icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
5. aug 2014

Tak jak nas ctu, tak nejvice platinicky eroticke zazitky maji matky na RD s postaky, to je fakt dobry, meli by chudaci dostavat priplatek za sexualni haraseni 😀

No a jedna sukne... (potrebuju smaragdove zbytky 😀 )

macin73
5. aug 2014

@caramilla nádhera, jako vždy... už se nemůžu dočkat té smaragdové... 😵

bordino
5. aug 2014

@caramilla pěkná včela na triku, malovala Jamí?
Já si udělala radost a konečně si došila kabelu s autorským pávem 😀
A ti Jášovu fotku jsem našla ve foťáku, selfie 😀

terezita
5. aug 2014

tak my mame taky mladeho sympatickeho postaka, co rozvazi balicky.. 😵 a jeste ze tak, aspon mi ta posta chodi a na potu musim jen pro doporucene dopisy.. 😝
@evaon nadherna okenni fotka!
@bordino teda ty mas doma umelkyni!! paradni kabelka! a teda jasa ma rasy.. to mu bude kazda zenska zavidet! 😅

a ja prihazuju emminu novou "plastenku" z jarniho softshellu. a abysme byli taky in, tak v popularnim flerovem namornim stylu 😀 a ano, byla jsem lina sit kapsy.. 😝

caramilla
5. aug 2014

@bordino tak to je nejkrásnější kabelka na světě!!! A nejdelší řasy na světě? 😀

caramilla
5. aug 2014

@terezita je krasna. Ploutev je odchlipovací?
Se nedivim s kapsama, ja jsem lina sit jasmine sustakovku celou:( Ale musim, vcera jsme sli v desti a ona rukavy k loktum a bundu do pasu, kapucu do pul hlavy a rika "maminko, neni mi ta bunda trochu uz mala?" Proc sakra ty deti tak rostou? 😖

terezita
5. aug 2014

@caramilla jojo, je.
hele presne.. chudak me dite do tech hicu ma jen tu zimni softshellku.. 😅 ale hrdinne si nestezuje 😀 no ja nejak tezce nestiham, tak jsem rada, ze jsem ji vubec stihla dosit.. v so jedem na dofcu a ten sici seznam se mi nejak nekrati.. katata ma vsechna ke kotnikum, ty musim taky jeste stihnout.. jen nevim jaky strih, vubec nemam ted nejak napady.. 😒

bordino
5. aug 2014

@terezita tu bundu chcíííííí!!!!!! Už bereš objednávky? 🙂

terezita
5. aug 2014

@bordino si ji usij, neee? 😅 neberu 😀 zatim uspesne odpalkovavam na zari..

macin73
5. aug 2014

@terezita bunda naprosto luxusní!!! já jsem na férovku dítě vyslala na krátké prázdniny se zimní softkou, předpokládala jsem, že pokud vůbec dojde na bundu, teplejší bude lepší, v šíleném dešti s nimi nikdo nikam nepůjde... tak snad se mi dítě neuvaří... 😕

caramilla
5. aug 2014

@bordino si nechá šít soft od @terezita , já padnu 😀 😀 😀 😀 😀

@terezita ono bude líp, snad... Zimní softka je teda hustá! Já i potřebuju něco tenulinkého do batohu, když jdu s dětmi na výlet, tak šátek dopředu a batoh dozadu, tak chci něco tenkého a lehkého, přeci jen šetřím každé deko 😀 My právě jedeme v sobotu do Jizerek a do soboty tu bundu musím ušít a to si ještě poručila, že jinou než lentikovou nechce, kdo má ty malý mr...y furt našívat! 😠
No nic, jdu šít sukni 😀

caramilla
5. aug 2014

@macin73 tak my teda máme zatím "štěstí" na deště z přetopení, takže je vedro, dusno a prší, takže to bych radši šla nahá než v zimním softu 😝

