Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Ahoj holky, díky za info ohledně Mylly, probojovala jsem se teprve teď k počítači a zase ho budu muset za chvilku uvolnit, tak se na ten výběr látek bohužel asi dneska nedostane. A tak jsem se těšila. ☹ No tak snad zítra.
šlak ma asi trafí, zase bojujem s niťami na OL, robím všetko podla návodu a potom, ked ma vysť hore tá pravá spodná niť, tak už neviem ako, aby to zase začalo preväzovať. Už som prešla zo zúrivosti k zúfalstvu... 2hodiny v pr...i! 😢
@terezita hmm, začala som pekne opatrne navazovať a ona sa mi práve tá pravá dolná roztrhla v uhliku, či čo 😠 tak to už bolo v háji.Navlečiem to podla návodu bez problémov, ale ako to mám z tých posledných kličkarov vytiahnuť hore, to je pre mňa záhada. Minule mi to nejako samo od seba našlo cestu a teraz nie. Tak sa večer môžem hrať znova, uvidíme, kolko to vydrzím, či nebudem radšej robiť strihy z Ottobre... pravda, že za mna to nikto nenavlečiem manžel z mojho šitia nadšený nie je 😝 keby tušil, kolko v tom mám prachov 😀
@season tak to jsme na tom stéjně manža taky není extra nadšen z mého šití a o těch pěnězích raději nemluvím 😅 a ten overlock navlíkáš jak?)
@lillyzelvicka ja som daka trubka, vždy to navazujem a snazim sa pretiahnuť, ale akosi sa mi to nepreviaže, aj ked si myslim,že to podla návodu robím správne. Moj pocit je asi taký, že ked spodnú niť na klasickom stroji vytiahne hore tá ihlová, tak asi nejako tak by to malo byť aj tu, ale neviem ako. Asi to večer cvaknem, možno mi budete vedieť poradiť podla fotky. Ach jaj 😢 😢 😢
@season a povoluješ si napětí ? a jak to navážeš tak to protáhneš?Já to takhle navážu povolím napětí a pak pohnu kolečkem a potáhnu akorát u jehly to šmiknu a navleču A pak si seřídím napětí stehu
@season Mě se jednou toto stávalo a byla jsem vzteky bez sebe a už jsem chtěla dát stroj k reklamaci a pak mi došlo, že tam dole u toho jednoho klikaře, je u jehly ještě takovej háček, kterej zapomínám provléct a tím se to neprovazovalo. Ale pokud to děláš podle návodu, tak to nemůže být tvůj případ, to je pro mě teda záhada 😀 😀 😀
ahojte dievcata, vcera som vas prvykrat citala a uplne som sa namotala 🙂 aj ja chcem co-to posit pre malu, kedze som iba zaciatocnik, mam asi blbe otazky - vsetky sijete na overlockoch alebo sa mozem pokusit sit tie uplety, merino a pod. aj nejakym pruznym stehom na klasickom stroji? rozmyslam, ze by som si tiez nieco objednala, ale ci to nebudu vyhodene prasule, ked nemam overlock... co si o tom myslite? diky
WENDY
Došlo, chybí lama krémová a tm.šedá a welur máta. Doplnila jsem tabulku o realitu, vč.střižného, manipull.poplatku. Kdo má přeplatek, pošlu zpět na účet (Viki, vercam), Oravku a Jam dořešíme s VTC aspol 🙂
Nezbylo NIC (teda asi 30 cm zeleného patentu p-613, mám ho napsaného na sebe - klidně se ho vzdám, je ho víc než 30 cm, ale je to odrbané z jejich ustřižení, tož jsem to zaokrouhlila - chce-li někdo, přidám, přes IP), poslali všeho míň - prvně jsem ubrala sobě a pak vám, koukněte, moc jsem měnit nemusela...až na Lamu...tam jsem ubírala víc. Je nastříháno, domluvte se na hromadných balíkách, kam to poslat, ideálně do IP, jedeme do soboty k babičce (má net, ale moc tam prostoru na pokec asi nebude...). S odesláním bych počkala až na VTC, kdo má 🙂 zatím neposlali, že je vyrobeno (chybí mi tam i jiné zipy než jen ty, co nedodali, takže čekám na víc - asi 14 různých), takže není kompletní pro více lidí. Tento týden by mělo být ale vyrobeno.
Dnes už neodešlu nic- nestíhám...první várka - Lillyželvička třeba - půjde v pondělí.
ahojte chcem sa opýtať ,periete aj PUL pred šitím koly zrážaniu ?

@crawler dnes dorazil MTX a perfektní 🙂 peníze jsem včera poslala