icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

alinn
25. okt 2011

@caramilla a dík za odkaz 🙂

terezita
25. okt 2011

@caramilla blba nejses, takze rychlokurz pro kojici matku..
1. obsila jsem na OL tu vsadku nahore a dole
2. prispendlila jsem vsadku k nesesite nohavici
3. prisila jsem rovnym stehem vsadku k nesesite nohavici, ale zacala jsem a skoncila ca. 1,5cm za zacatkem a pred koncem, aby to pak slo vsechno sesit..
4. sesila jsem nohavice kalhot
5. sesila jsem vsadku (diky tomu 1,5cm od kraje co jsem tam nechala to jde)
6. zahla jsem horni nohavici
7. udelala jsem tunylek na vsadce a navlikla gumu..

terezita
25. okt 2011

@caramilla hele ja budu nejspis vecer nebo zitra sit jeste jedny pro kamaradcinu dcerku, tak to muzu zkusit odfotit, ale mame tu tmu jak v pytli.. (jeste furt jsem nebyla schopna nainstalovat chybejici zarovky v lampach.. 😀)

caramilla
25. okt 2011

@terezita Jo, tak to s tim 1,5 cm me taky napadlo, ale rikala jsem si, ze to by te nenapadlo 😀 😀 😀 😀 (delam si pr...), diky genialni tvurkyni za vysvetleni kojici matce s velkou nohou 😀 😀 😀

Ja se podivala - to tam meli i minule tohle:
http://www.myllymuksut.com/tricot-pirkko-p-1781...

terezita
25. okt 2011

@caramilla nemeli.. ani ty oblacky, ne? a ta auta se stromy..
to vis, ja nejsem svadlena, nevim, jak se to sije spravne.. tak si to taky musim prizpusobit svym schopnostem 😅 😀

alinn
25. okt 2011

@caramilla tý jo to je fakt krutý...já se bojím vůbec koukat co tam všechno mají....jsem doufala, že tam mají jen to merino 😀

terezita
25. okt 2011

@alinn 😀 😀 kez by! 😅

alinn
25. okt 2011

@terezita správně to je tak, aby to vypadalo dobře a sloužilo to svému účelu..což si myslím, že všem se to tu daří 😎

alinn
25. okt 2011

@terezita 😀 no..kéž by ...

daisyr
25. okt 2011

@terezita Super popis, přesně tak jsem to pochopila 😉, aspoň nejsem úplně mimo ve všem, když už mi to šití tak pěkně jako vám nejde

ivuska.h
25. okt 2011

@caramilla Neměli, aspoň jsem si nevšimla. I ty myši jsou nové.

daisyr
25. okt 2011

ad Mylly, u novinek jsem si všimla, že píší i datum vložení, takže to mají opravdu nové a vkládali až někdy před týdnem 😉
no já bych to třeba vzít na sebe mohla, jestli bych to zvládla dobře rozstříhat, jen bych musela požádat manžu o souhlas, abych se nemusela stěhovat 😀

ivuska.h
25. okt 2011

Jinak já jsem dneska chtěla fotit nové barevné kombinace Easy, ale v té tmě se nedalo... Tak jsem aspoň něco ušila -- dvě trička na mimino. Poprvé jsem použila Vliesofix, pracuje se s ním výborně. Akorát mě štve, že se mi místy jaksi odděluje ten pečící papír od toho lepidla, takže se s tím pak dělá trochu hůř, ale furt dobré... Foceno na stole pod lampičkou, takže věrnost barev nic moc... Pak si ještě Klárka vymrčela, že chce taky tričko s jablíčkama, tak to už teď dokončuju taky, aplikaci tam má celou velurovou/aksamitovou.

daisyr
25. okt 2011

@ivuska.h jů, to je krása, ta jablíčka jsi teda nejpreve "přilepila" vlizofixem a pak prošila cikcakem na stroji? detaily nejsou moc vidět, ale vypadá to super

stassy
25. okt 2011

Teda ženy, vy jste fakt úžasné a věci, které tvoříte, jsou neskutečné. Tleskám a závidím. 🙂
@ivuska.h Ty jablíčkové látky jsou boží, co je to zač, prosím? 🙂

ivuska.h
25. okt 2011

@daisyr Cikcakem ne, jen rovným stehem... hodím fotky i do fotoblogu, tam to bude ve větším rozlišení... A ano, prvně přilepila.

