icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
5. aug 2014

@zojec jako ja vcera nechala na mmb skoro 2 litry za hadry pro em., na zimu.. 😅 vsechno usit nestihnu a nezvladnu.. 🙂

alenf
5. aug 2014

@terezita Neskutočná čistá práca,je krásna 😉

macin73
5. aug 2014

Holky, která máte zkušenost s těmito konami http://www.hagal.cz/cz/sici-nite/polytex-polyes... Co dělám blbě, že mi nit padá na OL dolů a namotává se mi na ten držák nití? Jsem z toho už zoufalá. Zkusila jsem dát na kony síťku, to se zase zadrhávala nit o tu síťku... chjo 😠.

caramilla
5. aug 2014

@zikie TO JE TAKOVÁ KRÁSA 😵

caramilla
5. aug 2014

Kryštof dneska celý den úžasně spinkal, tak byl čas na krklání 😀

macin73
5. aug 2014

@caramilla týjo, nevím, která se mi líbí víc 🙂

sufik1
5. aug 2014

@caramilla do tý fialový bych se asi nevešla, co????

caramilla
5. aug 2014

@sufik1 no, max je obvod boků cca 105 cm, bych řekla soudě podle sebe 😝

sufik1
5. aug 2014

@caramilla hmmm, tak to mám smolík pacholík, ale ta je tak krááásnáááá

macin73
5. aug 2014

@caramilla už jsem na tu fialovou zálibně koukala, ale bohužel mi tam nesedí jedna látka, tak nic ☹

evaon
5. aug 2014

@caramilla Ked vidim tie tvoje uzasne sukne z odstrizkov...
.... tak mi vzdy napadne ako by vyzerala "sysel fotka " 😀 😀 😀 @crawler
By sme sa asi vsetky pos... 🙂

caramilla
5. aug 2014

@evaon no, proto jsem nesoutezila 😀 😀 😀 😀

caramilla
5. aug 2014

@macin73 ta kytkata, ze 😀 To je kontroverzni latka stoleti, ale stojim si za ni, sukni dokonale rozzari a ozivi 😀

koki_melo
5. aug 2014

@caramilla krááása, nádhera, luxus!!!
@bordino taška paráda, páv nejlepčí, řasy nekomentuju, jen tiše závidím
@terezita Lenora nešít kapsy a sr.t se s koníkem mě dosti pobavila, bundička eňofuňu!

A když jste tu probíraly ty pošťáky, k nám jednou dovalil chlap na revizi plynového kotle, Justule měla týden, dva. Já zrovna kojila, zvonek. Nahodím podprdu, jdu otevřít, chlap se rýpal v kotli, jdu podepsat papír, vyprovodit jej a že půjdu znovu kojit a chci shodit triko a koukám, že jsem celou dobu měla prso vyhozený z trička, v podprdě teda, ale chlap si musel myslet, že je ve skryté kameře a něco na něj zkouším 😀.

macin73
5. aug 2014

@caramilla jojo, přesně ta... já prostě nemám v oblibě žlutou a tuhle hnědou (vůbec, ale vůbec mi ani jedna z těch barev nesluší), ale svého kupce si ta sukně určitě najde, je úchvatná... 😵

koki_melo
5. aug 2014

Náký šaty

koki_melo
5. aug 2014

@zikie NÁDHERA!!!

argo1
5. aug 2014

óóóchám nad všemi výtvory. To ja takové krásy na pár stránkách. 😵 Já poctivě čekám na DD friday 😎

argo1
5. aug 2014

@caramilla Vyfoť syslírnu! Ať pukneme závistí 😀 😀 😀

petkasv
5. aug 2014

Holky krása, @caramilla sukně fialová je božská 🙂, @koki_melo šatky jsou krásné, jemné, decetní 🙂 a něco málo ode mě, je toho víc, ale toto jsem zvládla já sama nafotit, ostatní bohužel není na mě 😀

crawler
5. aug 2014

@koki_melo ty vo*e 😀 😀 😀 😀 😀
@bordino kdybys tu stuhu jak má terezita chtěla, tak já ji mám celý kotouč😀 teda to je reakce na prso,ne na šaty,ty jsou moc pěkný 😵

crawler
5. aug 2014

@koki_melo šmande...zase jsem to pomotala😀ta druhá věta u bordino patří tobě😀

koki_melo
5. aug 2014

@petkasv Mravenci jsou boží!!!

bordino
5. aug 2014

@crawler chci 😀 kolik potřebuju na Jášovu bundu, metr, dva?

alenf
5. aug 2014

@caramilla tato je neskutočná 😉

snowwitch
5. aug 2014

@petkasv Krásný bodyna i dupky.
@zikie To je nádhera....to háčkuješ z hlavy?
@bordino Jola je úžasně šikovná....a ACH TY ŘASY!!!
@caramilla Co mi to dělá? Ta fialová je neodolatelná....ale na kydání slepic se mi jaksi nehodí 😢

A holky, jdu si postěžovat...byli jsme o víkendu na otevření Zelené Hory a ty malý potvory tam na tatínkovi vyžebraly ušitý sluníčko a slona a ještě škemraly o háčkované medvědy.... Hlavně, že když jsem jim uháčkovala opici a psa, tak mi to hodily na hlavu...nevděčnice malý 😠

caramilla
5. aug 2014

@argo1 to by vzbuzovalo spíš lítost, nejen to množství, ale i ten bordel! 😀 😀 😀 😀

sufik1
5. aug 2014

@koki_melo na šatky už jsem koukala, jsou úžasný.
Myslíš na mě??? Jsem úplně napnutá, jestli do toho půjdeš...
@petkasv mravenci super

bulinka
5. aug 2014

@snowwitch děti jsou nevděčné, mám doma taky dvě takové ☹. Akorát náš tatínek by jim to nekoupil, když ví že bych jim to mohla udělat. Ale jinak jim taky koupí všechno ☹ Jaké to bylo na té Zelené Hoře? Taky se tam chystáme až dorazíme z dovči

caramilla
5. aug 2014

@petkasv ach mravenci, ti čekají na Kryštůfka na zimní seznonu 😀

@terezita Tak jsi mi šla vzorem a už jsem střihla míne na šustku, ale fakt teda neba neba neba 😝 Ona jarní softku má, ale mě to přijde ve vedru moc teplý 😝

@macin73 Já myslím, že trošku takové barvy na sukni nevadí, i když ti nesluší, na sukni je to jedno. Ale chápu, že to nejsou tvé barvy a na sukni by ti to vadilo. Mě se tam ty gerbery děsně líbí 😀 Je to totiž taková látka, o které ani po roce, co ji mám, nevím, zda se mi hodně líbí a nebo hodně nelíbí, každý den mám jiný názor, ale tady se mi teda hodně líbí 😀

A jinak jsem překvapená, že ocháte nad fialovou, fialová totiž většinou není moc oblíbená barva, to jsem tu smaragdovou tipovala na větší trhák 😀 Mě se líbí obě, ale uvažovala jsem, že si nechám smaragdovou, hodí se mi k šátkům, ale nakonec si asi ušiju ještě trochu víc do zelena 😀 Fialová je taková víc harmonická, to je pravda...