icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

saaralota
3. mar 2015

Ahoj, nevíte prosím, jestli se dá sehnat voděodolný zip 18 cm DĚLITELNÝ? U Stoklasy je inzerují, ale v obchodě mají jen nedělitelné, u nás v galanterii mi paní tvrdila, že je to asi chyba, že se u nás dají sehnat takhle krátké jen nedělitelné. Nemáte nějaký tip? Díky.

mahafi
3. mar 2015

@kuna no to je náááádherné 😵 jsi moc šikovná 😵

kuna
3. mar 2015

děkuju všem za pochvaly! I když teda na úroveň @alenf se dopracuju možná tak za 10 let, protože ta má určitě hezké i všechny švy, co nejsou vidět 🙂
A přiznám, že nad légou a zipem jsem přemýšlela i během šití a pořád měřila, jestli mi to vyjde. Dlouho jsem se u ničeho tak nezapotila 🙂

alenf
3. mar 2015

@kuna Čo blázniš??? 😀 😀 Ja som si práve hovorila,že tak vymakať to zapínanie by som asi nedala 😠 Dáky návod na to nemáš?Je to vážne veľmi pekné a tiež by som to rada vyskúšala a aj farebne si peknu svetrovinu zvolila🙂

olivka84
3. mar 2015

@kuna to je neskutocne prepracovane .aj tie softky ale najme ta mikina . 😵 klobuk dolu .

palosek
3. mar 2015

@kuna no znovu jsem musela obhlidnout ty bystřiny u tvých mikin. Ty jsou tak vymakane... 😉 Sis s tím fest vyhrála, že? 😉 🙂

lenasss
3. mar 2015

@kuna 😕 😕 😕 další profík krása krása krááááása 😵 😵 😵 😵

zojec
3. mar 2015

wau @kuna to uz co je? :D super 😀 😉 sa idem zahrabat

denimaty
3. mar 2015

@kuna Tak ta mikina s légou nemá chybu, to bych nikdy nezvládla. Mně stačila ta moje obyč. na zip. Smekám.

zirka
3. mar 2015

@kuna tedaaaaaa mozem si akurat tak oci vykukat :D krasne
ja som stihla usit mikinu mojej krajsej a lepsej polovicke, kde som sa zaprisahala, ze vypustkove vrecka robim prvy a posledny krat v zivote (nastastie ma mamina donutila podlepit aj vypustky, tak to netahalo) ale na svetrikovine to musela byt uplna radost :D

polovicka odmietla aj zapozovat, zhrabol mikcu s kometarom ze konecne doslo aj na neho, nielen na deti 😝

kuna
3. mar 2015

@alenf ty bys to určitě dala 🙂.
@palosek vyhrála, hlavně jsem se bála, že mi to někde nevyjde!
@zirka ta je parádní a krásně mu sedne!

Návod přímo nemám, ale mám návod na obyčejnou légu bez zipu (teda tu ty asi umíš, ale dávám pro ostatní) http://blog.megannielsen.com/2012/10/banksia-se... . Důležité je hlídat si centimetry, každá část légy má celkem 4cm (3+1 na šev). Jedna část v tom má ale započtený i ten zip. No a z druhé strany by měl zip být ve švu, ale nebyl tak široký a nedosáhl by, takže je zespodu našitý a začištěný stuhou. Ono to zas tak těžké není, já jsem loni naštěstí pár takovýchto "otvorů" ušila (bez zipu), takže jsem to měla aspoň částečně nacvičené 🙂

laeela
3. mar 2015

@zirka Tak ta je krásná. To nesmím ukázat svému muži. Obvykle tady zakrývám monitor jen před dětmi. 😀

zuzkasim
3. mar 2015

@zirka Škoda, že na fotce toho není mnoho vidět, protože se zdá, že mikina je moc hezká. Ve švech raglánu je paspulka?

