icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kamishek
26. dec 2014

@jieff já šila kdysi koženku teflonovou patkou a posouvala v pohodě... kdesi jsem to vyčetla, že koženka k sobě patku jakoby lepí nebo jak to nazvat, takže je potřeba nějaká patka, co se snadněji posouvá - což je ideálně rolovací (nebo jak se jmenuje ta s válečkem vpředu) a nebo právě ta teflonová... jinak by to mělo jít ošulit nalepením malířské pásky zespod klasické patky, ale to je bez záruky, to jsem nezkoušela

@kajark já mám už přes rok Bosch WTY88780EU a super, nemám jedinou výhradu 🙂 Kamarádi teď nedávno kupovali Bosch WTB66200BY a jsou taky spokojení. Obě suší dobře a bez problému 🙂

barcav
26. dec 2014

@caramilla krásný fotečky, tílko je boží 😀 chtěla jsem tě poprosit až budeš mít jestli by jsi mi popsala jak děláte to biblické vyprávění 😵

kajark
26. dec 2014

@caramilla
@kamishek dakujem velmi pekne za nazor 🙂 a pekne sviatky 🙂

evaon
26. dec 2014

Taky vianocny "outfit" som babam usila. Riflovinove leginky ani nemam nikde lepsie cvaknute. MM to zhodnitil, ze "Inter Milano" 😠 :o))

sunnyday28
26. dec 2014

Baby prosím Vas čo mi toto tá moja Veronica robí? ☹ už strácam posledné nervy. Už som vymenila ihlu asi 5 krát, vymenila nite, navliekli znova,menila napätie hornej i dolnej nite, pretlak päťky, celý spojok som mala vonku, vyčistila, povysavala, nič nepomáha. Najhoršie je že chvíľu šije dobre a potom zrazu začne takto muchlat spodok. Vidím to cez okienko, akoby vrchná niť zadrhala o niečo ked ju pretahuje ponad spodnú niť zadrhala(dosku). Ale nič tam nie je, tam kde sa zdá že o niečo zapiera, nič - aj vata tade prejde hladko o nič nezaprie. Čo robím zle? Prepáčte tie fotky, cvakam teraz mobilom len. Mám teraz pár dni čas šiť a toto robí ☹

sunnyday28
26. dec 2014

No a tie fotky, predok a spodok ☹

macin73
26. dec 2014

@caramilla dočítám se zpožděním... ja jsem z těch, co pro dobrou fotku balancuji i na skále nad vodopádem, nebo se plazi po zemi... jestli to je na fotkách vidět, to nevím, ale stejne to dělám 😝

Jinak fotka rodiny v Tvých tričkách je uzasna, a tílko od muže je velmi zajimave 😎

Chvalim i další výtvory, snad mi odpustíte, že ne jmenovite.

petkasv
26. dec 2014

@sunnyday28 zkus piníkem opilovat stehovou desku - můžeš tam mít nerovnosti od zlámaných jehel a pokud to nepomůže tak asi servis ☹ ještě co máš za nitě? Druh?

sunnyday28
26. dec 2014

@petkasv Dakujem, servis urcite, ale az po sviatkoch, je v zaruke, tak neviem ako dlho to trva. Ja som to cele hladkala vatou, nech vidim kde sa zachytava, ale nikde nic. Nite mam rozne, skusila som obyc polyester z galanterky, cez unipoly a aj mercedizovanu bavlnu, vsetko robi to iste. Chvilu sije fajn a potom zacne zadrhavat a cim dalej tym viac. Teraz som odmontovala zase cosi so sipkou, zmontovala naspat a zase chvilu sije normalne, tak ja uz neviem cim to bude. ☹ skusam to furt na rovnakom kuse stareho tricka. Asi skusim znova zajtra 😖

koki_melo
27. dec 2014

@sunnyday28 jeste bych zkontrolovala spodni nit - napeti a zda je spravne vlozena civka a kudy vede nit.

a_lexa
27. dec 2014

Doufám, že svátky proběhly u všech v poklidu a v rámci možností dokonale. 😉
@caramilla uplně jsem si tě představila, jak koukáš na manžela, který bravurně a bez zaváhání poskládal dokonalé srdíčko a představuješ si ty možné scénáře, kde a k čemu by mu taková "dovednost" byla platná. 😀 😀 😀. Jako fakt jsi mě pobavila. Ještě že jsou už všichni vzhůrů, páč jinak bych je dozajista smíchem všechny probudila. 😉 A manžel má tedy velikou pochvalu, protože je ještě přidělat na tričko jako aplikaci - je fakt super nápad.
@vondandy krásné výtvory 🙂 a tedy "kluk" na tulení do postele je dost dobrej nápad. Možná někdy využiju jako vtipný dárek pro nějakou kamarádku 😅.
@kamishek teda ty trenky jsou fakt krásný. 🙂
@jieff super práce - moc se ti povedla. 😵

