icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

alenf
1. mar 2015

@koki_melo fiha,super to vyzerá,pekná práca🙂

denimaty
1. mar 2015

@koki_melo Tak to je super kolekce, jsi fakt šikovná.

koki_melo
1. mar 2015

@denimaty to je jen začátek 😀

denimaty
1. mar 2015

@koki_melo Nechápu, jak to zvládáš. Já teď šila jednu mikinu na zip asi 3 dny.

denimaty
1. mar 2015

Holky, jdou dělat aaplikace na letní softshell z klasického softshellu? Nebude to moc silné a těžké?

koki_melo
1. mar 2015

@denimaty jde to, on v tom zas tak velký rozdíl není, zimní soft má kolem 310gr/m, jarní 290gr/m...on ten jarní je hutnější tím upletem, zimní je měkčí díky fleecu, takže v pohodě.

petkasv
1. mar 2015

Hezký nedělní večer, dnešní moje šití 😀
2x - tuničky z krtka, dvě jsou pro mou věrnou zákaznici a dvě pro ty cácory
1x šedý krtek
1x hnědý krtek
sukně pro kolegyni k narozeninám 🙂

Jinak ještě k prvním krktkům - holky si to tak vybraly samy, mě ta trika se na nich líbí 😵

denimaty
1. mar 2015

Mikina pro starší dceru. Dost mě potrápila, šila jsem ji asi 3 dny. Má dost much, ale dcera je spokojená. Ještě mě čeká podobná pro mladší.

koki_melo
1. mar 2015

@denimaty hezky sis pohrála 😵 .

sinala
1. mar 2015

@koki_melo už jsem se kochala na fleru 😀

bury
1. mar 2015

@koki_melo - ty jo ti jsi nám tu normálně udělala léto 😀 😉 krása, krása 😉

zuzkasim
1. mar 2015

@petkasv Tohle zpracování krtků se mi moc líbí, jsem prostě konzerva🙂

macin73
1. mar 2015

@petkasv na te třetí fotce jsou holky roztomile 😵

petkasv
1. mar 2015

@macin73 děkuju, ony jsou teď plné lásky, asi i tím, že obě chodí do školky a vidí se jen odpoledne, tak si sebe víc váží 😵

lanka
1. mar 2015

@koki_melo ta třetí mě naprosto uchvátila, něco takového mám v plánu na léto - mám i hrubou představu jak by měl vypadat střih - ale kolem výstřihu - to máš na stáhnutí šňůrkou v tunýlku nebo je tam guma a nebo je to ještě nějaký třetí způsob. A pod prsama ta mašle - to není jen ozdoba vnitřkem to stahuje k tělu je to tak?

koki_melo
1. mar 2015

@lanka ten vystrih zalezi, jak chces, muzes snurku v tunylku, muzes gumicku, oboji funguje...ono i pod prsama to muzes udelat s gumou napevno a masli jen jako dekoraci nebo tunylek a v nem stahovacku na masli, jak se ti chce. nebo to muzes oboji ozabickovat...

bury
2. mar 2015

@petkasv - holky vypadají úplně zamilovaně 🙂

barcav
2. mar 2015

@mariast nádherné šatečky 😵
@jitu22 ta modrá příšera je dokonalá 😀
@papajka7 vrtulníky jsou prostě boooží 😀

avionka
2. mar 2015

@a_lexa
@jieff
Diki kocky za rozobratie🙂 asi sa vykaslem na ,,chlapcensky efekt´´🙂) zazehlenie ma tiez napadlo ale robota by bola skoro ta ista a efekt maly- ako casto sa to bude prat tazko odhadnut-pod plafonom sa predsalen prasi a neviem ci mi to casom nezabavia decka na nejake divociny takze ked uz sa s tym budem tolko prdkat nech to je odolnejsie🙂

bordino
2. mar 2015

@lillyželvička @zabza40 nebo kdo jste tu vyučené, prosím o radu 🙂
šila jsem tátovi sako a zdá se mu, že má krátké rukávy. Ale co jsem tak koukala ve filmu Kingsman (kde měli na míru šité obleky), tak všem jim končily rukávy u zápěstí a při ohnutí ruky půlka předloktí ven... a z toho koukaly košle s manžetovýma knoflíčkama 😀 jsou pro to nějaká pravidla?
Pravd, že táta to chce spíš jako sportovní sako přes tričko. Napadá vás nějaký elegantní způsob, jak ty rukávy prodloužit, nebo prostě jen našít pruh? Bojím se, že to bude vypadat divně....

alenf
2. mar 2015

@bordino ak si nechala dovnutra aspon 3cm zalozku tak ju vypusti dolu a po obvode nasi novu zalozku,ktoru zahnes dovnutra 1mm za nasitím.Snád je to zrozumitelne.A ja zvyknem merať dlzku rukávu tak že osoba má vystrieť ruky smerom dopredu ako by "sla na bicykli a drzala volant" 😀 a vtedy nech je koniec rukavu pri dlani,dokonca panske sako by mal chytit koniec rukavu prstami v dlani udajne.

genkai271
2. mar 2015

ahojte, tak teraz sa pripravte,lebo takuto trapnu otazku tu asi nikto nepolozil. Sijem na OL a tam kde sa mi stehy skrizia (pod pazami), tak tam sa mi steh zacne parat. Je toto mozne? uz som podla rady vymenila ihlu za strecovu 75-tku a stale je to rovnako naprd. Uz som dokonca pozerala, ci nemam na Ol nejaky spatny chod,kukala som videa,ale nic som nezistila. Proste usijem tricko a pod pazou mam -po jemnom natiahnuti-dieru ako svet 😖

a_lexa
2. mar 2015

@bordino Dle toho co popisuješ, tak máš správnou délku rukávů - měly by končit kousek pod zápěstím (manžeta košile by měla koukat cca 2cm) a při předpažení by měly být takzvaně vidět Rolexky. 😉

bordino
2. mar 2015

@alenf díky, on měřila a střih dělala vyučená sestřenice, no přesně vím, kde se stala chyba 😀 záložku mám, ale chce to delší o 10 cm... tak mi asi nic jiného nezbyde

bordino
2. mar 2015

@a_lexa takže to mám tátovi jen vysvětlit a koupit mu Rolexky? 😀

sinala
2. mar 2015

@genkai271 a máš to pod paží dobře sešité? Ono právě v tom místě se to zatáčí 😀 a někdy ten nůž řízne hluboko a pak se to nesešije - vlastní zkušenost🙂

alenf
2. mar 2015

@bordino tak 10 centimetrov je uz dost 😒 ,ako to potom merala?urob mu tam manzetu ako na koseli 😝

genkai271
2. mar 2015

@sinala - fuha,to netusim ci to mam dobre. ale asi nie,ked sa mi to tam para:(. mam to menej vytocit,aby mi to nevbehlo tak hlboko do latky? totizto,to je tak, ze usijem ako keby som sila do kriza- najprv sprava dolava...no a potom zacnem zhora nadol. a jak usijem to "zhora nadol", tak prave to sprava dolava sa mi zacne parat

bordino
2. mar 2015

@alenf no ona asi dobře, chyba se stala v tom, že byly prozně široký ramena, musela jsem je o dost zúžit a ted to chybí.. nicméně k zápěstí to má.. tak nevím

saaralota
2. mar 2015

@bordino No já myslím, že když přijdeš s těma Rolexkama, tak si to nechá vysvětlit... 🙂.