Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
děkuju všem za pochvaly! I když teda na úroveň @alenf se dopracuju možná tak za 10 let, protože ta má určitě hezké i všechny švy, co nejsou vidět 🙂
A přiznám, že nad légou a zipem jsem přemýšlela i během šití a pořád měřila, jestli mi to vyjde. Dlouho jsem se u ničeho tak nezapotila 🙂
@kuna tedaaaaaa mozem si akurat tak oci vykukat :D krasne
ja som stihla usit mikinu mojej krajsej a lepsej polovicke, kde som sa zaprisahala, ze vypustkove vrecka robim prvy a posledny krat v zivote (nastastie ma mamina donutila podlepit aj vypustky, tak to netahalo) ale na svetrikovine to musela byt uplna radost :D
polovicka odmietla aj zapozovat, zhrabol mikcu s kometarom ze konecne doslo aj na neho, nielen na deti 😝
@alenf ty bys to určitě dala 🙂.
@palosek vyhrála, hlavně jsem se bála, že mi to někde nevyjde!
@zirka ta je parádní a krásně mu sedne!
Návod přímo nemám, ale mám návod na obyčejnou légu bez zipu (teda tu ty asi umíš, ale dávám pro ostatní) http://blog.megannielsen.com/2012/10/banksia-se... . Důležité je hlídat si centimetry, každá část légy má celkem 4cm (3+1 na šev). Jedna část v tom má ale započtený i ten zip. No a z druhé strany by měl zip být ve švu, ale nebyl tak široký a nedosáhl by, takže je zespodu našitý a začištěný stuhou. Ono to zas tak těžké není, já jsem loni naštěstí pár takovýchto "otvorů" ušila (bez zipu), takže jsem to měla aspoň částečně nacvičené 🙂
@kuna dakujem :D ja len ze taky roztomily svetrik by som pokojne prijala :D to asi ale vacsina z nas
@laeela dakujem, dakujem, dakujem :D po tom co som sa od polovicky napocuvala.....velke, male, kratke :( chapem preco moja mamka nesije tatovi :D
@zuzkasim fotim tak viac menej z donutenia :D nie to nie su paspulky, ale skryty zips 🙂 tiez jedna z radostnych veci na sitie
Holky, prosím, jaký typ jehel a jakou velikost používáte, když přišíváte pružný patent do pasu softshellek. U všech mi po pár praních utíkají oka, přitom jsem se snažila používat celkem nové. Teď šiji jedny jako dárek, tak mám obavy, aby se jim to také nestalo.
@denimaty a nebude to spíš špatným patentem? Já to přišívám normálně na OL, jehlami co tam jsou (při šití softu většinou 90, ale jak kdy) a nikdy se mi to nestalo...
@anastazieb Nevím, ale používám různé - patenty a fineriby. Nebo mě ještě napadlo, zda mi to děti netahají při oblékání velkou silou nahoru.
@denimaty ted jsi me dostala, vubec nevim, co mam v ol za jehly, siju s nima naprosto vse, od softu, pres uplet, svetrovinu, dzinovinu...tipla bych si ze strecove 75...pokud tam nemas vylozene nejake stare se spatnym hrotem (coz by ti ale delalo obecne problem, nejen u patentu), tak bych si spis myslela ze je to latkou...ad oblikani, ja kdyz obcas vidim, jak se holky oblikaji a svlikaji, tak musim rict, ze OL i COL maji sakra pruzne stehy, protoze bych si tipla, ze to nemuze vydrzet a musi popraskat...vcetne der...a nic...zkus jehly...jinak me behaly oka u nekterych ribu na leginach na nohavicich ve svu...ale to bych jeste chapala, ze to tam muze utyct...
ahojte dievčence, dávno som tu nenakukla, možno ste už preberali tyrkysové merino z MTX. Aké je? Je naozaj jemnejšie? Mylly mi druhorodený vôbec nechcel nosiť. Zvyšok si zvykol 😝
@ucitelka70 - mam 5nitkovy OL a sijem tromi nitami - hornu nit mam nastavenu na stred (N) a spodne mam na -4 (mam stupnicu +5 az -5)
@jitu22 až zvládnu uplést nebo uháčkovat nepoznám to takovou hnusnou ušanku 😉 tak v ní budu radostí i spát 😉

Ahoj, nevíte prosím, jestli se dá sehnat voděodolný zip 18 cm DĚLITELNÝ? U Stoklasy je inzerují, ale v obchodě mají jen nedělitelné, u nás v galanterii mi paní tvrdila, že je to asi chyba, že se u nás dají sehnat takhle krátké jen nedělitelné. Nemáte nějaký tip? Díky.