icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sufik1
26. okt 2011

@caramilla stůl jedna báseň 😀
@terezita nech si to opakovaně dovézt, mě to dovezou většinou druhý den znovu (po zavolání). A už mám i na balíkáře telefon. Nervi se s tím z pošty. U nás se běžně střídají a zaskakujou.

baarca
26. okt 2011

@terezita No, tak to bych se opravdu neodvážila vytáhnout to za Matesovo přítomnosti 😅 Holt večery a školička by to musely zajistit.
No, ale uvidí se, jaký bude zájem. Zatím jsem vyrobila tabulku, pište orientačně kolik byste toho chtěly, aby se to mohlo nechat nacenit a uvidíme, zda to vůbec bude mít smysl objednávat: https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Al...

michamicha
26. okt 2011

@vdovec jo tak ta dvojjehla mě taky zajímá 🙂

lillyzelvicka
26. okt 2011

@crawler já to chtěla kombinovat s tím fineribem a prd ale neva napadli už mě jiné kombinace 😀

michamicha
26. okt 2011

@crawler ještě dotaz k té mylly 2 když bych chtěla jen ten úplet a zatím není v tabulce, tak ho tam můžu doplnit? nebo je možný objednat jen to co je teď vyplněný v tabulce? já furt váhám jestli jo nebo ne 😅 ale rodičák přijde hned z kraje měsíce, tak by se to dalo 😀 se mi tam líbí tenhle http://www.myllymuksut.com/rib-p-65.html?langua...
jo a ještě třeba u toho úpletu, když tam je minimální množství pro objednání 3, tak ta cena 1€ je za 1 nebo za ty 3? asi píšu jako tatar 😅

daisyr
26. okt 2011

@michamicha klidně si tam do tabulky můžeš doplnit, co by se ti líbilo a když se naplní minimum, tak objednáme. Ten odkaz, co jsi hodila, je na patenty a jinak ceny tam uvedené jsou za 10cm a ve skutečnosti ceny budou o něco lepší. Na toto tuším vycházela cena 200Kč/bm, většinou je minimum 2 metry 😉

caramilla
26. okt 2011

@michamicha Cena je za 1 jednotku bych řekla🙂

A jak se tady řešilo to min. množství - jak jste přišly na ty 2m? Jsem taky nějak vygumovaná. Já měla za to, že třeba u interlooku je napsáno 5, tzn. 5 jednotek, tzn. 5x10, tzn. 0,5m, i Ivuška říkala, že lze objednávat po půlmetrech, což je výhoda, tak jsem asi už úplně mimo ... 😖

alinn
26. okt 2011

@caramilla no to by byla paráda s tím půl metrem...doufám, že máš pravdu 🙂

daisyr
26. okt 2011

@caramilla minimum musela Iva objednat, aby jí to střihli, proto ty přebytky, kde se nenaplnilo minimum, ona objednala 2m a zbytek nabídla... Po půlmetrech se objednávat dá určitě, ale asi až nad tím minimem.
Ta čísla tam uvedená jsou jen jako příklad... teda myslím 🙂

ivuska.h
26. okt 2011

@vdovec Dvoujehla -- prostě ji nasadíš, druhou nit umístíš na pomocný držák, vedeš ji stejně, jako normální nit, navlíkneš do druhé jehly a normálně šiješ. Je potřeba dát pozor, aby ti ty jehly nenabraly do patky, to si musíš ozkoušet, jakou polohu jehly nastavit a jak široký rozpich se do patky vejde. Spodní nit provazuje stejně, jako u jedné jehly, stroj vlastně vůbec neví, že šije dvěma jehlami.

michamicha
26. okt 2011

tak už mam vybráno 🙂

ivuska.h
26. okt 2011

@caramilla Pro VO jsou jiná minima, to vy jakožto běžní zákazníci nevidíte...

michamicha
26. okt 2011

@ivuska.h aha, takže tam je to minimum ty 2 metry?

vdovec
26. okt 2011

@ivuska.h díky moc , to mi nedocházelo, že tu spodní nit vlastně vytáhnu oběma horníma... 🙂
no a zásadní otázka, k čemu je to dobrý? na lemy? 🙂.. pruží to?

stassy
26. okt 2011

prosím, dovedly byste mi poradit, jak opravit podvlíkačky z tenkého merina? Mému drahému se povedlo si je roztrhnout, ruply ve švu a já vůbec nevím, jak to zachránit... 😖

ivuska.h
26. okt 2011

@michamicha U vlněného interlocku a ribu 2 metry, u ježků 5, PULy 2 m, bambusy 2 m, ty nové potisky taky všechny 2 m.

ivuska.h
26. okt 2011

@vdovec Všude tam, kde bys jinak použila coverlock 😀 Ano, lemy zakládané i lemované proužkem a ano, pruží, do jisté míry.

terezita
26. okt 2011

@stassy jako utika oko nebo se uplne roztrhly? holt je jakoby zuzit.. sesit o krapet mensi.. nevim, jak to vysvetlit.. a jdu ti delat fotonavod na ty gate.. 😅

vdovec
26. okt 2011

@ivuska.h ještě se ptám jako pako.. ale zapošívá se to, když to má pružit??

alinn
26. okt 2011

ehm..u ježků 5 metrů? kupte ježky!! kupte ježky!! 😅

ivuska.h
26. okt 2011

@vdovec Normálně ušiješ 3 stehy zpět a 3 vpřed, nebo provlečeš nitě do rubu a tam zauzluješ. Na pružení to nemá vliv.

aerin
26. okt 2011

holky tak schvalne, uzavirejte sazky, oblecem se cela rodina z detskeho Ottobre?😀

stassy
26. okt 2011

@terezita úplně to ruplo ☹

daisyr
26. okt 2011

@ivuska.h díky za info
už jsem do tab. mylly doplnila tedy ty min. odběry 😉

@stassy jej, to se ti to pěkně ošklivě škublo, nemáš třeba i kousek, že bys to i zaplácla, bojím se, že když jen nějak sešiješ, aby se to zase netrhlo vedle...

daisyr
26. okt 2011

Jinak se s vámi na pár dní loučím, zítra jedem k našim na prodloužený víkend a budu mít klid od internetu, to bude krása 😉, tak tu moc nedrbejte, ať zvládnu dočíst 😀 a pěkně doplňujte mylly, ať můžem objednat 😀

stassy
26. okt 2011

@daisyr No já přemýšlela, že tam našiju kousek merina z Mylly (ale mám limetku, tož to bude pěkná divočina 😀, něco jako aplikaci, ale nevím, nevím..

daisyr
26. okt 2011

@stassy na to by šel možná i ten climayan nebo jak se to píše, merino z mtx..to je takové modré, ev. mohu poslat kousek, určo nějaký zbytek najdu 🙂

daisyr
26. okt 2011

No nic, jdu spát, zítra toho mám ještě dost a balit 😝 a tradá.. 😉

stassy
26. okt 2011

@daisyr To bys byla moc moc hodná, kdybys mohla kousek postrádat. :-* stačilo by mi tak 5x5cm.. 🙂

terezita
26. okt 2011

@stassy no kdyz je to takhle moc tak bych tam urcite nasila kus jine latky, kdyz je to takhle prodrene.. ale teda tmavemodrou tu nemam, ze bych ti dala kousek.. ten climayan si objednavala @baarca tak treba ti nejak odstrizek prenecha, to by mohlo mit hodne podobnou barvu. aby to @daisyr nemusela posilat..