icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
26. okt 2011

@palosek 😀 😀 😀
@volpaia V tabulce si zapíšeš do řádku nick a e-mailovou adresu, přidáš příslušný počet metrů u artiklů. které chceš, po vyhlášení záloh, zaplatíš zálohu, čekáš, popereš se o přebytky, pošleš doplatek a těšíš se na pytel s hardama. Také je důležité číst diskusi popř. alespoň tabulku, když se dějou nějaké změny, něco není atp. abys byla v obraze a dostupná pro organizátora.
Podmínky jednotlivých objednávek jsou uvedeny vždy v tybulce (Střižné, balné atp.)

Tak ha. Dneska celý den jsem stěhovala naruby celý byt. Ze zimní zahrady manželovi pracovnu, z manželovy pracovny svojí pracovny a z bordelu zpět kuchyň, ještě musím vykydat obývák a budeme bydlet zase jako lidi (jak dlouho??? 😀 )
Musím se rychle pochlubit, než se to zabordelí 😀 😀 😀

caramilla
26. okt 2011

@palosek Jako kromě hromadný akce s bankou ještě stanovíme hromadnou odvykačku, co???

alinn
26. okt 2011

@ivuska.h Tak pak podle tvého předchozího popisu fialové hádám, že barva fota ježků je věrohodnější než barva té fialové samostatné..? 😅

terezita
26. okt 2011

@caramilla proboha co jsi to te kuchyni provedla?? 😕 😅 😀

terezita
26. okt 2011

a prazandy, zrovna jsem mela ve schrance listek, 20kg MTX balik lezi na poste.. 😅 teda jak to z tama dotahnu dom jeste netusim, franta postak je nemocny a baliky nevozi. to bude zitra zuzo dobrodruzo! 😅 😀

alinn
26. okt 2011

@caramilla krásnej pořádek tam máš..a pracovnu závidím ..jo a jak tak koukám na ty nitě..budeš mít tedy ty navíc? jestli jo tak jaké, kolik a za kolik?

ivuska.h
26. okt 2011

@caramilla Ty budeš tak dlouho provokovat s tím coverlockem, až si ho budu muset taky koupit! 🤐

ivuska.h
26. okt 2011

@alinn No, ta fialová ano, ale to pozadí je ve skutečnosti zas trochu jiné 😀 Neboj, je to moc hezká látka i barva, navíc stejně každý monitor zobrazuje barvy trochu jinak, tak se to nedá brát úplně na 100 %.

terezita
26. okt 2011

@ivuska.h hihi, utrat ty penize radsi za mylly nez coverlock.. ona caramilla psala, ze coverlock je zbytny.. 😅

ivuska.h
26. okt 2011

@terezita No jo, mě ty lemy na dvoujehle celkem stačí, ale chtěla bych to aspoň vyzkoušet... Mylly nechcu, skříň je plná...

palosek
26. okt 2011

@ivuska.h 😀 určitě najdeš další volnou 😀 😀
@caramilla krásný pořádek, ale asi dlouho nevydrží,co??? Já to radši ani nefotím 😖. Ale na ten OL mám velký zálusk, až se k němu jednou dopracuji, dám na ivinu radu 😀

terezita
26. okt 2011

@ivuska.h ja ji jeste nevyzkousela.. jak to vypada zezdola? jsem konzerva a desne nerada vymenuju nite a ty kraje obsivam rovnym stehem dvakrat kolem dokola..😅
@palosek jooo, overlock.. nechapu, jak jsem bez nej mohla zit! 😀 vsechno je s nim usite coby dup.. 😉 ukecej muzicka na vanoce..

ivuska.h
26. okt 2011

@terezita http://2.bp.blogspot.com/-c4tyf2b2NWM/Td0E62_Nq... takhle. A když obšíváš rovným stehem, jak je to na tom pak s pružností?

terezita
26. okt 2011

@ivuska.h aha, to jsem netusila!
hele u nas to na tricka staci. leginy bych tak neobsivala, ale ta tricka jsou dole i na rukavech vetsinou volnejsi, takze v pohode. jeste se mi nestalo, ze by to nekdy ruplo. a teda kdyz se mi nechce zahybat, tak to obsiju na overlocku, ze hodne natahuju a ten okraj se hezky zvlni.. 😅 😀

alinn
26. okt 2011

@ivuska.h jojo miluju vybírání barev přes internet 😎 jsem si teď koupila takovou pěknou jemnou oranžovou - no samozřejmě přišla popelářská 😀 no co alespoň bude dobře vidět...tak to asi nějak vylosuju a budu doufat, že to bude dobrá volba 🙂

terezita
26. okt 2011

@alinn bych se nebala.. ony ty barvicky jsou na okuk hodne prijemne, zadna divocina.