barcav
4. mar 2015

@papajka7 děkuji, ano z kočárkoviny, koupila jsem jí na mimibazaru, on je sice původní střih z plátna , ale dalo se to v pohodě ušít

lenasss
4. mar 2015

včerejší šítí

kuna
4. mar 2015

@lenasss parádní, ty pandy mám moc ráda, taky ještě kus mám 🙂
@barcav ty kabelky jsou fakt moc hezké!

zirka
4. mar 2015

@kuna dakujem :D ja len ze taky roztomily svetrik by som pokojne prijala :D to asi ale vacsina z nas
@laeela dakujem, dakujem, dakujem :D po tom co som sa od polovicky napocuvala.....velke, male, kratke :( chapem preco moja mamka nesije tatovi :D
@zuzkasim fotim tak viac menej z donutenia :D nie to nie su paspulky, ale skryty zips 🙂 tiez jedna z radostnych veci na sitie

sinala
4. mar 2015

@lenasss kombinace pandy a hvězd je dobrá 😀

denimaty
4. mar 2015

Holky, prosím, jaký typ jehel a jakou velikost používáte, když přišíváte pružný patent do pasu softshellek. U všech mi po pár praních utíkají oka, přitom jsem se snažila používat celkem nové. Teď šiji jedny jako dárek, tak mám obavy, aby se jim to také nestalo.

anastazieb
4. mar 2015

@denimaty a nebude to spíš špatným patentem? Já to přišívám normálně na OL, jehlami co tam jsou (při šití softu většinou 90, ale jak kdy) a nikdy se mi to nestalo...

denimaty
4. mar 2015

@anastazieb Nevím, ale používám různé - patenty a fineriby. Nebo mě ještě napadlo, zda mi to děti netahají při oblékání velkou silou nahoru.

koki_melo
5. mar 2015

@denimaty ted jsi me dostala, vubec nevim, co mam v ol za jehly, siju s nima naprosto vse, od softu, pres uplet, svetrovinu, dzinovinu...tipla bych si ze strecove 75...pokud tam nemas vylozene nejake stare se spatnym hrotem (coz by ti ale delalo obecne problem, nejen u patentu), tak bych si spis myslela ze je to latkou...ad oblikani, ja kdyz obcas vidim, jak se holky oblikaji a svlikaji, tak musim rict, ze OL i COL maji sakra pruzne stehy, protoze bych si tipla, ze to nemuze vydrzet a musi popraskat...vcetne der...a nic...zkus jehly...jinak me behaly oka u nekterych ribu na leginach na nohavicich ve svu...ale to bych jeste chapala, ze to tam muze utyct...

season
5. mar 2015

ahojte dievčence, dávno som tu nenakukla, možno ste už preberali tyrkysové merino z MTX. Aké je? Je naozaj jemnejšie? Mylly mi druhorodený vôbec nechcel nosiť. Zvyšok si zvykol 😝

genkai271
5. mar 2015

@ucitelka70 - mam 5nitkovy OL a sijem tromi nitami - hornu nit mam nastavenu na stred (N) a spodne mam na -4 (mam stupnicu +5 az -5)

kuna
5. mar 2015

@denimaty já taky přišívám tím, co mám zrovna ve stroji na šití softu, většinou jsou to univerzal 80ky. Tak tam zkus dát strečové a uvidíš, jestli prošijou i ten soft - je to jen jedna vrstva softu, tak by mohly.

zuzu_epona
5. mar 2015

Moje prvé popôrodné šitie - starší sa nám úspešne odplienkoval, takže body som musela nahradiť tričkami.

jitu22
5. mar 2015

Kabátek šitý v září, nafocený dnes. Blesk je můj pomalejší brácha 😀 A čepka do sady, kterou ovšem madam odmítá nosit a tahá furt tu hnusnou, zničenou ušanku, co je na fotce.

evap19
5. mar 2015

@jitu22 Ta "hnusná ušanka" je moc hezká a princezně sluší 😵 (kabátek samo taky 🙂 )

lenasss
5. mar 2015

@jitu22 mě se taky moc líbí

sislik2010
5. mar 2015

@jitu22 až zvládnu uplést nebo uháčkovat nepoznám to takovou hnusnou ušanku 😉 tak v ní budu radostí i spát 😉