Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
připomínám uzávěrku nití dneska 😀
@genkai271 možno aj látka zato môže - niekedy mtx teplkákovina mi pušťala očká - niektoré druhy, a jeden jednolíc od mtx tiež, na ostatných látkach sa mi to nestávalo
@bordino no Rolexky by byly fajn 😀 , ale jestli nosí nejaké pěkné hodinky, tak bude stačit, když zahraješ na chlapskou ješitnost, že by bylo škoda je nechat schované. 😉 Popř. bych to podpořila ještě pár obrázkama z netu: http://www.czechfashionisto.com/2015/02/cerne-d... 😀 😀. Ne, teď vážně - ten nápad @alenf s našitím manžety zní dobře a pokud ho bude nosit jako sporotovní, tak to může vypadat i jako super modni vychytávka. 😉
@ucitelka70 - mne toto robi asi na vsetkych latkach,aj na uplete a aj na wellsofte...fakt som uz aj ihlu menila, nite skusala ine, nepomaha
@genkai271 hod sem foto, možno budeme múdrejšie
tak paní @koki_melo nás sice připravuje svou nádhernou kolekcí na jaro a léto, ale já šila v duchu pranostik, které na březen a duben slibují pobyt u kamen. Takže svetrovina a softshell 😀.
1. mikina pro dceru
2. mikina pro mámu, díky @lillyzelvicka za radu podzehlit i samotný výpustek, šily se mi ty kapsy líp, než na předchozí modré verzi pro mě
3. tramtadadá, mikina s légou a se zipem. Díky všem za rady, nakonec jsem se s tím nějak popasovala a povedlo se. Vnitřní látka je úplet, ale vše je komplet podžehleno vlizelínem, takže drží a netahá se. Už má za sebou i praní a ok.
4. softky pro mě. Mají chyby (blbý pas, udělala jsem ho moc rovný, tak teď trochu odstává), ale to neva. Mám je na hřiště a krmení kačen. Kolena jsou znouzecnost, do posledního cm jsem využila softshell. Dva dny jsem kolem něj chodila a rovnala střih, pokaždé mi někde 5cm chybělo. Až když mě napadlo rozfikat kolena a nacpat je, kam to šlo, tak se to vešlo. Uf 😀
@ucitelka70 foto coho presne? co by pomohlo,aby ste mi mohli poradit? tych hnusnych triciek? alebo ako mam nastaveny ol?
@kuna pa - rá - da
@genkai271 aj aj
@bordino tuším že na Módním pekle jsem četla článek o délkách sak, že existují dvě délky - jedna delší, aby při předpažení sako nebylo krátké a jedna ta kratší. Že možné jsou obě dvě, akorát zastánci obou hází špínu vždycky na ty druhé...

@genkai271 asi míň točit.....