stassy
25. okt 2011

@terezita Terezko, já to nechápu (neb jseš šicí tele 😀 a většinu věcí dělám stylem pokus omyl 😀 ), takže kdyby bylo možné uděla fotonávod, byla bych Ti velmi vděčná. 🙂

ivuska.h
25. okt 2011

@daisyr https://www.modrykonik.cz/fotoblog/ivuska.h/alb... je to tady vidět jen o málo líp teda...

ivuska.h
25. okt 2011

@stassy To je z Německa, brzo by měly být k dostání i u nás (opět tajný projekt).

stassy
25. okt 2011

@ivuska.h Jůůů, tak to doufám, že se tu zmíníš o prodejci až to nebude tajné. 😉

ivuska.h
25. okt 2011

@stassy Jojo, určitě 🙂

daisyr
25. okt 2011

@ivuska.h díky, ve fotoblogu to už vidět je 😉 vypadá to moc pěkně i jak ti odpovídají odstíny a tak

caramilla
25. okt 2011

@ivuska.h Boží!
Jako doufám, že tady ten kontakt na ty fantomy dáš, ale zase doufám, že si toho třeba nevšimnu, protože teď na účtě mám poslední tisícovku a do MD teda ještě daleko ☹
A merino to budu mít taky problém, jako něco si vezmu určitě, kdyžtak si půjčím 😀

baarca
25. okt 2011

@terezita Skvělé kalhoty 😵 To se asi inspiruju 😅 Mates by taky potřeboval ještě jedny náhradní, bo je prase 😅
@aerin
@caramilla O kukličku bych taky ráda poprosila, tak pokud by se podařila spolupráce s nascanováním, ráda bych se přihodila na mailing list.

@ivuska.h Krásná jablíčka 😵

A vůbec to tu všechny máte moc krásné. Já šiju tak akorát pyžama a tepláky a moje softshelly jsou zatím maximálně obyč, tak se ani nemám čím chlubit.

palosek
25. okt 2011

@ivuska.h moc pěkné výtvory, skoukla jsem nejen jablíčka. 😀
@caramilla Mylly je nádhera...to neskončí jen u merina 😝
@terezita výrobu vsadek u nohavic jsi popsala skvěle...jen se do toho pustit. 🙂

Vy takové nádherné výtvory, a já zas treninkáče 😒 . Zkoušíme nočník a nebaví mě furt zapínat patentky, zvlášť, když D.nechce stát. Sovičky jsou taková prvotina slepená z dílů (na zkoušku, co z toho vyleze)...sorry za tu nohu 😖 . Berušky jsou už naostro, focené bez prcka při umělém světle. 🙂

medvi11
25. okt 2011

@caramilla no kdyby to bylo jen merino, někdo to objednal...tak to nastříhám...a rozešlu...

sufik1
25. okt 2011

@terezita ad Strima
tyhle majly mi taky chodí. U Strimy je problém, že neodpovídá sklad a web, ale pán byl vždycky ochotný a domluvili jsme se, takže nebylo na co si stěžovat. Každopádně nedostupnost nití při tom jejich poštovném naštve....

daisyr
25. okt 2011

@palosek tréningáče pěkné, také musím asi ušít, bo mě ty patentky už také lezou krkem.... to máš vlastní střih?

daisyr
25. okt 2011

Tak jsem doma dostala souhlas na to mylly 🙂 Já bych brala merino, klidně i puly, kdyby byl zájem, i něco navíc, ale teda nebrala bych ta kvanta přebytků, takže, tam, kde by se naplnilo minimum nebo co nejblíže minimu, to bychom objednali, souhlas? 😉

crawler
25. okt 2011

nádhera nádhera nádhera 😵 všechno ušité je krásné 😵 ! na mylly juknu - prostě mi to nedá, ale @caramilla a @medvi11 určo nezůstane jen u merina 😅 to je jasná páka...kor když mají novinky...osobně se přikláním k po Vánocích nebo na zdejší diskuzi stoupne řada žádostí o rozvod 😅 no vente si to - nejsou ti naši chlapi chudáci ? 🤐 ženská, když má přístup k účtu... 😎