Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla no ja práveže vo svojej "zbierke" mám iba toto pevne sklo a setak, nechcela som investovať hneď na začiatku, ked som ešte ani nevedela co a ako, ta pevná 35 sa mi zdala ako dobrý kompromis. Fotim takto cca 4 roky a zatiaľ mi to aj stačí... Ale fotim len take bežne veci, hlavne decká 🙂
@jitu22 Máš je krásné! Já si kdysi objednala knížku, ale protože jsem byla netrpělivá, vytiskla jsem si střih na tidlu z netu dřív, než pošta dorazila. Nepohlídala jsem si měřítko, měla jsem vše asi v poloviční velikosti, protože jsem tehdy ušitou nikdy neviděla, netušila jsem to a to pidišití mě tildy tak znechutilo, že až mi knížka konečně dorazila, už jsem nikdy žádnou neudělala. Tu malinkou jsem pak darovala kamarádce🙂
U nás velké nadšení ze sněhu, asi jako všude. Povedly se mi dnes hezké fotky, tak neumím nevložit. První dvě jsou foceny tím portrétním, ale ostatní fotky včetně těch Kryštůfkových očí jsou foceny seťákem od Canonu, který mám jen na video (Canon 18-135 mm s ultra ostřením), ale ve sněhu jsem nechtěla přehazovat. Bylo už horší světlo, je to foceno asi v půl čtvrté...
A ještě Kryštůfek s hračkou od Ježíška a pak jak s námi poprvé v životě snídá ve své stoličce.
Ahojte maminy,prosím vás je tu niekto kto by mi ušil sohtshelové tehu nohavice? také teplejšie odolnejšie,ktoré by som mohla nosiť v tom 8-9 mesiaci teraz na január február?Potrebujem na prechádzky do prírody s malu a so psíkmi... bohužiaľ sa mi nič nedarí kúpiť a lyžiarske nohavice nech sú akékoľvek veľké cez brucho tlačiaNa tehuĺky v tomto období asi nik nemyslel,človek si kúpi oblečko do mesta,ale nič moc do prírody.Na cene mi nezáleží,rada by som kvalitnejší materiál,odolnejší. Ďakujem 🙂
@caramilla tak já jsem dnes taky v půl čtvrté fotila děti na bobech, akorát jsem nechala foťák doma a cvakala to mobilem....tak jak ty fotky asi můžou vypadat, že 😀 😀. Doma jsem si pak nadávala a říkala, že jestli ještě tuto zimu nějaký sním napadne, musím to zdokumentovat pořádně 🙂. Jinak fotky jsou nádherný, moc se mi líbí ty vaše trička u snídaně! A těch očích se teda ztrácím už teď 🙂
@kuna Já měla štěstí, že můj manžel nenávidí sníh a odmítl jít na procházku (na kočár nebyly odhrnuté dost chodníky, na sáňky byly zase odhrnuté hodně, takže děti byly hodinu na zahradě, pak jsem je zvala na etapy ven já, Kryštofa na půl hodiny do kočáru a Jasmínku na sáňky, obojí šlo tak akorát, odhrnutost chodníků přesně tak průměrně jak na kočár, tak na saně...), takže jsem se pro foťák mohla domů vrátit 😎
dá se u stroje zadřít řemen? Mám mechanický, celokovový. KOmplet servisovaný cca rok a půl zpátky. Nějak je to hlučnější a jakoby to dře. Po novém roce se chystám do servisu, ale abych si to nestrhla... ještě potřebuju pár věcí dodělat... Zkoušela jsem to rozebrat, ale nepodařilo se mi sundat dekl...
@denimaty Můžu se zeptat, v kterém Ottobre jsou kalhotky? Něco takového mám taky v plánu. Dcerka se vždycky pár dnů tváří, že už nočník chápe, dokonce si sem tam řekne, na posazení reaguje výborně a pak zase pár týdnů utrum a odmítá vše. Má teda ještě čas, ale vzhledem k tomu, že klukům to trvalo docela dlouho, naivně doufám, že ona bude aspoň v něčem lepší🙂
@caramilla závidím sneh, u nás nikde nič

@jitu22 no ty jsou úžasné. Krásná práce.
Ale byla jsem trochu v šoku, když jsem viděla ty tildy a podobné u známých na chalupě. Měli to mezi oknem a normálně se rozpadaly - vůbec nebyly šité ale ty pidi ruce a pod. byly slepované!!!! a jak to bylo na tom sluníčku za oknem, tak se to rozlepilo 😕 😕 😕 😕