ivuska.h
26. okt 2011

@terezita Klárka si právě oblíká trička dost nevybíravě, rve do toho ruce jak divá, táhne za spodek, takže pak jen slyším, jak to praská 😠 Zvlášť ty věci, co jsem teď šila z bavlny s elastanem.

terezita
26. okt 2011

@ivuska.h ahaa.. toz leda to vyzkouset.. 😅 ale ono to asi casove vyjde na stejno,ne? ty musis vymenit jehly, ale jedes zas jen jednou kolem dokola..

ivuska.h
26. okt 2011

@terezita Ty jehly jsou hned a navíc vždycky dělám víc lemů zaráz...

animal
26. okt 2011

@caramilla nekecej ??? teda hezky naklizeno, pa napiš, jak dlouho to vydrželo 😀

jam3
26. okt 2011

Terezito
Vítej v klubu, Stoklasí balík měl 20 kg bez pár deka. A já hloupá jsem se nepodívala, takže jsem šla frajerka s Damíkem v šátku. No, nadávala jsem celou cestu, dokud mi stačil dech. 😀

caramilla
26. okt 2011

@terezita Vidím, že jsi lenoch jako já - já taky nesnáším měnění jehel - nesnášela jsem demont jehly na skrytý šev na OL, koupila jsem si COL. Nesnáším výměni za dvojjehnu, mám COL 😀 😀 😀 Ale, že do toho COL stejně vždycky musím navlíct nitě v barvě toho, co šiju, takže ho furt převlíkám, to mi jaksi nedošlo 😀 😀 😀
@alinn Nitě budu nabízet, až je všechny budu mít doma, až porovnám odstíny a které nepotřebuju, pak sem napíšu kolik čeho je na víc. Mělo by to být tak za týden - 14 dní
@animal 😀 😀 😀

terezita
26. okt 2011

@jam3 😅 no ja doufam, ze mi to nerozlozi golfky.. 😀
@caramilla toz tak to pak musis kazdou barvu objednat v 8mi konech.. 😀 😀 😀
nite potrebuju cervene!! 😀

caramilla
26. okt 2011

@jam3 ježiš ... to je strašný!!!!
Takhle jsem si jednou v 8. měsíci šla pro malý balíček na poštu a místo toho to byl mixér, balík obrovský jako kráva a měla si 17 kg a já ho vláčela tím pupkem, batohem z práce a ještě do toho lilo!!! Připadala jsem si fakt jak tydýt... Jak na potvoru jsem se nikomu známému v okolí nedovolala, aby mě odvezl a manžel byl na Slovensku, jinak bych si na tu krabici sedla a 3 hodiny čekala, až přijede z práce 😀

caramilla
26. okt 2011

@terezita no, prave ☹
Cervene navic urcite nemam, ty mam, tak jsem neobjednavala 😉

vdovec
26. okt 2011

zase tu čtu o dvojjehle.. neporadil by mi někdo, jak to fakčí a co to má přesně dělat..? já se v návodu ke svýmu stroji dočetla, že mám druhou jehlu umístovat jen max 2mm od první..a že na nějaký druhy stehů nepoužívat...
ale nějak si nedovedu představit, jak má spodní nit stíhat 2 horní .-))

palosek
26. okt 2011

@terezita 😀 bych nesměla utrácet za ty látky 😀 Neukecám, když není, ani smrt nebere 😀 a na splátky...to si radši počkám... 😖

crawler
26. okt 2011

@caramilla paráda 😵 kuchyňskej stůl jako lusk 😉 jak dlouho to vydrží?
@terezita hele, tahal to manžel - já to byla schopná jen šoupat po podlaze...věřila jsem, že Tě to zastihne doma 😉 někdo ti musí pomoct - ta krabice je dost dlouhá i široká, takže na manipulaci dost blbá 😝

lillyzelvicka
26. okt 2011

@crawler moc děkuji 😉 za látečky jsem je teď zkoumala a uvažovala co z nich bude a co musím ještě koupit.Jen ta fialová teplákovina mi moc fialová nepříjde spíš jde do bordó.
A došla mi dnes i lama ježiš jsem se s ni muchlovala a a si ještě dnes si střihnu mikču 😀

crawler
26. okt 2011

@lillyzelvicka ta fialové byla hodně tmavá, ale kdybys viděla bordó /to mám já/, tak je to přeci jen fialová ...😉