jsem si zapárala taky 😠

terezita
29. júl 2014

@caramilla ja se nastesti naučila špendlit,bo parani nesnasim.. Driv jsem to sila rovnou 😀 ja dneska taky něco nasmikala a sila v polních podmínkách,ale teda myslela jsem,ze me klepne. OL mi nebere jehly. Jaké pouzivate? U me projde jen schmetz jinak mi vynechavaj stehy. Jenže jsem se k nim nedostala (jsou v oblepenem regalu) a tak jsem zkoušela akry i ty ze stoklasy a jeste nejake a bud se lamaly nebo neprosivaly,potvory..

caramilla
29. júl 2014

Tak dnesni produkce. Ale ted jsem se malem zhroutila, sla jsem balit ty 1000x parane vytvory a pri zehleni jsme zjistila, ze tricko Dzungle ma flek na PD. Vubec nevim, jak se to mohlo stat, nevim od ceho je, u siti nemohlo tricko s nicim prijit do kontaktu a co jsem koukala, tak flek tam byl hned, jak to mina fotila, mela ho na sobe asi minutu, nevim, jak by to zvladla uspinit a od ceho. Asi musel ten flek byt na latce. Takze fakt jen tak oci k placi ☹ ☹ ☹ ☹
No, nekdy proste neklapne vse tak, jak si prejeme, ze...
Jo, to opici je Miny a je usite uz 3 tydny nebo i mesic, ale nebyla energie ho nafotit🙂 Opice foti opice.

zuzkasim
29. júl 2014

@caramilla I z těch barevných pruhů vypadá triko dobře, myslela jsem, že to bude spíš na legíny a ono i tohle je fajn. Flek snad vypereš, ale je to blbé. Bohužel někdy se stane☹ Může přijít látka špinavá z výroby. Já dnes obdivuju hlavně fotky, trápila jsem se s focením ráno a musím s tím ovládáním foťáku fakt něco udělat!

zabza40
29. júl 2014

@caramilla krása nesmírná 😉 Já tu Mínu miluju 😀 😀 ty ksichtíky, přijde mi że se malinko změnila. Ta předposlední fotka je na výstavu 🙂

caramilla
29. júl 2014

@zuzkasim Právě vyprat nešel, zkoušela jsem všechno možné a nejde pustit, ani se nehne, ani nezesvětlá nic, mě přijde, že to vypadá, že je tam flek od výroby ☹
@zabza40 Jo, hodně se za prázdniny změnila celkově, jak povahou (velká, drzá🙂, tak i vzhledem, a taky vypadá jinak, když je neučesaná, vypadá starší, ale mě se to strašně líbí, má krásné lokny 😵 A taky je vlastně opálená, takže je snědá + vyšisované vlasy. Prostě je jiná a je to furt ale Mína 😀

daisyr
29. júl 2014

@caramilla taky bych na první pohled netipovala hned Mínu (když bych ji nepoznala jen podle těch krásných fotek 😉 ) moc jí to sluší. A ten flek naštve 😠