caramilla
27. dec 2014

@a_lexa Jo jo, ale málem mi to zkazilo štědrovečerní večeři, protože ten výraz mého ksichtu byl fakt kyselý 😝 Manžel se asi celkem bavil 😀

kajark
27. dec 2014

@caramilla
@kamishek chcem sa este spytat, ci je velky rozdiel v odtoku vody - niektore typy maju nadrzky na skondenzovanu vodu a niektori vyrobcovia vyvody hadicou do sifonu. Co uprednostnit? alebo je to suma fuk? 🙂

macin73
27. dec 2014

@kajark určitě nadrzku na vodu... a tepelne čerpadlo

kamishek
27. dec 2014

@kajark souhlasím s @macin73 - ty dvě věci jsou zásadní i podle mě 🙂

sinala
27. dec 2014

dnešní nákrčník pro 2 slečny, ušity byly 2🙂

caramilla
28. dec 2014

@kajark jak píšou holky 😉

kuna
28. dec 2014

@caramilla můžu mít ještě dotaz k focení? 🙂 Jakým objektivem fotíš ty společné fotky uvnitř? Pevným, nebo nějakým zoomovacím? Protože ta pevná 50 fakt dělá hezký fotky, ale doma fotím nejčastěji setovým, protože do té 50 se mi celý záběr prostě nevejde. Na Štědrý večer jsem div nelezla po stromečku a stejnak to nebylo ono, musela jsem ho pak vyměnit za ten seťák 🙂. Nebo doporučuješ nějaký jiný pevný pro interiér?

koki_melo
28. dec 2014

Pani @kuna, hovoris jako kniha 😀 😀 😵

kaculev
28. dec 2014

ahoj holky, prosím o radu - když do pasu našívám gumu na overlocku a pak prošívám, dává se stejně dlouhá guma, jako kdybych dělala tunýlek? Nebo se tím prošíváním trochu vytahá a je třeba kratší? Normálně do tunýlku dávám obvod pasu mínus malý kousek.

jieff
28. dec 2014

@kaculev já bych ji nechala stejně jako obvykle.

jieff
28. dec 2014

@kamishek moc děkuju za odpověď, já si matně vybavila, že se cosi zalepí páskou. Ale vymyslela jsem to špatně, lepila jsem pásku na zoubky, a to samozřejmě nepomohlo 😉

jitu22
28. dec 2014

@kuna jo, s timhle taky bojuju. Doma fotím se seťákem, protože s pevnou 50 se sem nevejdu. Asi má Car větší barák 😀

mikulka45
28. dec 2014

@kuna @jitu22 ja fotim v interiéri pevnou 35, kvôli tomu som si ju kúpila namiesto 50

caramilla
28. dec 2014

@jitu22 ; @kuna Ne, Car fotí taky základním objektivem, seťák nemám, kupovala jsem jen tělo, ale mám zoomovací základní objektiv také v tom rozsahu 18 - 55 a tím fotím prakticky vše v interiéru. 😉
@mikulka45 Pevnou 35 závidím, tu ještě ve své sbírce nemám😀 Ale ten základní objektiv je takový hezky univerzální, k tomu stromečku, kdy člověk loví momentky a nedělá velké umění, tak je základní objektiv k nezaplacení...

jitu22
28. dec 2014

@caramilla jj, tím právě fotím doma, ale tak pěkné obrázky jako Tobě mi z toho nelezou. To bude ale problém spíš někde mezi zemí a sklem 😉

jitu22
28. dec 2014

a ještě trocha šití ať jen nekecám - andělky pro mamku na chalupu a tchyni do ložnice. Hrozná drbačka, ale měly, myslím, úspěch

zikie
28. dec 2014

@jitu22 Ty jsou teda super!!!!! Fakt dokonalé!

argo1
29. dec 2014

@jitu22 Krasa! Andelky jsou velmi elegantni 😵

kuna
29. dec 2014

@jitu22 @caramilla s tím větším barákem mě to taky napadlo, ale to by musela mít car zámek 😀 😀.

@koki_melo no to víš, paní kuna je teď strašně chytrá, protože po čtyřech letech neustáleho těhotenství a kojení chlastá 🙂. Jako fakt, tyto Vánoce jsem permanentně "nad věcí", včera jsem udělala třetí dávku vaječáku v pořadí a možná ještě nekončíme 😀 😀