bordino
5. aug 2014

@terezita Hm 😝 a kde vezmu tu kráááásnou stuhu, jak se naučím toho koníka a vůbec? 😀

bordino
5. aug 2014

@caramilla chi, včera přišlo Jolance tričko s tím schovaným chameleonem z Fleru, jak jste tu někdo chválil... já se zase nákupu šitého nebráním 😀

macin73
5. aug 2014

@bordino kabelka moc hezká, máš doma talent!!! a ty řasy už ani nekomentuju 😵

terezita
5. aug 2014

@macin73 no mne se uz ditko jednou vracelo v te tluste softshellce a v gatkach.. 😀 😀
@caramilla nasivani lentilek jsem resila tak, ze jsem je nasila jen uprostred a pres ten sev jsem nasila knoflik.. 😅

macin73
5. aug 2014

@bordino heč, stuhu mám, ale šikovné ruce mi chybí... 😕

caramilla
5. aug 2014

@bordino JÁ TI TO VĚŘÍM! JÁ MÁM KRAŤASY OD KLARYSSY! 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Koukám, že to máme "zase" stejně 😀 A víš, že jsem včera večer uvažovala, od koho si tu bundu nechám ušít, aby ji stihl do soboty, byla bych ochotná za tu lentilkovou dát i 2 tisíce, abych se s ní nemusela sr... 😀

terezita
5. aug 2014

@bordino chces to vedet? 😅 chces to FAKT vedet?? 😀
stuha je FM a kone jsem googlila.
@macin73 nekecej, vzdyt ty sikovna jsi!

macin73
5. aug 2014

@caramilla @terezita no nestrašte, snad to dítě přežije 😕 😀

caramilla
5. aug 2014

@bordino jo, to triko se čmelákem je od GAP, bohužel, nic kreativního, ale mě se líbí, Mína bohužel ještě takhle pěkně kreslit neumí, ale něco už umí, Čím Jolanka kreslí?

macin73
5. aug 2014

@terezita díky, ale občas o tom pochybuju... hlavně jsem marná s tím, jak mi to všechno děsně dlouho trvá... no nic, jdu rozchodit OL, včera v noci mě fakt štval, málem letěl z okna... 😠

caramilla
5. aug 2014

@terezita ole ona Bordi má fakt moc hezký oči a smutně koukaj! 😀

bordino
5. aug 2014

@caramilla
@terezita 😀 😀 😀 😀 😀

bordino
5. aug 2014

@caramilla Jola kreslí nejradši mýma barvama na textil 🙂 mám různý, hlavně Pebeo. Na trička kreslí fixkama na textil, má třeba Ikea nebo vyrábí Centropen.

zikie
5. aug 2014

Po martyriu s harémkami jsem dala strojům na chvilku pohov a na přání staršího jsem sáhla po háčku a vyrobila koníčka( tematicky modrého 🙂 ). A aby to minityranovi nebylo líto- tak dostal chrastící letadýlko.

katka82
5. aug 2014

@zikie kráááásnýýýý 😵 😵 mam teď nějaký šicí KOPR 😝 a tak po večerech pletu vlňáčky 😉 😀 jinak se snažím spíchnout si obyč černou sukni z úpletu,ale dělám na tom už druhý den 😝 nějak není čas s těma dvěma dětma doma 🙄

terezita
5. aug 2014

@zikie nádhera!!!
@katka82 sukni mam taky nastrihanou.. Jen jsem dosila.. Zas nam okupujou byt oknari.. Boze nechat si opravit stara okna je za trest..

zikie
5. aug 2014

@terezita Bunda je boží!!!
@evaon Taky se mu nejvíc líbí fotka v okně.

zojec
5. aug 2014

@caramilla
@bordino
@terezita ja som uz tiez par krat uvazovala, ze sa vytentim na sitie a budem objednavat usite veci :D urcite by som aj usetrila 😀 lebo furt si poviem, to si usijem, to si usijem a deti chodia s holou prdelou a o sebe ani nehovorim 😖