icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
31. okt 2011

@zikie Jé, no boží! Já jsem pro!

@mooncaa Už jsem si před chvílí objednala ti Kai, objednávala jsem stoklasu, tak jsem je přihodila do košíku, načež objednávka stoupla o 50%🙂))

baarca
31. okt 2011

@caramilla Já dostala Kai k narozeninám a od té doby miluju stříhání 😀 Nebudeš litovat.

medvi11
31. okt 2011

@caramilla S KAI litovat nebudeš 🙂 gratuluji k výborné volbě!
Odešly první 3 balíky wendy k vám - @lillyzelvicka, společný @stassy + @lukrecia (tam i VTC) a @papaya

dankakk
31. okt 2011

@ivuska.h prosím ťa aky návod na tie vlniaky mas? Lebo chcem strikovat cosi podobne a presne potrebujem priberat na ritke a neviem ako...

alinn
31. okt 2011

😀 tady je to horší než reklamy...do teď jsem v podstatě nic nepotřebovala..a byla jsem spokojená..a teď? já ty nůžky chci taky!!! 😀

lillyzelvicka
31. okt 2011

@caramilla já teď zapoměla vyprat jak myly tak mtx tak šd, dělali jsme obyvák a k tomu jsme byla neděle marodili a můza mě chytla, naštěstí jsem slíbila manžovi že šít nebudu takže jsem prala a sušila 🙂

sufik1
31. okt 2011

holky jdu pro radu. Malý mi začal blindit v autě a vždycky ohodí sedačku před sebou. Hodil by se pul na chránič sedadla? Vyrábějí různé kapsáře a taky chrániče proti okopání botama, ale na to zvracení nevím. Nebo radši něco savějšího a prát? a co dveře u auta? Na sobě bude mít asi bryndák s rukávkama a kapsičkou... Nevydrží ani 10 minut a to pojedeme 3 hodiny na Moravu....

caramilla
31. okt 2011

@medvi11 ; @baarca Volba - jedna z mnoha dobrých rad Ivušky 😀 😀 😀
@alinn 😀 😀 😀 Vítej v klubu 😀 😀 😀

medvi11
31. okt 2011

@caramilla já na radu Ivušky dala už před rokem a pořád jsem nadšená 😀 😀 😀

daisyr
31. okt 2011

Tak se vracím po víkendu a tady zase takových novinek ... 🙂

@maly_prcek ad Mylly - klidně si tam sama přidej sloupeček, co se ti líbí, minimum většinou 2 metry, někdy i více, pak se optám i s cenou najednou

daisyr
31. okt 2011

@crawler Hlásím, že mě min. týden také mtx dorazilo! moc díky... jen jsem si uvědomila, že jsem ještě asi ani nezaplatila doplatek, musím napravit 😕

daisyr
31. okt 2011

Tak jsem to tu zrychleně prolétla a chválím moc krásné výtvory !!!! Jenom slintám.

daisyr
31. okt 2011

@zikie ad Mylly, určitě dej vědět, až naskladní došlé barvy, třeba se to stihne do uzávěrky nebo když to bude o kousek, tak můžem posunout. Jen jsme to většina chtěla ještě na zimu a před Vánoci, tak aby to nedošlo moc pozdě.

caramilla
31. okt 2011

@daisyr Tak jestli u nich "každým dnem" není pojem jako např. na Stoklase nebo ŠD (a neříkám, že to je vina těch obchodů, to není, že, to je prostě neschopnost dodavatelů:D ) , tak by to do vánoc být mělo 😀

daisyr
31. okt 2011

@caramilla také si pod pojmem každým dnem přestavují opravdu pár dní, tak uvidíme 😉

zikie
31. okt 2011

Komunikace s Mylly je opravdu blesková. Dnes mi ještě přišlo další info, že černé merino by mělo být každým dnem- až bude pošlou mi mail.Na limetkové bohužel není u výrobce příze, takže to asi bude nutné z předvánoční objednávky vyškrtnout úplně.Místo něj by ale v brzké době mělo být merino limeta s ježky. Červenou a oranžovou ještě zjištuji.

zikie
31. okt 2011

Tak červné a oranžové merino dorazí stejně jako černé každým dnem.Objednávku k výrozbci odesílali před měsícem, takže by to mělo být opravdu brzy. Omlouvám se, že vás tu pořád takhle bombarduju.

caramilla
31. okt 2011

@zikie se neomlouvej, to jsou dobré zprávy, až na tu limetu, únor to jistí 😀

medvi11
31. okt 2011

Hurá hurá hurá, VTC má skladem konečně vodoodpudlivé zipy, před obědem to ještě skladem neměli. Zítra by to mohli odeslat a ve středu bych to měla mít doma, pokud to teda odešlou...

tinusiatko
31. okt 2011

ahojte mám otázku ,co ak dám na plienočky klasické kovové patentky? Bude to vadiť ?

terezita
31. okt 2011

@zikie juuu,, limetka s jezky zni moooc dobre! 😵

medvi11
31. okt 2011

@tinusiatko nevím, jestli nebudou rezavět...přece jen časté praní na 60, skladování za mokra...a komfortní uživatelsky to taky moc nebude (hůř se budeš strefovat do protikusu), na nesnášenlivost niklu nebo něčeho jiného při kontaktu s tělem nevím - pokud to budou klasické patentky, co se neprocvakávají, ale našívají, kontakt s kůží nebude. Ale především to nebude tak hezké a pohodlné 😀 😀 😀 zato to bude o dost levnější (pokud nemáš kleště...)

medvi11
31. okt 2011

s tou mylly byste měly dát pokoj, nebo zase něco objednám 😀 😀 😀 limetkoví ježci zní fakt zajímavě 🙂 a červený interlock taky 😉

aerin
31. okt 2011

holkyyyy, mne se vubec nechyta ta reflex. nazehlovacka, nechapu ☹

alinn
31. okt 2011

@medvi11 a co tyto patentky http://www.stoklasa.cz/patenty-plastove-8-13mm-... ? nemáš je ozkoušené?

terezita
31. okt 2011

@aerin ten engross? pres co to zehlis?
ja nazehluju neco mezi 2-3 a jen pres pecici papir a minimalne pul minuty pritlacovat (je lepsi, kdyz si pod to das prkynko, bo se to lip pritiskne..) a pak to nech vychladnout, jinak se to muze zase jakoby sloupnout zpatky na tu folii a pak to dela neplechu..

palosek
31. okt 2011

@caramilla limetka...chjo...těžkooo se mi ted odolává...chjo...až ten únor, ale děsně se už těším 😀 😀

alinn
31. okt 2011

@terezita ahoj..když tě tu tak vidím...caramilla na tebe napráskla, že umíš takové to volné šití na stroji 🙂 ...mohla bys mi prosím říct jak na to?

aerin
31. okt 2011

@terezita diky! teplotu jsem mela nizsi, mela jsem pres to prelozenou uterku...no problem je totiz ten, ze gate jsou uz hotovy, ze jo, rukavnik nemam, chjo☹ jdu to zkusit znovu

palosek
31. okt 2011

@stassy Objevila jsem ve schránce u stroje průhlednou patku, nejspíš to bude ta vyšívací, ne? Jen ještě přijít na to, jak schovat ty zoubky... 😒 Lepit se mi to teda nechce 😉