Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
koukam ze ta fotka nejde moc rozlustit 😀
@aerin teeeda ty jedes!
ja mam dneska den blbec.. jedny softshell gate v pracce a tak jsem chtela rychle udelat nove, nez pujdu vyzvednout em. ze skolky.. no a po.... jsem co jsem mohla 😀 kdyz jsem to tak nejak vsechno poopravila a s kalhotama, co mely byt hotove za pul hodky jsem se patlala uz 1,5hodiny, tak jsem pri navlikani gumy dole v nohavicich zjistila, ze jsem si ty tunylky sesila a tudiz gumu neprotahnu.. grrr.. takze dalsi parando.. 😝
@aerin Týjo 😕 Já mám zatím hotové jedny podvlíkačky a jedny rozešité 😀 Moje produktivita je vskutku bídná, včera jsem odpadla v 8, do 10 jsem byla ve vaně a pak jsem šla spát, děs... Dneska je venkdu tma jak v p... pytli, tak to mi taky nepřidává... Aspoň že ta pečená kachna se zelím se mi včera povedla 😀
a dneska je tam fakt seredne :-/ my se Z. oba zelenou rymu, on ma jeste teplotu, protivnej je jak h... a porad me taha ke dverim ze chce ven 😝
to já včera konečně došila merino legíny (ne až tak upnuté, jak jsem chtěla) olemuju body merino a taky mám rozešitou soft bundu pro Marečka s aplikacemi, kterou pytlíkuju už dlouho, protože ty aplikace mě nebaví
a hlavne nevim, jetsli ta softka bude vubec nositelna, chjo☹ je mu desne velka☹ gate budou dobry
soft gatě už naštěstí má, ale ta bundy mi tu visí, naštěstí jsem mu stihla ušít zimní bundu. Ještě jsem se k focení nedostla asi to vyfotím halabala, jen abyste viděli nové přírustky.
vyfot!😉
bunda je taková pogumovaná látka (nepropustná) a auta jsou údajně 100%bavlna voděodolná, tak se uvidí a zatepleno proševem. v kapuci mám teda beránka
@caramilla no já bych brala kousek černého patentu, tak šířka 15-20 cm, příp. kousek sv. zeleného .. kdybych věděla, že ještě objednáváš znovu wendy, tak bych něco přihodila, jeslti tam něco takového bylo 🙂
A kukla jsem na Jasmí na fleru a gratuluji! Sekne jí to tam.
@gucz Krásné tepláčky, takové veselé, pěkná kombinace a vůbec to nevypadá na recy
Jinak také nechápu, proč se nedá v látkách sehnat patent, tady ani teplákovina, paní se vymlouvala, že to tu nikdo prý nevyrábí... to jsem ještě neznala zdejší hromadky a že se to dá aspoň takto sehnat, pro ni by to bylo mnohem jednodušší... dětské mají jen plátna, jak psala Iva a když už úplet, tak hnus umělý 😝
@jieff Jojo, je to šusťák a fleece, dala bych třeba i beránka, ale zatím ho ještě nemám. Ony to nejsou přímo palčáky, je to bez palce, rychlá varianta pro mého prcka, zatím mu to stačí, ale návod na palčáky tu nedávno někdo dával .... http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=3352
Přidávám foto bundy na modelovi, trochu větší, ale dá se a bude aspoň i na jaro. Do rukávů jsem pak ještě přidala gumku...
ahoj, tak jsem včera dodělala ten povlak na polštářek, docela jsem se zapotila při našívání tý kytky 😝 nevim kde jsem to dokázala, ale mam tam najednou takovou malou ťupku od šmíru, nevíte čim to odstranit? a co ty dírky po jehle, myslíte, že se to po vyprání zatáhne? je to bavlněná Veba 😖
jo a dneska převezla PPLka balíček s tou sadou patek, tak se tu kochám a odpoledne až přijdem z prochajdy, tak hned začnu zkoušet 😀

holky tak skoro dokonceny finsky merino, akorat ted mam smulu, nez dojde V. z prace a mrkne na ten stroj, kurna...ja uz to taaak chci mit z krku☹